Megtekintés
Citroën Gumi fixdíjcsomagok

GUMICSERE ÉS CENTRÍROZÁS FIXDÍJCSOMAG

Citroën márkaszervizeinkben autójának és vezetési szokásainak megfelelő gumikat segítünk Önnek választani. Mint ahogy Ön is tudja, a jó gumik jobb tapadást, kifogástalan úttartást, hatékony fékezést és üzemanyagmegtakarítást eredményeznek. Használja ki a legjobb ajánlatokat a Citroënnél.  

GUMIFELSZERELÉSI ÉS CENTRÍROZÁSI FIXDÍJCSOMAGJAINK

Bruttó 3990 ft-tól (Spacetourer 1.5-1.6-1.9-2.0-2.2 dízel - kerékszett-csere centírozással)

A Citroën Gumi fixdíjcsomagokba a kerék vagy a gumi cseréje és a centrírozás tartozik.  

Tartsa kézben!

A gyártó által ajánlott guminyomás információt a vezető oldali ajtó nyílásában találja meg, ezt havonta ellenőrizni kell, de hosszú utak előtt mindenképp. 

Ha a gumin kipúposodás, hasadás, vágás, idegen test vagy egyenetlen kopás tapasztalható, feltétlenül menjen el Citroën márkaszervizébe.

5 év után, a futásteljesítménytől és a gumiprofil-mélységtől függetlenül nézesse meg gumijait, és a pótkerékről se feledkezzen meg.

Fékezés és megcsúszás vizes úton

Ne hanyagolja el biztonságát, rendszeresen ellenőrizze a guminyomást! 

Tesztek bizonyítják, hogy 90 km/h sebességről 70 km/h sebességre való fékezésnél 2 bar nyomáson 40 m a féktávolság, 1 bar nyomáson 45 m a féktávolság, azaz 5 méterrel több. 

Ráadásul, amennyiben a guminyomás a javasoltnál 30%-kal alacsonyabbra csökken, jelentősen megnő vizes úton az autó megcsúszásának kockázata.

Optimalizálja fogyasztását

1 barral kisebb nyomásra fújt gumiknál nő a súrlódás, ezáltal mintegy 6%-kal megnő a gépjármű üzemanyag-fogyasztása.

Egy 80%-ra felfújt gumi élettartama 80%-os lesz. Ez 40 000 km-nél 8 000 km élettartam-csökkenés. 

8 l/100 km átlagos fogyasztás esetén 0,5 l/ 100 km lesz a fogyasztásnövekedés. Ez évente plusz egy teljes tank üzemanyagot jelent. 

CITROËN GUMI AJÁNLAT KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOKKAL

A Citroën hálózatban elérhető gumik minden kihívásnak megfelelnek! Az Ön biztonsága érdekében teljes a kínálatunk: nyári gumik, téli gumik, multimárkás gumik, minden méret, sőt, autója korához is igazodunk. 

7 °C alatt a nyári gumik teljesítménye csökken, gondoljon a téli gumik felszerelésére. Havas úton, 50 km/h sebességnél több mint 30 m-t fog nyerni a féktávolságon!

Végül, ha nem tudja, hol helyezze el a gumikat, a Citroën hálózat egyes szervizeiben vállalják a tárolást (gumi-hotel), és a megfelelő időben való cserét.