Megtekintés
Citroën modellek automata váltóval

AUTOMATA VÁLTÓS MODELLEK

Felejtse el a kézi váltót és a kuplungot! Az automata sebességváltóval ellátott modelljeink egyre nagyobb népszerűségnek örvendnek. Legyen akár városi autó, egyterű, SUV vagy kisbusz, a CITROËN automata sebességváltóval rendelkező modelljeinek számos előnye van.
Az automata sebességváltójú modellekkel kevesebb a stressz, nagyobb a biztonságérzet az utazások alatt. Városi vezetés során, akár a forgalmi dugók is nyugalmasabbá válnak. Mindkét kezét folyamatosan a kormánykeréken tudja tartani, így nem kell fölösleges mozdulatokkal bajlódni gyorsításkor vagy fékezéskor.
A CITROËN által kifejlesztett új technológiáknak köszönhetően nagyobb a kényelem és fokozatmentesek az egyes sebességek közti átkapcsolások. Az érzékeny és gyorsan reagáló automata sebességváltóval rendelkező modelljeink alkalmazkodnak a vezetési stílusához.
CITROËN C3 
A CITROËN C3 új színt hoz a városi autók palettájára. A minden tekintetben korszerű autó optimista, trendi designjával, üde színfoltjaival és sajátos grafikai elemeivel - pl. a bizonyos változatokon elérhető Airbump® betétekkel - hívja fel magára a figyelmet. Karakteres, jellegzetesen városi sziluettjével azonnal kitűnik a mezőnyből. Stílus, gazdag személyre szabási lehetőségek, Citroën Advanced Comfort® és a legújabb technológiák... Ilyen munícióval bátran nekivághat a városi forgatagnak.
CITROËN C3 AIRCROSS SUV

EAT6 automata sebességváltót lehet választani az Essence PureTech 130 S&S és a Diesel BlueHDi 120 S&S motorokhoz.

A Citroën C3 Aircross SUV a személyre szabási lehetőségek gazdag tárházát kínálja: a rendelkezésre álló karosszériaszínek, fényezések, dekorelemek, színcsomagok és keréktárcsák jóvoltából 70 különböző kombináció közül választhatunk. A modellt Advanced Comfort típusú ülésekkel és új 9 colos érintőképernyővel szerelték fel, kiegészítve 5 konnektivitást biztosító technológiával és 12 vezetéstámogató rendszerrel*.

* felszereltségi szinttől függően széria, vagy opcionális felszereltségek

 

CITROËN C4 
Az új C4 azzal tűnik ki a tömegből, hogy ötvözi a kompakt ötajtósok eleganciáját, finom vonalait és dinamizmusát, a lágy, kifinomult vonalakat és a jellegzetes grafikai elemeket a SUV-ok erőteljességével, karakterességével, amely a nagy kerekeken, a nagyvonalú, erőteljes megoldásokon keresztül mutatkozik meg. A modell a Citroën Advanced Comfort® program teljes palettáját kínálja, számtalan digitális szolgáltatással áll a vezető és utasai szolgálatában, és akár 20 vezetési rendszer is elérhető a modellen. 
CITROËN C4 X

A C4 X  formatervében egy elegáns fastback, egy korszerű SUV és egy 4,60 m hosszú, tágas négyajtós modell időtlen sziluettje egyesül. A modell a MyCitroën Drive Plus intuitív infotainment interfészen keresztül a legmodernebb kapcsolódási szolgáltatásokat kínálja. A modell nagy hangsúlyt fektet a helykínálatra és általában a jó közérzetre: a fedélzeti élményt nagyban meghatározza a bőséges hátsó térdtér, az 510 literes tágas csomagtartó, az elérhető Advanced Comfort ülések és a Citroën Advanced Comfort® felfüggesztés .
A Citroën C4 X 130 LE benzines és dízel erőforrásaihoz kínál korszerű, EAT8 automata váltót. 

 

CITROËN C5 AIRCROSS 

Az Advanced Comfort® programba illeszkedő C5 Aircross SUV a szegmens legkényelmesebb modelljeként jelenik meg a márka két exkluzív újításának, a Citroën Advanced Comfort® felfüggesztésnek és üléseknek köszönhetően. 

A három különálló, csúsztatható, összecsukható és lehajtható hátsó ülés a kategória legjobban variálható és legkényelmesebb SUV-jává teszi.

A csomagtér térfogata 580 és 720 l között változtatható. Az akár 20 vezetéstámogató rendszernek és a 6 online fedélzeti alkalmazásnak köszönhetően a Citroën C5 Aircross már a következő gerenáció SUV-jaként mutatkozik be.

A modell plug-in hibrid változatban is rendelhető.

CITROËN C5 X

A Citroën C5 X eredeti, a szedánok és a kombik szintéziseként leírható vonalvezetésével megújítja a felső-közép kategóriás autók világát; az úttörő megoldás ráadásul hű marad a nagy Citroën modellek hagyományaihoz.

A C5 X-ben mutatkozik be a világújdonságnak számító Citroën Advanced Comfort aktív futómű, amely valóban azt az érzetet kelti, hogy repülőszőnyegen utazunk. A mindennapok egyszerűsítése érdekében a Citroën C5 X számos élvonalbeli technológiát kínál a félautonóm vezetéshez, valamint egy új kommunikációs felületet egy 12" HD érintőképernyőt, mely hangfelismeréssel is működik.

A modell plug-in hibrid változatban is rendelhető.

 

ÚJ CITROËN BERLINGO & Ë-BERLINGO ELECTRIC

Stílust vált a családi szabadidő-autó prototípusának megteremtője, a Berlingo: a modern és magabiztos megjelenésű új változat már a Citroën új stílusjegyeit hordozza. Az ügyfelek használati szokásaihoz igazodva az ë-Berlingo hatótávolsága 320 km-re nőtt(i) vegyes WLTP ciklusban mért, hitelesítésre váró adat .
Az új modell elérhető dízel és benzines motorizációval is.

ÚJ CITROËN SPACETOURER & Ë-SPACETOURER ELECTRIC

Az elfoglalt életet élő magánszemélyek és hivatásos személyszállítók mindennapjait megkönnyíteni hivatott jármű egy hálózatba kapcsolt, sokoldalú autó, mely egyfajta mozgó szalonként számos konfigurációs lehetőséget kínál, és amelyben akár 9 személy is kényelmesen elfér.
Az ë-SpaceTourer az ügyfelek igényeihez igazodva kétféle akkumulátort kínál. A nagyobbik hatótávolsága immár a 350 km-t is elérheti (vegyes WLTP ciklusban mért, hitelesítésre váró adat), aminek hála teljes nyugalommal vághatunk neki napi útjainknak. A Spacetourert 2.,0 l BlueHDi motorizációval is forgalmazzuk.

Mi a különbség az automata és a manuális sebességváltó között?

A vezető szempontjából a fő különbség a kuplung pedál hiánya az automata sebességváltóval felszerelt autókban. Mivel nincs váltás, amint az autó elindul, a vezetőnek csak a kormányzásról és a megfelelő sebességről kell gondoskodnia.

Hogy működik egy automata sebességváltó? 

Comme son nom l’indique, une boîte de vitesse automatique permet le passage des vitesses automatiquement soit par un convertisseur de couple hydraulique, soit avec une boîte robotisée à double embrayage ; par opposition à la boîte manuelle qui nécessite un embrayage. c’est donc le mode de transmission qui les différencie. le levier d’une voiture automatique a ainsi moins de positions qu’un levier de vitesse classique.

les véhicules de la gamme Citroën sont équipés de boite eat6 (6 rapports) ou de la nouvelle bva eat8 (boîte de vitesse à 8 rapports). cette dernière permet non seulement d’améliorer la fluidité de conduite lors du passage des vitesses mais également de réaliser des économies de carburant non négligeables.

Du point de vue du conducteur, la principale différence est l’absence de la pédale d’embrayage dans les voitures dotées d’une boîte de vitesse automatique. Comme il n’y a pas de changement de vitesse, une fois que la voiture démarre, la voiture fait le reste.

Mért válasszunk automata váltós modellt?

Ha szeretnénk elszakadni a megszokott hagyományos kéziváltóváltó működtetésétől, és egy kényelmesebb vezetési élményt preferálunk, két megoldást kínál a Citroën. 
Az egyik egy hagyományos váltó hidraulikusan robotizát változata, ahol a váltó és kuplungkezelést egy automatika végzi, megőrizve a hagyományos váltó egyszerűségét és költséghatékonyságát. 
A másik lehetőség az EAT8 BVA duplakuplungos automata váltó. Ez egy komputervezérelt, 8 fokozatú, szinte észrevétlenül működő nyomatékváltó, melynek nem csak az a funkciója, hogy kényelmesebbé tegye az utazást. A vezérlő szoftver többfajta üzemmódot tesz lehetővé, és minden üzemmódban a lehető legtakarékosabb, legoptimálisabb tartományban müködteti a motort.