Megtekintés

A CITROËN ÁLTAL BIZTOSÍTOTT GARANCIA

Jóllehet a Citroën nagy szakértelemmel és magas szintű minőségellenőrzés mellett gyártotta az Ön autóját, felmerülhetnek meghibásodások, kopások a jármű használata során.

A jármű állapotának megőrzése és az Ön biztonságos autózásának biztosítása érdekében a Citroën többet nyújt a jogszabályban előírt garanciális kötelezettségnél, és a meghibásodások javításánál a gyártás során beépített alkatrészek minőségével megegyező minőségű alkatrészt épít be az Ön autójába.

A CITROËN ÚJAUTÓK A KÖVETKEZŐ GARANCIÁKAT KÍNÁLJÁK

GARANCIA GYÁRTÁSI HIBA FÉNYEZÉS ÁTROZSDÁSODÁSODÁS
FEDEZETT HIBÁK Az alkatrészek gyártási eredetű hibája, a kopóalkatrészek (pl. fékbetétek) kivételével Az eredeti karosszéria festék- vagy lakkhibája A karosszéria perforációja: belülről kívülre jutó korrózió
A GARANCIA TARTALMA • A meghibásodott alkatrészek térítésmentes javítása vagy cseréje
• A helyszíni javítás vagy beszállítás költségeinek válalása a garancia fedezett mozgásképtelenség esetén
A festék- vagy lakkréteg hibájának megszüntetése érdekében végzendő részleges vagy teljes helyreállítás A korrózió okozta perforációval érintett elemek helyreállítása vagy cseréje
IDŐ- ÉS KM-KORLÁT

• Fogyasztó által vásárolt személygépjárművek esetén: az első forgalomba helyezéstől számított 3 évig

• Egyéb esetben: az első forgalomba helyezéstől számított 2 évig

• Km-korlátozás nélkül

• Fogyasztó által vásárolt személygépjárművek esetén: az első forgalomba helyezéstől számított 3 évig

• Egyéb esetben: az első forgalomba helyezéstől számított 2 évig

• Km-korlátozás nélkül

• 12 év (személygépjármű) 
• 5 év (haszongépjármű)

GARANCIA - GOND NÉLKÜL

HOL TALÁLOM A GARANCIAFELTÉTELEK RÉSZLETES LEÍRÁSÁT?

A Ön Citroën gépjárművére vonatkozó garanciafeltételeket az új autó adásvételi szerződésének 4. sz. mellékletében találja.

HOGYAN ÉRVÉNYESÍTHETEM A GARANCIÁT?

Meghibásodás út közben, fényezési hibák, karosszéria perforációk a jármű karosszériájának belülről kifelé történő perforációja  ... Bármi is legyen az, cselekedjen ösztönösen!  Szervizfüzetével keressen fel egy Citroën márkaszervizt, amint a hibát észlelte!

Csak a hivatalos Citroën szerviz tudja megmondani, hogy a meghibásodásra vonatkozik-e a Citroën szerződéses garanciája.


MI A TEENDŐ, HA GÉPJÁRMŰVÉBEN ÚTKÖZBEN OLYAN MEGHIBÁSODÁS TÖRTÉNIK, MELYRE A GARANCIA FEDEZETET NYÚJT?

• Hívja késedelem nélkül a Citroën Assistance-t!
Mi ismerjük legjobban az Ön autóját, ezért mi tudjuk a lehető legrövidebb idő alatt a problémát megoldani.
• A helyszíni javítás költségeit vagy a legközelebbi Citroën márkaszervizbe történő bevontatás költségeit vállaljuk (max. 100 km sugarú körben).
• Amennyiben a felmerült probléma javítása 2 óránál több időt venne igénybe, úgy a szerviztanácsadó kolléga mobilitási megodásokat ajánl fel Önnek, hogy tevékenységét folytathatssa.

HA NEM KÖTÖTT SZERVIZSZOLGÁLATATÁSI SZERZŐDÉST A JÁRMŰ MEGVÁSÁRLÁSAKOR, TÚL KÉSŐ, HOGY UTÓLAG MEGKÖSSE A SZERZŐDÉST?

Talán még nem késő! A gyártó által biztosított szerződéses garancia lejártának utolsó napjáig van lehetősége arra, hogy kiterjesztett garancia szerződést kössön. Nem kell mást tennie, mint felvennie a kapcsolatot azzal a márkakereskedéssel, ahol az autót vásárolta.

ÉRTÉKESÍTENI SZERETNÉ AUTÓJÁT? A GARANCIA VÉGET ÉR AZ ELADÁSSAL?

Szó sincs róla. A garancia az autóhoz tartozik, és az új tulajdonos számára ugyanazon feltételeket biztosítja, mint az eredeti tulajdonos számára, egészen a garancia feltételek lejártáig.

KITŐL KÉRHET INFORMÁCIÓT, HA A GARANCIÁVAL KAPCSOLATBAN KÉRDÉSE MERÜLNE FEL?

Első lépésként lapozza át azt a szervizfüzetet, melyet a jármű vásárlásakor adtak át Önnek, és abban tanulmányozza át a garanciára vonatkozó részletes információkat.
Ha maradt kérdése, forduljon bármely hivatalos Citroën márkaszervizhez.

MI A HELYZET A GARANCIÁVAL, HA A GÉPJÁRMŰ FOKOZOTT IGÉNYBEVÉTELNEK VAN KITÉVE?

1. A gépjármű fokozott igénybevételének körülményei:

Az alábbi különleges körülmények között történő használat esetén gépjárműve fokozott igénybevételnek van kitéve, és speciális karbantartást igényel:

- Állandó váltott üzem

- Városi használat (pl. taxi, mentőautó, átlagos sebesség 20 km/ h alatt)

- Rövid útszakaszok gyakori megtétele hideg motorral (kevesebb, mint 10 km)

- Hosszabb tartózkodás:

  -  Poros levegőn

  - Olyan országokban, ahol a CITROËN ajánlásainak nem megfelelő üzemanyagot forgalmaznak

  -  Az alábbi üzemanyagok használata, akár csak alkalomszerűen is: B20 vagy B30 biodízel (dízelmotorok) vagy 3%-nál több metanolt tartalmazó benzin (benzinmotorok)


2. A gépjármű fokozott igénybevételének iratokban történő rögzítésének szükségessége és elmaradásának esetleges következményei:

Karbantartás során a márkaszerviz a következő ellenőrzés időpontjának előírásakor javasolhatja a fokozott karbantartáshoz tartozó rövidebb időintervallumot, amennyiben azt az üzemeltetés indokolja, mely a gépjármű élettartamát pozitívan befolyásolhatja. Ezen bejegyzés nem kötelező, a használó érdekében, és a gépjármű megbízható, hosszú távú üzemelése érdekében javasolható.

 

3. A gépjármű fokozott igénybevételének lehetséges (műszaki és szerződéses) következményei:

A fokozott igénybevétel következtében a gépkocsi különféle egységei nagyobb elhasználódásnak vannak kitéve, így pl. a kenési rendszerében az olaj idő előtti elhasználódása következhet be, mely a motor élettartamára károsan hathat. A fokozott igénybevétel nem befolyásolja a gépjármű jótállását.

 

4. A gépjármű fokozott igénybevétele esetén felmerülő (szükséges vagy ajánlott) szervizintervallum elmaradásának lehetséges (műszaki és szerződéses) következményei:

  - A motorolajból kirakódó szennyeződések károsíthatják a gépjármű alábbi részegységeit:

  - Szelepek

  - Kenési rendszer

  - A gépjármű különböző forgó-kopó egységei az átlagosnál rövidebb időn belül elhasználódhatnak. Ebből kifolyólag szűkebb karbantartási/ellenőrzési periódusokat igényelnek.

A fokozott igénybevételű használatra vonatkozó karbantartási periódusok elmulasztása nem befolyásolja a gépjármű jótállását.

MIT KELL TUDNI A TURBÓS BENZINES MOTOROK KARBANTARTÁSÁRÓL?

A PSA, a termékek megbízható, tartós működése érdekében, az 1,2 EB Turbo és 1,6 EP Turbo motorokkal szerelt járművek esetén az alábbi karbantartási intervallumokat írja elő:

 

 

a jelzett típusú motorokkal szerelt járműveket minden esetben az európai fokozott igénybevételre vonatkozó karbantartási intervallum (eltelt idő vagy megtett kilométer) alapján kell kezelni:

•    1,2 EB Turbo esetén: 15.000 km vagy 1 év futásteljesítményenkénti karbantartás

•    1,6 EP Turbo esetén: 20.000 km vagy 1 év futásteljesítményenkénti karbantartás

 

Amennyiben az előírt szervizintervallumot elmulasztja, úgy a mulasztással okozott műszaki meghibásodok esetén a gépkocsi elveszti a garanciát a mulasztás miatt meghibásodott alkatrészek tekintetében. Természetesen a fokozott igénybevétel önmagában, valamint a fokozott igénybevételű használatra vonatkozó karbantartási periódusok elmulasztása önmagában nem befolyásolja a gépjármű jótállását. Így a garancia változatlanul megmarad azon meghibásodások esetében, amelyek nem az előírt szervizintervallumok elmulasztása következményeként merülnek fel.