Megtekintés

CITROËN HASZONGÉPJÁRMŰVEK: KAPCSOLÓDÁSI ÉS VEZETÉSTÁMOGATÓ TECHNOLÓGIÁK

A különböző szakmák igényeiből kiindulva a Citroën immár 100 éve ügyel arra, hogy haszongépjárműveit a munkavégzést megkönnyítő hasznos technológiákkal és felszerelésekkel lássa el. Ennek eredményeképp vezetéstámogató funkciókban és kapcsolódási szolgáltatásokban gazdag, praktikus és funkcionális haszongépjárművek születtek. 

CITROËN HASZONGÉPJÁRMŰVEK: BIZTONSÁGTECHNIKAI ÉS VEZETÉSTÁMOGATÓ RENDSZEREK

A Citroën haszongépjárművek tervezésekor kiemelt figyelmet kapott a biztonság: a praktikus vezetéstámogató funkciók minden körülmények között egyszerűbb, nyugodtabb és biztonságosabb vezetést garantálnak.

SURROUND REAR VISION TECHNOLÓGIA

A Citroën Berlingo furgon a haszongépjárművek szegmensében eddig nem látott újítást vezet be: a Surround Rear Vision technológiát, amely egyedülálló láthatóságot garantál. A rendszerhez tartozó két kamera által látott képet a középső visszapillantó tükör helyén található 5” színes képernyő valós időben közvetíti. A gépkocsi közvetlen környezetét három különböző nézetben tekinthetjük meg.
KIPÖRGÉSGÁTLÓVAL A TÖKÉLETES KONTROLLÉRT

ADAPTÍV SEBESSÉGTARTÓ AUTOMATIKA

A rendszer egy kamera segítségével érzékeli a gépkocsi előtt haladó járművet, és automatikusan tartja a vezető által beállított biztonságos követési távolságot. Az EAT8 váltóval szerelt változatokon elérhető Stop funkció akár teljesen meg is állítja a gépkocsit. 
SÁVTARTÓ ASSZISZTENS
A rendszer érzékelők útján észleli, ha a gépkocsi az irányjelző bekapcsolása nélkül átlép egy útburkolati jelet. Véletlen sávelhagyás esetén finoman visszakormányozza a járművet az eredeti sávba. 
ÜTKÖZÉSVESZÉLYRE FIGYELMEZTETŐ RENDSZER
A rendszer vizuális úton és hangjelzéssel is figyelmezteti a vezetőt, ha fennáll az ütközés veszélye a gépkocsi előtt haladó járművel, vagy ha a forgalmi sávban gyalogost észlel. 
ACTIVE SAFETY BRAKE VÉSZFÉKEZŐ RENDSZER
Ezzel a biztonságtechnikai funkcióval minimálisra csökken az ütközések veszélye. Az 5 km/h sebesség fölött működő rendszer a fix és mozgó akadályokat, valamint a gyalogosokat is észleli. Ütközésveszély esetén az Active Safety Brake vészfékező rendszer figyelmeztetést küld a vezetőnek. Ha az nem reagál, a rendszer automatikusan lefékezi a járművet. 
ÉBERSÉGFIGYELŐ RENDSZER
Az éberségfigyelő rendszer a menetpálya útburkolati jelekhez képest mutatott eltéréseiből következtet a vezető éberségi állapotára, és szükség esetén riasztást küld. Ez a biztonságtechnikai funkció különösen olyan utakon hasznos, ahol a maximálisan megengedett sebesség nagyobb mint 50 km/h. 
VISSZAGURULÁS-GÁTLÓ
A rendszer a fékpedál felengedését követően megakadályozza, hogy az emelkedőn tartózkodó gépjármű az indítást követően visszaguruljon. 3%-osnál meredekebb lejtő esetén kb. 2 másodpercre egy helyben tartja a gépkocsit. A vezető ez alatt biztonságosan átteheti a lábát a fékről a gázpedálra. 
TÁBLAFELISMERŐ ÉS SEBESSÉGHATÁR-AJÁNLÓ RENDSZER
Az igazi újdonságnak számító technológia a szélvédő felső részén elhelyezett kamera segítségével érzékeli a közlekedési táblákat. A rendszer kijelzi az aktuálisan megengedett sebességet, így a vezető változtatni tud a sebességtartó, illetve -határoló automatika beprogramozott sebességértékén. A rendszer a stoptáblákat, a „behajtani tilos” és az „előzni tilos” táblákat is érzékeli. 
HOLTTÉRFIGYELŐ RENDSZER
A különösen autópályán hasznos rendszer az adott oldali visszapillantó tükörben kigyulladó narancssárga jelzőlámpával figyelmeztet a gépjármű holtterében tartózkodó járművekre. 
ELSŐ, HÁTSÓ ÉS OLDALSÓ PARKOLÓSZENZOROK
A rendszer hangjelzés és a 8” érintőképernyőn látható vizuális jelzések útján figyelmezteti a vezetőt a közelgő akadályokra. 
TOLATÓKAMERA
A rendszer a mindennapi parkolási manőverekhez nyújt vizuális segítséget. Hátramenetbe kapcsoláskor a 8” érintőképernyőn azonnal megjelenik a gépjármű mögötti terület képe a különböző segédvonalakkal. 
INTELLIGENS TÁVOLSÁGIFÉNYSZÓRÓ-VEZÉRLÉS 
Ez a funkció másik jármű érzékelése esetén a forgalom függvényében automatikusan vált a távolsági és a tompított fényszóró között. Ezzel biztonságosabbá és egyben nyugodtabbá teszi az éjszakai vezetést. 
KANYARFÉNYSZÓRÓK 
A kanyarok belső ívét egy plusz fénynyaláb világítja meg, ami kanyarban és útkereszteződésekben fokozza a láthatóságot és a biztonságot. 

CITROËN HASZONGÉPJÁRMŰVEK: KAPCSOLÓDÁSI TECHNOLÓGIÁK 

Sos & assistance szolgáltatás

A Citroën haszongépjárművek fejlett technológiai felszereltséggel büszkélkedhetnek. A Citroën Jumperen telematikai egység segíti az autópark kezelését. A Citroën Berlingo furgon és a Jumpy kínálatában szereplő Citroën Connect Box sürgősségi és assistance segélyhívást tesz lehetővé. A Citroën haszongépjárművekkel minden körülmények között egyszerűbb, nyugodtabb és biztonságosabb a vezetés*.

 

*Bizonyos funkciók csak abban az esetben érhetőek el, ha a jármű rendelkezik a feláras opcióként rendelhető SOS+Assistance rendszerrel és Citroën Connect multimédia egységgel. Kérje márkakereskedője segítségét!

Online navigáció

A Citroën Berlingo furgonon és a Citroën Jumpyn elérhető Citroën Connect Nav 3D navigációs rendszer valós idejű információkkal szolgál a forgalmi viszonyokról, a töltőállomásokról, a parkolókról és az időjárásról*.

 

*A feláras opcióként rendelhető SOS+Assistance rendszer beépített internet kapcsolatot biztosít az Online navigációs csomag kényelmesebb használatához. Az opció megrendelése nélkül az Online navigációs csomag használata során a valós idejű adatok megjelenítéséhez az ügyfél mobilinternet szolgáltatásának megosztása szükséges (a díjakról mobilszolgáltatójánál érdeklődjön).

Mirror screen

A Citroën Berlingo furgonon és a Citroën Jumpyn rendelkezésre álló Mirror Screen funkció jóvoltából okostelefonja alkalmazásait és tartalmait a gépkocsi érintőképernyőjén is élvezheti*.

 

*A funkció abban esetben használható, ha a csatlakoztatott telefonon van letöltött Android Auto vagy Apple CarPlayTM alkalmazás..

Az új gépjárművek megrendelése kapcsán szükséges figyelembe venni, hogy egyes opciók, tulajdonságok vagy felszereltségek az adott megrendelés leadásának, illetve a gépjármű gyártásának időpontjában a gépkocsi felszereltségi szintjének, a megrendelt opcióknak vagy egyéb tulajdonságoknak, továbbá a gyártási, illetve alapanyag kapacitás mértékének vagy más tényezőknek a függvényében rendelhetőek, gyárthatóak, valamint, érhetők el széria-, illetve extrafelszereltségként. A gyártó bármikor indokolási és kártérítési kötelezettség, illetve előzetes értesítés nélkül megváltoztathatja a műszaki adatokat, felszereltséget, az opciókat, és a színeket, valamint a bemutatott felszereléseket és tartozékokat. Kérjük, hogy megrendelés előtt tájékozódjon a márkakereskedésben .