[cle1: REDIRECTION_DANS Lang:hu] [cle1: SECONDES Lang:hu]
e-c4

AZ ÚJ CITROËN Ë-C4 100% ËLECTRIC A VILLANYAUTÓ-PÁLYÁZAT FAVORITJA LEHET

Az ë-C4  ë-Style 50kW-os akkumulátorral, 11kW-os fedélzeti töltővel indul a legnagyobb támogatásért.

Az új Citroën ë-C4 100% Ëlectric ë-Style speciális szériája kiemelkedő kényelmével és gazdag felszereltségével, 11kW-os fedélzeti töltőjével az elektromos piac egyik favoritja lehet, mivel az Innovációs és Technológiai Minisztérium 2021-ben is kiírta az elektromos autók beszerzésének támogatására vonatkozó pályázatot, és a 12 millió forintos értékhatár alatti modellekre1 2,5 millió forint támogatást biztosít. Minden Citroën márkakereskedés megtalálható a pályázat Regisztrált márkakereskedések listáján a márka teljes elektromos kínálatával, és felkészülten várják az érdeklődőket. Az ëC4 kipróbálható a Citroën márkakereskedéseiben, és a márka gyártástervezéssel is felkészült a megnövekvő keresletre.

Mint ismeretes az elektromobilitás hazai elterjedésének előmozdítása, a közúti forgalom tisztábbá tétele érdekében 2021. május 17-én az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Klímavédelmi akciótervhez kapcsolódóan pályázati kiírást tett közzé az elektromobilitás elterjedésének ösztönzése érdekében, új, a pályázat benyújtását megelőzően forgalomba még nem helyezett, vagy a márkakereskedő, illetve az importőr által tesztautóként saját tulajdonban Magyarországon forgalomba helyezett (az első forgalomba állítástól a megrendelés dátumáig eltelt maximum 12 hónap és 6 000 km futásteljesítményen belül), tisztán elektromos személygépkocsik megvásárlásának valamint lízing keretében elektromos gépjárművek beszerzésének támogatására. A pályázaton magyarországi lakóhellyel rendelkező természetes személyek, vagy magyarországi székhellyel, telephellyel vagy fiókteleppel rendelkező civil szervezetek, egyesületek vagy felsőoktatási intézmények indulhatnak. A tisztán elektromos gépjárműre igényelhető támogatás sávosan elérhető. Elektromos autókra vonatkozóan 12 millió forint vételárig1 maximum 50%, de legfeljebb 2,5 millió forint, 12 és 15 millió forint1 között maximum 1,5 millió forint támogatás pályázható.

1: A 2,5 millió forint állami támogatás értékhatára 5 személyes autók esetében 12 millió forintos, 7 vagy több személyes autók esetében 14 millió forintos vételár. A 1,5 millió forintos állami támogatás 5 személyes autók esetében 12 és 15 millió forintos vételár között, 7 vagy több személyes autók esetében 14 és 17 millió forintos vételár között vehető igénybe. A pályázat feltételei itt találhatók: https://elektromobilitas.ifka.hu/medias/17/e_auto_2021_lakossag_palyazatikiaras_elektromosgjmbeszerz.pdf

   

Top