Megtekintés
Citroën ë-C4 X Electric jellemzők

AZ Ë-C4 X ELECTRIC JELLEMZŐI

Teljes nyugalom

A modellre a Citroën akár 5 év garanciát biztosít, 100.000 km futáskorláttal. 
Csak magánszemélyeknek, további feltételek teljesülése esetén(i)  *Minden 2021. 01. 01. után forgalomba helyezett, magánügyfél számára új autóként értékesített új Citroën C4 X és Ë-C4 X Electric személygépkocsi vásárlása esetén a 3 év szerződéses gyári jótállás mellé + 2 év kiterjesztett EssentialDrive szerződéses jótállás jár. Az EssentialDrive szerződés keretében nyújtott jótállás a 3 éves szerződéses gyári jótálláson túl érvényes, a gyári szerződéses jótállással megegyező szolgáltatásokat tartalmaz, és az autó első tulajdonosának történő átadásától számított 5 évig vagy 100 000 km-ig (amelyiket előbb eléri az autó) érvényes. Az ajánlat visszavonásig érvényes. A gyári szerződéses jótállás és az EssentialDrive szerződés keretében nyújtott jótállás szolgáltatásai kizárólag abban az esetben vehetők igénybe, ha az adásvételi szerződésben, a Szervizfüzetben és a Szolgáltatási Szerződésben foglalt feltételek és körülmények egyidejűleg teljesülnek. ** 70% töltőkapacitás erejéig, 8 év jótállás 160 000 km futáskorlátig (amelyiket előbb eléri az autó)  .
8 évre vagy 160 000 kilométerre szóló jótállás a hajtóakkumulátorra(i) 70% töltőkapacitás erejéig, 8 év jótállás 160 000 km futáskorlátig (amelyiket előbb eléri az autó)  .
AKÁR 360 KM HATÓTÁV (WLTP)
Karcsú és aerodinamikus formájának, valamint hatékony, emissziómentes elektromos meghajtásának köszönhetően az ë-C4 X Electric akár 360 km-es hatótávolságot kínál a WLTP ciklusban. Egyre több nagyvárosban vezetnek be ún. alacsony kibocsátású forgalmi zónákat, amennyiben ilyen zónába szeretnénk behajtani, az ë-C4 X Electric megfelelő választás lehet. 
EGYSZERŰ, OPTIMALIZÁLT TÖLTÉS

Városban, autópályán vagy otthon számos lehetőség áll rendelkezésre Citroën ë-C4 X Electric gépkocsija töltéséhez. Csak ki kell választania az igényeinek megfelelő megoldást. 

  • Nyilvános villámtöltő-állomáson mindössze 30 perc alatt 80%-os akkumulátorszint érhető el, ami 10 km/perc töltősebességet jelent. 
  • Otthonában Wall Box falitöltőt is felszereltethet: ezzel egyfázisú készülék esetén 7,5 óráig, háromfázisú berendezés és a 11 kW-os opciós töltő használata esetén mindössze 5 óráig tart, míg teljesen feltöltődik az akkumulátor. 
  • Green’Up Legrand típusú 14 A-es csatlakozóról az akkumulátor 15 óra alatt töltődik fel. 
 
AZ ELEKTROMOS AUTÓ TÖKÉLETES NYUGALMA
Útközben élvezze a zaj-, rezgés és a füstmentes vezetés minden előnyét, valamint az azonnal rendelkezésre álló nyomatékot. Használja ki a távolról programozható elektronikus szolgáltatásokat is a nagyobb nyugalom érdekében, valamint az alacsonyabb karbantartási költségeket. 

A HATÓTÁVOT BEFOLYÁSOLÓ FŐ TÉNYEZŐK

SEBESSÉG

130 km/h sebességnél a tisztán elektromos autók hatótávja a WLTP szabvány szerint megállapított hatótáv felére csökken.

 

 
HŐMÉRSÉKLET

Az időjárási viszonyok hatása: az akkumulátor hatótávjára befolyással van az is, ha fűteni vagy hűteni kell az utasteret.

Javasoljuk, hogy használja az utastéri hőmérséklet időzítőjét akkor, amikor az autó töltőn van, így optimális hőmérséklettel indulhat útnak, és javíthatja a hatótávot.

 
VEZETÉSI STÍLUS
Az elektromos autó hatótávjára természetesen az Ön vezetési stílusa is hatással van. Az optimális hatótáv eléréséhez vezessen visszafogottan. 
AZ AUTÓ TERHELÉSE
Az autó többet fogyaszt akkor, ha nagyobb terheléssel halad, vagy ha tetőcsomagtartóval használjuk.  

CITROËN ZÖLDVÁLTÓ

Számolja ki a Citroënnel, hogy melyik az ön számára ideális meghajtás!
Már egy ideje érzi, hogy váltania kellene, de nincs elég információja ahhoz, hogy lépjen? Szeretne fenntarthatóbb módon közlekedni, viszont nem tudja, milyen meghajtás felelne meg az igényeinek? Tudni akarja, mikor térül meg anyagilag, amit a jövőbe fektet? A Citroën segít a döntésben!

SIMULEZ L'AUTONOMIE DE Ë-C4 X ÉLECTRIQUE

AZ Ë-C4 X ELECTRIC TÖLTÉSE

EGYSZERŰ TÖLTÉS 

A Citroën ë-C4 X Electricet úgy terveztük, hogy a mindennapokban használt többi technológiához hasonlóan megkönnyítse az életét. Az érintőképernyőn vagy a My Citroën alkalmazáson keresztül időzített vagy késleltetett töltésre van lehetőség, így kihasználhatók a kedvezményes tarifájú időszakok. A töltőnyílásban alkalmazott színkód segít eligazodni a töltési folyamat során. Az egyes lépések távolról, a My Citroën alkalmazásban is nyomon követhetők.

Az ergonomikus töltőnyílás megkönnyíti a csatlakoztatást. A kábelek pedig a csomagtér padlója alatt tárolhatók. 

NÉGYFÉLE TÖLTÉSTÍPUS 

  • HAGYOMÁNYOS CSATLAKOZÓ: Hagyományos otthoni konnektorral az akkumulátor több, mint 24 óra alatt tölthető fel teljesen. 
  • GREEN’UP TÍPUSÚ CSATLAKOZÓ: Legrand Green’Up típusú 14 A-es csatlakozóról az akkumulátor 15 óra alatt töltődik fel.                                             
  • WALL BOX: Otthonában Wall Box falitöltőt is felszereltethet: ezzel egyfázisú készülék esetén  7,5 óráig, háromfázisú berendezés és a 11 kW-os opciós töltő használata esetén mindössze 5 óráig tart, míg teljesen feltöltődik az akkumulátor.    
  • VILLÁMTÖLTŐ: Nyilvános töltőállomáson mindössze 30 perc alatt 80%-os akkumulátorszint érhető el, ami 10 km/perc töltősebességet jelent. 
  •                                                                               

 

FELHASZNÁLÓBARÁT INTERFÉSZ

Az elektromos ë-C4 X működésének vezérlését biztosító kezelőfelületek könnyen olvashatók, használatuk magától értetődő. A digitális műszercsoporton az elektromos működésnek megfelelően a szintjelző vagy a hatótávolság és három alapvető információ látható: a teljesítménymérő adatai, az energiaáramlási diagram és a hőkomfortra vonatkozó adatok. 

A műszerfal közepén elhelyezett 10” érintőképernyő speciális oldalai a rendszer működési állapotát vagy az időzített akkumulátortöltés, illetve az előfűtés/-hűtés beprogramozására szolgáló felületet jelenítik meg. Töltés közben a képernyőn például a teljes feltöltésig hátralévő idő, a visszanyert hatótáv (km) vagy a visszanyert töltésszint látható. 

 

MODELLEZZE AZ Ë-C4 X ELECTRIC LEHETSÉGES TÖLTÉSI IDEJÉT

 

LOCALISEZ LES BORNES DE RECHARGE COMPATIBLES

Voyagez en toute sérénité en ë-C4 X Électrique

Localisez sur la carte les bornes de recharge compatibles avec votre ë-C4 X Électrique autour de vous, ou sur vos trajets.

 

Ë-C4 X ELECTRIC Ë-SZOLGÁLTATÁSOK

TÖKÉLETES NYUGALOMBAN ELEKTROMOS MÓDBAN

A MyCitroën segítségével okostelefonjáról:
  • ellenőrizze ë-C4 X Electric modellje hatótávolságát, utazásába idejében tervezzen be töltést, ha kell, 
  • ellenőrizze távolról, mennyi idő van még hátra a töltésből vagy állítsa be autója belső hőmérsékletét.

 

 

ÜGYFÉLVÉLEMÉNYEK A C4 X ÉS Ë-C4 X ELECTRIC MODELLEKRŐL

ÜGYFÉLVÉLEMÉNYEK

Ë-C4 X ELECTRIC OKTATÓVIDEÓK

Töltési lehetőségek - otthoni töltés

Töltés nyilvános töltőoszlopról és villámtöltőről

Előhűtés, -fűtés funkció

Vezetési módok