[cle1: REDIRECTION_DANS Lang:hu] [cle1: SECONDES Lang:hu]

ÚJ CITROËN C5 X PLUG-IN HYBRID

ELEKTROMOS A NAPI UTAZÁSOKHOZ, BELSŐÉGÉSŰ A HOSSZABB UTAKRA

A C5 X plug-in hibrid változata hihetetlenül kényelmes, és a csendes és gördülékeny vezetés örömét nyújtja.
Az elektromos üzemmódban rendelkezésre álló hatótáv bőségesen elegendő a mindennapi utazásokhoz. A hosszabb utak alkalmával pedig a benzinmotoré a főszerep.

A Citroën C5 Xhátsó nézetből, amint a tenger felé száguld az országúton

AKÁR 55 KM ELEKTROMOS HATÓTÁV

A Citroën C5 X Plug-in Hybrid elektromos hatótávolsága a felhasználók mindennapi útjainak többségét fedezi. Elektromos üzemmódban a következőket kínálja:

 • Elektromos hatótáv: 54-55 km között, az autó opciós felszereléseinek függvényében. (A hatótávolság a tényleges használati körülményektől függően változhat.); 
 • Teljesen elektromos üzemmódban, akár 135 km/h sebességgel is haladhat, teljesen csendes működéssel.
 • CO2-kibocsátása 0g/km.

Akkumulátor jótállás: 70% töltőkapacitás erejéig, 8 évre vagy 160 000 km futásteljesítményre

Női kéz a Citroën C5 X volánján

100% HATÉKONYSÁG

A legkülönfélébb használati szokásokhoz is alkalmazkodni képes C5 X PLUG-IN HYBRID hatékonyan ötvözi a 81,2 kW-os villanymotor biztosította tisztán elektromos vezetés előnyeit az Euro 6.3-as PureTech 180 Stop & Start benzinmotor által garantált nagyobb hatótávval.

 • A villanymotorral ellátott ë-EAT8 automata sebességváltó az azonnal rendelkezésre álló 360 Nm nyomaték révén figyelemreméltóan gördülékeny és kellemes vezetést biztosít;

 • 4 vezetési mód: Elektromos, Hibrid, Komfort és Sport;

 • Fogyasztás kombinált ciklusban: 1,2-1,5 L/100km, CO2-kibocsátás 27-34 g/km (WLTP);

 • Brake üzemmód: fékezéskor és lassításkor energia-visszatermelés történik, ami az akkumulátor töltésére fordítódik.

Citroën C5 X Wall Box töltése folyamatban

KÖNNYŰ ÉS PRAKTIKUS TÖLTÉS MINDENNAP

Városban vagy otthon számos lehetőség áll rendelkezésre C5 X PLUG-IN HYBRID gépkocsija töltéséhez. Csak ki kell választania az igényeinek megfelelő megoldást.

 • Wall Box : A közterületen és egyes parkolókban rendelkezésre álló Wall Box otthonában is felszerelhető. A falitöltőről opciós Mode 3 kábel használatával 3 óra 25 perc alatt (16 A), 7,4 kW-os opciós fedélzeti töltővel pedig mindössze 1 óra 40 perc alatt (32 A) érhető el 100%-os töltöttségi szint.
 • Green’Up : erről a 14 amperes csatlakozóról az opciós megerősített Mode 2 kábellel az akkumulátor 3 óra 55 perc alatt tölthető fel
 • Hagyományos csatlakozó: Hagyományos otthoni csatlakozóról a szériába kapott Mode 2 kábellel az akkumulátor 7 óra 5 perc alatt tölthető fel teljesen.

A 100 kW-os csatlakozók nem kompatibilisek az új Citroën C5 X Plug-in Hybriddel.

Citroën C5 X profilból - férfi a volánnál

Ë-COMFORT

VEZETÉSI ÉLMÉNY

Semmi zaj, semmi vibráció, a forgalom és a külvilág teljes kizárása a hangszigetelt* első és hátsó ablakoknak köszönhetően: a C5 X plug-in hibrid változatában maximális kényelem és csend vár bennünket. A kétféle motor egyesült erővel dolgozik azon, hogy az autó mozgása minél egyenletesebb legyen.

A villanymotorral ellátott, gyors és hatékony ë-EAT8 automata sebességváltó az azonnal rendelkezésre álló nyomatéknak köszönhetően még élvezetesebbé teszi a vezetést. Az eredmény: teljesen stresszmentes, gondtalan utazás és tökéletes nyugalom.

* Változattól függően.

HATÓTÁV

HATÓTÁVOT BEFOLYÁSOLÓ TÉNYEZŐK

SEBESSÉGET JELZŐ PIKTOGRAMM

SEBESSÉG

130 km/h-nál az Új Citroën C5 X Plug-in Hybrid hatótávja felére csökken a WLTP által jóváhagyott hatótávhoz képest. Érdemes lassítani!

HŐMÉRSÉKLETET JELZŐ PIKTOGRAMM

HŐMÉRSÉKLET

Az éghajlati viszonyok és azzal párhuzamosan az utastér fűtése vagy hűtése hatással vannak az autó hatótávolságára.

KORMÁNY PIKTOGRAMM

VEZETÉSI STÍLUS

A gördülékeny és a gyors váltásoktól mentes, nyugodt vezetés optimalizálja a Citroën C5 X Plug-in Hybrid akkumulátorjának hatótávját.

SZÁLLÍTOTT RAKOMÁNY PIKTOGRAMM

SZÁLLÍTOTT RAKOMÁNY

A tetőn lévő tartozékok vagy az esetleges nagy rakomány súlya befolyásolja járműve üzemanyag-fogyasztását.

Citroën C5 X töltés közben, világító fényekkel, melyek a töltést jelzik

EGYSZERŰ TÖLTÉS

A Citroën C5 X Plug-in Hybrid töltése rendkívül egyszerű :
 • A töltőkábelek tárolása a csomagtérpadló alatt, egy külön erre kialakított helyen történik.
 • A gépjármű bal hátsó részén található töltőnyílásban egy visszajelző segít eligazodni a töltési folyamat során. Az egyes lépések távolról, a My Citroën alkalmazásban is nyomon követhetők.
 • Amikor a gépjármű tisztán elektromos üzemmódban közlekedik, a középső visszapillantó tükör alatt, kívülről is jól látható helyen egy kék fényű jelzőlámpa világít.
 • A töltés programozható a My Citroën alkalmazásból.


  TÖLTÉSI MEGOLDÁSOK

  Városban vagy otthon számos lehetőség áll rendelkezésre C5 X gépkocsija töltéséhez. Csak ki kell választania az igényeinek megfelelő megoldást :
 • Wall Box : A közterületen és egyes parkolókban rendelkezésre álló Wall Box otthonában is felszerelhető. A falitöltőről opciós Mode 3 kábel használatával 3 óra 25 perc alatt (16 A), 7,4 kW-os opciós fedélzeti töltővel pedig mindössze 1 óra 40 perc alatt (32 A) érhető el 100%-os töltöttségi szint.
  Egyes parkolókban érhető el, illetve lakóházásra is felszerelhető.
 • Green’Up : erről a 14 amperes csatlakozóról az opciós megerősített Mode 2 kábellel az akkumulátor 3 óra 55 perc alatt tölthető fel.
 • Hagyományos csatlakozó: Hagyományos otthoni csatlakozóról a szériába kapott Mode 2 kábellel az akkumulátor 7 óra 5 perc alatt tölthető fel teljesen.

 • Azért, hogy az Ön által választott töltési megoldáshoz a lehető legjobb szolgáltatást és a leghatékonyabb segítséget nyújtsa, a Citroën Wall Box falitöltője otthoni telepítéséhez professzionális támogatást nyújt, ajánlott partnerén keresztül. További információért forduljon Citroën márkakereskedőjéhez!
  Citroën C5 X töltése - töltési megoldások
  Citroën C5 X vezetési mód választó

  4 VEZETÉSI MÓD

  A középkonzolon elhelyezett üzemmódválasztóval kiválaszthatjuk a megfelelő vezetési módot : Elektromos, Hibrid, Komfort vagy Sport. A Citroën Advanced Comfort® aktív felfüggesztés beállításai mindig a választott üzemmódhoz igazodnak..
 • Electromos : C5 X PLUG-IN HYBRID hatótávolsága az 55 km*-t is elérheti, ami a felhasználók mindennapi útjainak többségét fedezi. Mindez egy csepp üzemanyag felhasználása nélkül!
 • Hibrid : Az elektromos és a belső égésű motor közötti váltások automatikusan történnek és az optimális hatékonyságot szolgálják.
 • Komfort : A hibrid üzemmódot a Citroën Advanced Comfort® aktív futóművel kombináló komfort üzemmód még kényelmesebb felfüggesztést biztosít®.
 • Sport : A C5 X hibrid változatát a belső égésű és a villanymotor együttes használatával elért 225 LE összteljesítménynek köszönhetően különösen dinamikus viselkedés jellemzi. A Citroën Advanced Comfort® aktív futómű a jobb úttartás érdekében ilyenkor keményebb felfüggesztést biztosít.

  * Elektromos hatótáv: 54-55 km között, az autó opciós felszereléseinek függvényében. A hatótávolság a tényleges használati körülményektől függően változhat.
 • INTUITÍV KEZELŐFELÜLET

  A működés tökéletes ellenőrzése érdekében a C5 X PLUG-IN HYBRID több jól leolvasható és kimondottan felhasználóbarát interfésszel rendelkezik :

  • A digitális műszercsoporton az elektromos működésnek megfelelően a töltésszint vagy a hatótávolság és a teljesítménymérő  adatai, illetve az energiaáramlási diagramok láthatók.

  •  A műszerfal közepén elhelyezett érintőképernyő speciális oldalai a rendszer működési állapotát vagy az időzített akkumulátortöltés, illetve az előfűtés/-hűtés beprogramozására szolgáló felületet jelenítik meg. Ugyanitt lehet konfigurálni az elektromos hatótáv tartalékolására szolgáló e-save funkciót is. Töltés közben a képernyőn például a teljes feltöltésig hátralévő idő látható.
  • 2022-től a Citroën plug-in hibrid autói új, hasznos funkcióval bővülnek: ha az autó azt észleli, hogy a vezetője nem tölti fel az akkumulátort külső áramforrásról – s így nem tudja elektromos üzemmódban használni az autóját – a jármű figyelmeztetést küld a műszerfalon keresztül. A megfelelő gyakorisággal feltöltött, elektromos üzemmódban használt autóknak lényegesen alacsonyabb az üzemanyag-fogyasztása és a károsanyag-kibocsátása, mint a kizárólag belső égésűként használt autóknak, így olcsóbb az üzemeltetésük, és kisebb a környezeti terhelésük. A funkció a C5 Aircross és a C5 X plug-in hibrid változatain érhető el.

  Top