[cle1: REDIRECTION_DANS Lang:hu] [cle1: SECONDES Lang:hu]

Citroën C4 és elektromos ë-C4


A CITROËN ÚJRAÉRTELMEZI A KOMPAKT ÖTAJTÓS FOGALMÁT

2020-ban a  C4 és elektromos ë-C4 modellekkel folytatódik a Citroën elektromos offenzívája. Megújult Citroën design, kivételes fedélzeti kényelem és szabadon választható erőforrás: a modell tisztán elektromos, benzin- és dízelmotorral is kapható. A  C4 és az elektromos  ë-C4  a kompakt Citroën limuzinok 92 éves hagyományának méltó örökösei. 

Keresse ön is márkakereskedéseinkben a Citroën C4 és az elektromos ë-C4 modelleket!

 

DESIGN

HATÁROZOTT STÍLUS, EGYEDI KARAKTER

C4-Design

A Citroën C4 egyedi módon fejezi ki a karakterét. Egyszerre jellemző rá:

● a kompakt ötajtósok eleganciája, letisztultsága és dinamizmusa (áramvonalas sziluett, kifinomult vonalvezetés és jellegzetes grafikus részletek, új első és hátsó lámpatestek)

● és a SUV-ok ereje és határozott karaktere, ami a nagy kerekekben és a sportos, nagyívű sziluettben mutatkozik meg.

 

SZÁMOLJA KI A CITROËNNEL, HOGY MELYIK AZ ÖN SZÁMÁRA IDEÁLIS MEGHAJTÁS!

Már egy ideje érzi, hogy váltania kellene, de nincs elég információja ahhoz, hogy lépjen? Szeretne fenntarthatóbb módon közlekedni, viszont nem tudja, milyen meghajtás felelne meg az igényeinek? Tudni akarja, mikor térül meg anyagilag, amit a jövőbe fektet? A Citroën segít a döntésben! Higgye el, hogy megéri zöld utat adnia önmagának!
Citroen zöldváltó

Orr-rész

Oldalnézet

Hátsó rész

Belső hangulatvilág

Külső színek

Citroen-C4-Design_Avant_553x317

Újszerű, high-tech orr-rész

A Citroën C4 megjelenése energikus és határozott:

Magas és szoborszerű motorháztető , a Citroën új stílusjegyeit hordozó orr-rész, V-alakban elhelyezett lámpatestek, két szinten helyet foglaló fényszórók és az orr két széléig húzódó krómozott márkajel.

A nappali fényeknél, a fényszóróknál és a ködlámpáknál is alkalmazott 100% LED Vision technológia.
Citroen-C4-Design_Arriere_553x317

Dinamikus és robusztus hátsó rész

A hátsó rész dinamikus és robusztus járműről árulkodik, és tekintélyes méretű (380 l) csomagtartót sejtet.
A döntött hátsó szélvédő, az áramvonalas spoiler és a fényes fekete sávot keretező lámpák jóvoltából a C4 semmihez sem hasonlítható, egyedi látványt nyújt, ahol a V alakban elhelyezett LED-es lámpatestek is az újdonság részét képezik.
Citroën C4

Áramvonalas sziluett

Profilból az áramvonalas sziluett impozáns méreteket és a szerkezeti elemeket szorosan követő, finoman sportos vonalakat mutat, melyek tekintélyparancsoló és karakteres megjelenést biztosítanak.

A rövid első és hátsó túlnyúlások, a nagy átmérőjű (690 mm) kerekek és a versenytársakénál nagyobb, 156 mm-es hasmagasság egyedi, határozott és magabiztos fellépést biztosítanak a járműnek, mely szinte „ugrásra kész”.
Citroën C4 - Garnissage

6 belső hangulatvilág

6 belső hangulatvilág meleg hatású anyagokkal és visszafogottabb vagy élénkebb színárnyalatokkal: a szériakivitelen felül 5 másik hangulatvilág érhető el, melyek mindegyikéhez Advanced Comfort ülések tartoznak: Urban Grey, Metropolitan Grey, Metropolitan Blue, Hype Black és Hype Red.
Citroen-C4-Colors_553x317
Válassza az egyéniségéhez illő külső színt:

7 karosszériaszín: hófehér, Perla Nera fekete, acélszürke, platinaszürke, elixírvörös, karamellbarna és izlandi kék.

5 színcsomag: fekete, homok, szürke, mélyvörös és kék. Az utóbbi csak az elektromos ë-C4 – 100% kínálatában található meg.
Citroen_C4_5_ev_garancia

*Minden 2021. 01. 01. után forgalomba helyezett, magánügyfél számára új autóként értékesített Citroën C4 személygépkocsi vásárlása esetén a 3 év szerződéses gyári jótállás mellé most + 2 év kiterjesztett EssentialDrive szerződéses jótállást adunk ajándékba. Ez alól kivételt képez a FEEL felszereltségű elektromos ë-C4 gépkocsi (1CLEA5HESFB0A010 gyári típuskód), melyre a  2 év kiterjesztett szerződéses garanciát külön kell megvásárolni. Az EssentialDrive szerződés keretében nyújtott jótállás a 3 éves szerződéses gyári jótálláson túl érvényes, a gyári szerződéses jótállással megegyező szolgáltatásokat tartalmaz, és az autó első tulajdonosának történő átadásától számított 5 évig vagy 100 000 km-ig (amelyiket előbb eléri az autó) érvényes. Az akció visszavonásig érvényes.
**A gyári szerződéses jótállás és az EssentialDrive szerződés keretében nyújtott jótállás szolgáltatásai kizárólag abban az esetben vehetők igénybe, ha az adásvételi szerződésben, a Szerviz- és Garanciafüzetben és a Szolgáltatási Szerződésben foglalt feltételek és körülmények egyidejűleg teljesülnek.

FOKOZOTT KÉNYELEM

CITROËN ADVANCED COMFORT®

MENETKÉNYELEM
MENETKÉNYELEM

A Citroën C4 progresszív hidraulikus ütközőelemekkel® ellátott felfüggesztése a kiemelkedő kényelem és az ún. repülőszőnyeg-hatás révén messzemenően hozzájárul az utasok jó közérzetéhez, az autó dinamikus viselkedéséhez és a vezetési élményhez.

KÉNYELMES ÜLÉSEK
KÉNYELMES ÜLÉSEK

A kizárólag a Citroën által kínált Advanced Comfort ülések:


a 15 mm-rel vastagabb felületi szivacsrétegnek köszönhetően még puhábbak és stabilabbak,


a nagy sűrűségű belső mag jóvoltából optimális kényelmet biztosítanak: hatékonyabban szűrik a rezgéseket, és hosszú távon sem süppednek be.

MINDENNAPI KÉNYELEM
MINDENNAPI KÉNYELEM

A C4 kompakt külső méretei ellenére, melyek a mindennapokban fontos mozgékonysághoz kellenek, tágas belső térrel – többek között hatalmas hátsó térdtérrel (198 mm) – rendelkezik.

LELKI KOMFORT
LELKI KOMFORT

A C4 elektromosan nyíló napfénytetején át csak úgy árad a fény az utastérbe.

HASZNÁLATI KÉNYELEM
HASZNÁLATI KÉNYELEM

A C4 használatát 20 intuitív vezetéssegítő funkció teszi kényelmessé és gördülékennyé.
Ezek 6 kapcsolódási technológiával is kiegészülnek.

PROGRESSZÍV HIDRAULIKUS ÜTKÖZŐELEMEKKEL® ELLÁTOTT FELFÜGGESZTÉS

EC4-CAC

A Citroën C4 progresszív hidraulikus ütközőelemekkel® ellátott felfüggesztése a kiemelkedő kényelem és az ún. repülőszőnyeg-hatás révén messzemenően hozzájárul az utasok jó közérzetéhez, az autó dinamikus viselkedéséhez és a vezetési élményhez.

A rendszer működési elve egyszerű. A Citroën által alkalmazott progresszív hidraulikus ütközőelemekkel® ellátott felfüggesztési rendszerbe két hidraulikus ütközőelem van beépítve a két végállásnál, a ki- és berugózott állapotnak megfelelően. A felfüggesztés így az igénybevételtől függően két fokozatban működik:

 • Enyhe be- és kirugózásnál a rugó és a lengéscsillapító együtt szabályozza a függőleges mozgásokat, anélkül, hogy szükség lenne a hidraulikus ütközőelemekre. Olyan érzés, mintha az autó átsuhanna az úthibák felett. Ezt nevezzük repülőszőnyeg-hatásnak.
 • Nagymértékű be- és kirugózásnál a rugó és a lengéscsillapító együtt dolgozik a hidraulikus ütközőelemekkel. Ezek fokozatosan lassítják a mozgást, és megakadályozák ezzel a hirtelen ütközéseket a végállásoknál. A hidraulikus ütközőelem elnyeli és szétszórja a tárolt energiát. Így nincs visszapattanó hatás, az utasok a zökkenésektől teljesen védve vannak.

 

HASZNOS ÉS ÖTLETES TÁROLÓHELYEK

A Citroën C4 fedélzetén a tágas utastér, a praktikus tárolóhelyek és az ötletes kialakítás kimondottan megkönnyítik az utasok életét.

Citroën Smart Pad Support®

Középkonzol

Hátsó tárolóhelyek

Csomagtartó

Citroën C4 - Smart Pad support

Smart Pad Support®
Egyedül a Citroënnél

A C4-ben kivételes tárolási lehetőségek és felszerelések állnak az első utas rendelkezésére: A Citroën Smart Pad Support®* egy a műszerfalba beépített, ötletes kihúzható tartóeszköz, mellyel bármilyen tablet biztonságosan rögzíthető. Az első utas így kedvére használhatja digitális eszközét. Az utassal szemben, a műszerfalban elhelyezett fiók pedig tablet tárolására is alkalmas. *felszereltségi szinttől függően széria vagy nem rendelhető
Citroën C4 - Rangements-AV

Középkonzol

A magas és széles középkonzolon rengeteg hely szabadult fel a tároláshoz:

Kivehető töltő okostelefonunk elhelyezésére és töltésére
2 USB-csatlakozó
Tágas rakodó a konzol elülső részén több részre osztott csúszófedéllel
Kisebb tároló a sebességváltó kar előtt apró tárgyak elhelyezésére
Nagy középső tároló dupla pohártartóval és zárófedéllel
Tágas tárolórekesz a csúsztatható középső könyöklő alatt
C4-Rangements-AR.gif

Nagy hátsó helykínálat

A Citroën C4 a következőket kínálja:

Bőséges helykínálat a kategóriában legjobb térdtérrel (198 mm) a hátsó utasok számára

Hasznos tárolóhelyek, például: 1 kisebb tárolórekesz a könyöktámaszban, pohártartók stb.

Akár 2 USB-csatlakozó
C4-Coffre.gif

Tágas csomagtartó

Jól kihasználható tágas csomagterével (380 l) a Citroën C4 a kategória középmezőnyében helyezkedik el.

A két helyzetbe állítható padló jóvoltából több részre osztható a csomagtartó, és a hátsó üléspad lehajtásával teljesen sík padlófelület alakítható ki. A padlót akár ferdén is rögzíthetjük, így könnyebb a bepakolás.

KAPCSOLAT A DIGITÁLIS VILÁGGAL

EC4-C4-Connectivity

A Citroën C4 a legkiválóbb kapcsolódási technológiákat alkalmazza:

 • 10” érintőképernyő az autó beállításainak módosítására, a multimédiás rendszer, a telefon, a klímaberendezés és a navigációs rendszer kezelésére. A rendszer hangvezérléssel is működtethető.
 • Connect Play, melyhez az Android Auto és az Apple Carplay technológiával kompatibilis Mirror Screen funkció tartozik
 • Vezetéknélküli okostelefon-töltő
 • Connect Assist: helymeghatározással működő, előfizetést nem igénylő, éjjel-nappal ingyenesen igénybe vehető assistance és sürgősségi segélyhívó szolgáltatás
 • Connect Nav: legújabb generációs 3D online navigációs rendszer
 • ConnectedCAM Citroën®: a Citroën C3 és a Citroën C5 Aircross SUV után ez a harmadik ilyen kamerával rendelkező Citroën modell.
C4-Connect-Play

CITROËN CONNECT PLAY

Az Apple CarPlay™ és az Android Auto technológiával kompatibilis Mirror Screen funkciónak köszönhetően az autóra csatlakoztatott okostelefon kijelzője a gépjárműére tükrözhető. Így elérhetővé válik a telefon multimédia-tartalma, és a telefont, valamint a funkcióval kompatibilis alkalmazásokat közvetlenül az érintőképernyőről vezérelhetjük.

C4-Connect-Nav

CITROËN CONNECT NAV

A 10” érintőképernyő látja el az összes média-, telefonos és navigációs funkció vezérlését.
A hangvezérléssel működtethető Connect Nav 3D navigációs rendszer a TomTom Traffic szolgáltatáson keresztül valós időben tájékoztat a forgalmi viszonyokról, az útvonalon található parkolókról és áraikról stb.
Vizuális és hangjelzés útján egyben a veszélyzónákra is figyelmeztet.

C4-Connect-Box

CITROËN CONNECT ASSIST

A Connect Assist helyzetbeméréssel egybekötött sürgősségi és assistance segélyhívásra nyújt lehetőséget. Baleset vagy bármilyen más gyors beavatkozást igénylő szituáció esetén lehetővé teszi a megfelelő segélyszolgálatok automatikus vagy az „SOS” gombbal történő riasztását. Az éjjel-nappal elérhető szolgáltatáshoz nincs szükség külön előfizetésre. 

ALKALMAZOTT TECHNOLÓGIÁK

C4-Tableau de Bord

20 VEZETÉSTÁMOGATÓ RENDSZER

A Citroën C4 20 vezetéstámogató technológiát kínál*. A biztonságot, a kényelmet és a lelki nyugalmat szolgáló funkciók megkönnyítik a mindennapokat és biztonságosabbá teszik az utazásokat. 
A felsorolt vezetéssegítő rendszerek felszereltségi szinttől függően elérhetők vagy feláras opciók. Kérjük, a rendelhetőséggel kapcsolatban tekintse meg az árlistát vagy kérje márkakereskedője segítségét.

 

 

*A belső égésű motorral rendelkező modellek esetén akár 20, az elektromos változat esetében legfeljebb 19 vezetéstámogató rendszer érhető el.

C4-Affichage Tete Haute Couleur

SZÍNES HEAD-UP DISPLAY

A színes heap-up display kijelzőrendszer a vezetéssel kapcsolatos alapvető információkat egy, a vezető látóterében elhelyezett átlátszó lemezre vetíti.

C4-Highway-Driver-Assist

HIGHWAY DRIVER ASSIST

A HighWay Driver Assist a Stop & Go funkcióval ellátott adaptív tempomatot és a sávtartó asszisztenst kombinálja, azaz az autó sebességét és iránytartását is vezérli. A vezető így részlegesen átadhatja a vezetés feladatát; egyedül arra kell figyelnie, hogy a törvényi szabályozásnak megfelelően kezét a kormánykeréken tartsa és figyelje az utat. Fékezéssel vagy a kormányra kifejtett erővel azonban bármikor visszaveheti az irányítást az autó fölött.

Citroën C4 - Caméra de Recul

PARK ASSIST

A Park Assist a járdával párhuzamos, illetve arra merőleges parkoláskor segít a gépkocsi méretének megfelelő parkolóhelyet találni, és automatikusan bekormányozza az autót. A vezetőnek csak a gáz- és a fékpedált kell kezelnie.

TISZTÁN ELEKTROMOS, BENZIN- ÉS DÍZELMOTOROK

New Citroën ë-C4

A tisztán elektromos Citroën ë-C4 electric csendes és könnyű vezetést biztosít, mely egyszerre dinamikus és kiegyensúlyozott:

 • 100 kW-os (136 LE) motor
 • 260 Nm azonnal rendelkezésre álló nyomaték
 • 30 perc* alatt akár 80%-os töltésszint, mellyel akár 350 km-es (WLTP) hatótáv biztosítható
 • 50 kWh-s akkumulátor, melyre – 70% töltőkapacitás erejéig – 8 évre vagy 160 000 km-re szóló jótállás vonatkozik

* 100 kW-os nyilvános töltés esetén

C4-Design-Face-Av

A Citroën C4 kínálatában új generációs Euro 6 benzin- és dízelmotorokat találunk:

 • Egyenletes, hatékony vezetés
 • Benzinmotorok: 100–155 LE teljesítmény
 • Dízelmotorok: 110–130 LE teljesítmény
New Citroën C4 - BOÎTE DE VITESSES AUTOMATIQUE EAT8

EAT8 automata sebességváltó

A 8 sebességes EAT8 automata sebességváltóhoz egy új, speciális mintázatú fém váltókar tartozik. Az utóbbin a hátramenetnek, az üres fokozatnak és az előremenetnek megfelelően három pozíció (R, N és D) és 2 nyomógomb található:

P a Parking üzemmód kapcsolásához,
és M a manuális üzemmód kapcsolásához (benzin- vagy dízelmotor esetén),
vagy B a Brake üzemmód kapcsolásához (elektromos meghajtás esetén).

KÉPGALÉRIA

Top