Megtekintés
Fenntartható fejlődés

KÖRNYEZETVÉDELMI KÉRDÉSEK BEVONÁSA A JÁRMŰ TERVEZÉSÉTŐL ANNAK ÚJRAHASZNOSÍTÁSÁIG

A Citroën csapatában dolgozók mindent megtesznek azért, hogy a Citroën gépjárművek (a tervezéstől az újrahasznosításukig) minél kisebb kárt tegyenek a környezetben. A cél tehát a fogyasztás és a széndioxid és egyéb szennyezőanyagok kibocsátásának csökkentése, a természetes erőforrások ésszerű felhasználása és a jobb újrahasznosíthatóság.

A környezet védelme érdekében a Citroën vállalja, hogy:

  • már a termékek és a szolgáltatások tervezésétől kezdve figyelembe veszi a környezetvédelmi szempontokat,
  • a körkörös gazdaság elveit alkalmazza az alapanyagok újrahasznosítása és újrafeldolgozása által.

TERVEZÉS

Az öko-tervezés célja, hogy a Citroën gépjárművek a környezetvédelmi előírások tiszteletben tartásán túl jelentős előrelépést tegyenek a fenntartható mobilitás terén is. Ez a törekvés mutatkozik meg abban az erőfeszítésben is, melyet a márka a környzetbarát technológiákhoz és alapanyagokhoz köthető kutatás és innováció terén kifejt.

GYÁRTÁS

A Citroën rendelkezik a karbonsemleges autógyártáshoz szükséges ipari eszközökkel, ezáltal képes csökkenteni saját környezeti hatását, illetve megfelelni a legfőbb környezetvédelmi kihívásoknak. 

VEVŐSZOLGÁLAT

Annak érdekében, hogy a márkakereskedések és a szervizek maguk is erőfeszítéseket tegyenek jobb hulladékgazdálkodásuk érdekében, a Citroën a hulladék szelektálását és újrahasznosítását elősegítő intézkedéseket vezet be.

 

ÚJRAFELDOLGOZÁS

A Citroën célja az újrafeldolgozási folyamatok hatékonyságának növelése, méghozzá olyan termékek által, melyek tervezésük első pillanatától fenntarthatóak. Ehhez nélkülözhetetlen az autó gyártása alatt, illetve a használata során, egészen az újrafeldolgozásáig keletkező hulladék mennyiségének csökkentése.