[cle1: REDIRECTION_DANS Lang:hu] [cle1: SECONDES Lang:hu]
Artcar3_CL-18.021.008_1350X511

A Citroën Méhari az E-Mehari Art Car megalkotásával ünnepli ötvenedik születésnapját

Ötven évvel a Citroën Méhari és két évvel a Citroën E-MÉHARI bevezetése után ez a négyüléses, 100 százalékig elektromos, lázadó szellemiségű kabrió az elődökhöz hasonlóan a francia stílusú merészség jelképeként jelenik meg az autózásban. A Citroën a jubileum alkalmából Jean-Charles de Castelbajac művészt kérte fel, hogy hozzon létre egy exkluzív E-MÉHARI Art CAR modellt, egy hatásos és díszes művet, mely grafikai megvalósulásában ötven év szabadságát és ötven év alkotását ünnepli.

 

KÉT ALKOTÓ VILÁG TALÁLKOZÁSA

A francia életművészet emblémája

1968 májusában látott napvilágot a Citroën Méhari, és ekkor indult Jean-Charles de Castelbajac pályafutása is. 2018 májusa pedig két olyan tehetség együttműködését jelképezi, akik ugyanazon kreatív forradalom égisze alá tartoznak: a Citroën márkáét és a művészét. Természetes és magától értetődő találkozás ez a két szellemiség között. A Citroën 1919 óta a merészség és a kreativitás ösztönző erejétől hajtva hoz friss áramlatot az autózás világba, míg Jean-Charles de Castelbajac egy olyan újító szellemű művész, aki alkotásaival elsők között lépte át a művészetek és a divat közötti határokat. Ebből a találkozásból született meg az E-MÉHARI Art Car, a derűs és vidám "Made in France"" életművészet emblémája. Jean-Charles de Castelbajac megfestett autója felébreszti az alkotó szellemet, és egyszerre idézi meg a művészet és a divat szenvedélyét.
Rencontre2_CL-18.021.009_597X500

A MÉHARITÓL AZ E-MÉHÁRIIG

mehari

Méhari, 1968 májusa: ahonnan a mítosz ered

Míg a fiatal nemzedék az utcára vonulva követelt magának több szabadságot, a Citroën május 11-én bemutatta a Citroën Méharit, a korát megelőző szabadidő-autót. Az egyszerű, vidám és minden fellengzősséget nélkülöző, élénk színekben pompázó kabrió a rozsdásodásnak ellenálló, vízsugárral könnyen tisztítható műanyag karosszériájával tűnt ki. De más erényekkel is büszkélkedhetett. A karosszériát az övvonaltól felfelé teljesen szabaddá lehetett tenni, ami remekül átalakíthatóvá tette, a szélvédőjét pédául a kerettel együtt előre lehetett hajtani. A kocsi magas építése kiváló vezetési komfortot eredményezett.

A Citroën Méhari igazi társadalmi jelenséggé vált az évek folyamán, amit a mozivásznon és a versenypályákon befutott karrierjének is köszönhet.

E-MEHARI art

AZ E-MÉHARI 2015-BEN: a legenda tovább él

2015 decemberében leplezte le a Citroën a négyüléses, 100 százalékig elektromos E-MÉHARI kabriót. Ez az ""It car"" a trendekre és a környezetvédelemre fokozottan érzékeny, a különlegesség után kutató autósok érdeklődését kívánta felkelteni. Az E-MÉHARI remekül megfogalmazta a Citroën hitvallását: a márka olyan autókat kíván létrehozni, amelyek kitűnnek, műszaki tartalmuk innovatív, és testet ölt bennük a kreativitás ""francia módra"". A Rennes-ben gyártott E-MÉHARI az első elektromos autó, amely megkapta a ""Garantáltan Francia Eredetű"" igazolást.

2018 januárjában a Citroën E-MÉHARI merev tetőt kapott, így bármilyen időben lehet autózni a négyüléses, 100 százalékig elektromos kabrióval. A belső teret is átalakították, kényelmesebb és modernebb lett. Új biztonsági felszerelésekkel is gazdagodott a modell, valamint az Easy Entry megoldással, amely megkönnyíti a beszállást a hátsó ülésekre.

Maiari2_CL-18.021.014_597X500

MÉHARI: '68, E-MÉHARI: 2018

Élénk színekben pompázó grafikai kiáltvány

A Citroën E-MÉHARI nem egy egyszerű legenda, hanem olyan forradalmi modell, mely Jean-Charles de Castelbajac keze alatt, a színek, a szerepek és a szavak összjátéka nyomán ölt határozott formát. Művészi megközelítésben egy szabadságot sugalló Art Car, mely a '68-as májusi diáklázadások plakátjainak grafikai szabadságát idézi. Olyan autó, amely a világ megváltásának tervével és vágyával kecsegtető látóhatár felé vezeti utasait. Élénk színű karosszériája megnyerő üzenetet hordoz: a piros a szenvedélyt, a sárga a ragyogást, a kék pedig az elektromosságot és a környezetvédelmet jelképezi.
Top