Megtekintés

CITROËN ÚJFAJTA VÁROSI MOBILITÁS

Az újragondolt városi mobilitás

A városi közlekedés egyszerűbbé, kellemesebbé és emberibbé tételére a Citroën kreatív választ ad: egy új nyílt forráskódú, kollektív és megosztott mobilitási modellt, amely mindenki számára mobilitást kínál. Ez a Citroën újfajta városi koncepciója.

THE URBAN COLLËCTIF

Citroën, accor et jcdecaux együtt képzelik el a városi mobilitás jövőjét

A közös törekvések alapjául egy Citroën Autonomous Mobility Vision névre keresztelt innovatív megoldás szolgál, amely egy univerzális, high-tech platform (The Citroën Skate) és három egészen újszerű felépítmény, más szóval „pod” (Sofitel En Voyage, Pullman Power Fitness és JCDecaux City Provider) kombinációjával háromféle különleges élményt kínál azoknak, akik újszerű városi létformákra vágynak.

SOFITEL EN VOYAGE

Prémium és exkluzív szolgáltatás

A Sofitel En Voyage Pod egy üvegből és faintarziából álló, meghitt hangulatú, kifelé nyitott építészeti paralelepipedon.
CITROËN X ACCOR

Barátságos, ötletes tér

A Sofitel En Voyage Pod két-három személyt tud szállítani a fedélzetén kivételes kényelemben. Úgy működik, mint egy luxus taxi. A vendégek a Sofitel szállodák egyedülálló vendégszeretetét élvezhetik teljes tartózkodásuk alatt, tehát a szállodában és a városban utazás során is: kifinomult és „francia stílusú” közlekedési élmény.

PULLMAN POWER FITNESS

Sportolás utazás közben

A Pullman Power Fitness egyedi élménye a sportot, a zenét és a fényeket ötvözi.
CITROËN X ACCOR

Futurisztikus légkör

Az önjáró Pullman Power Fitness a Pullman edzőtermekből ismert energetizáló élményben részesíti utasát, aki a beépített evezőpad és kerékpár jóvoltából a városban közlekedve is hódolhat edzőszenvedélyének. A Pullman Power Fitness egy színjátszó zsalugátermintával díszített különleges üvegkapszula, melyen visszaköszönnek a Pullman jellegzetes grafikus megoldásai és színei, azaz a kék, lila, rózsaszín és zöld irizáló árnyalatai. Az utas a rendhagyó testedzés során így végig rejtve van a kíváncsi szemek elől, ő maga viszont kilát a járműből.

JCDECAUX CITY PROVIDER

Mindenki számára elérhető városi mobilitási élmény

A hagyományos tömegközlekedés kiterjesztése, a JCDecaux City Provider tulajdonképp olyan, mint egy mobil buszmegálló, amely forradalmasítja a tömegközlekedést a városközpontokban.
CITROËN X JCDECAUX

Időtlen design, mely teret és kényelmet kínál

A tömegközlekedési és egyéni mobilitási eszköz között félúton elhelyezkedő JCDecaux City Provider igazi kiegészítő szolgáltatást kínál: innovatív, igény szerint rendelkezésre álló városi közlekedési megoldása minden célközönségnek megfelel. Egy vagy több utasát egyszerű és ergonomikus módon képes utaztatni, és fedélzetén a csomagoknak, a babakocsinak és a kerekesszéknek is marad hely. A JCDecaux City Provider egy mindenki számára elérhető megoldás, amely azáltal, hogy nagyobb szabadságot és választási lehetőséget biztosít a mobilitás terén, megkönnyíti a városi közlekedést. Az intelligens önjáró technológiának köszönhetően a felépítmény a kiindulópont és a célállomás közötti legjobb útvonalat ajánlja az utasoknak, így nemcsak kellemes és nyugodt időtöltést, de az utazási idő és a megtett út szempontjából is optimális választást kínál.

THE CITROËN SKATE

Fedélzeti technológia a hatékonyabb városi közlekedés érdekében

A Citroën Skate egy városi mobilitási eszköz, melyet arra találtak ki, hogy a városközpontokban saját védett sávban közlekedjen, és ezzel hozzájáruljon a közlekedés folyamatossá és dugómentessé tételéhez. Az indukciós elven töltődő, önjáró elektromos Citroën Skate gyakorlatilag folyamatosan tud működni, és amikor szükség van rá, az erre kialakított töltőbázisokon automatikusan feltölti magát. 
A Citroën Skate maga egy mobil platform, mely a különböző ráhelyezett podok igény szerinti mozgatását végzi, maximum 25 km/h sebességgel, lehetővé téve ezzel az adott szolgáltatást. A podok felszerelése kevesebb mint 10 másodpercet vesz igénybe. A Citroën Skate univerzális platformként rengetegféle pod fogadására alkalmas, ami a technológia maximális kiaknázását teszi lehetővé a mindennapokban.

CITROËN ADVANCED COMFORT®

Innováció a még tökéletesebb kényelemért

kivételes menetkényelem és a felépítmények kényelmes és zökkenőmentes elhelyezése érdekében a Citroën Skate mobil hidraulikus ütközőkkel van felszerelve. Ahogy a Citroën Advanced Comfort® logók emlékeztetnek rá, a Citroën név egyet jelent a kényelemmel, bármilyen gépjárműtípusról is legyen szó.

FORRADALMIAN ÚJ KONCEPCIÓ

Goodyear kerekek

Citroën Skate-hez a Goodyear sajátos Eagle 360 kerekeket tervezett: a Goodyear-logóval és a jól ismert szárnyas lábbal díszített gömb alakú gumiabroncsok tetszőleges irányban képesek elmozdulni. A kerék részét képező kis villanymotoroknak köszönhetően a robotjármű a számítógépes egerekhez hasonlóan 360°-ban bármilyen irányban szabadon tud mozogni, helyben meg tud fordulni, és forgalmi irányra való tekintet nélkül a legszűkebb helyekre is befér.

OPEN-SOURCE

Számtalan felhasználási lehetőség

Az Urban Collëctif projekt keretében tervezett podokon kívül természetesen más szolgáltatások is elképzelhetők. A Citroën Skate és a podok egymástól független kialakítása a különböző felhasználási célok, illetve az  egyéni és kollektív közlekedésre vonatkozó új elképzelések tekintetében szabad utat enged a kreativitásnak. Az elképzelés megvalósulása érdekében az autóipar határain messze túlmutató partneri együttműködések lehetségesek. 
A mobil platform technológiájából és a nyílt fejlesztésű modellből következően bármely újabb szereplő előtt  adott a lehetőség, hogy a Citroën Skate műszaki adottságainak figyelembevételével újabb kompatibilis podokat fejlesszen.