[cle1: REDIRECTION_DANS Lang:hu] [cle1: SECONDES Lang:hu]
1800x681_concept-car-citroen-revolte

REVOLTE tanulmányautó


REVOLTE

GLAMOUR, FORMABONTÓ MERÉSZSÉG ÉS ERŐS ÉRZELMI TÖLTET

A hipertrendi Revolte városi kisautó tanulmány a pimaszsággal és fiatalos dinamizmussal színezett luxus irányát követi, és számos jövőbe mutató megoldást sorakoztat fel, köztük az újratölthető hibrid meghajtási rendszert.

A FORMABONTÓ STÍLUS ÖRÖKSÉGE

Citroën Revolte concept car - A heritage of transgressive styling

A Revolte modernsége elsősorban abban a provokatív stílusban fejeződik ki, amelyet egyik leghíresebb elődje, a 2 CV inspirált. A természeténél fogva lázadó Revolte azonban megkérdőjelezi a 2 CV koncepciójának alapvonásait, és következetesen szembehelyezkedik a legendás előd megszületésében szerepet játszó alapértékekkel.

DINAMIKUS KÜLSŐ

Energikus vonalaival, kis méreteivel, karcsú oldalsó formáival a Revolte a luxusról alkotott eddigi elképzeléseinkkel szakítva egy rendkívül modern, felsőkategóriás stílust képvisel.
Rendkívül kicsi méreteiből adódóan lendületesség és fürgeség jellemzi a tanulmányt.
Az alacsony építéséből adódóan szinte az úthoz tapadó REVOLTE olyan autó benyomását kelti, amely a városi közlekedés összes akadályát le akarja és tudja győzni.

Citroën Revolte concept car - Dynamic lines

MERÉSZ STÍLUS

Citroën Revolte concept car - Daring style

A Revolte stílusát olyan jegyek határozzák meg, amelyek távol esnek az autók világában megszokott vonásoktól.
A markáns kerékdobok, az ívelt motorháztető és a művészien megformált oldalfalak egy ugrásra kész, erőtől duzzadó autót sejtetnek.
Karosszériája a luxuskivitel bevett szabályait felrúgva erős és ragyogó élénklila színben tündököl.

LUXUSKIVITELŰ UTASTÉR

Citroën Revolte concept car - 3-seater lounge

Háromüléses Lounge

A tanulmányt ebben a gépkocsi típusban eddig nem alkalmazott felépítés és egyedi helykínálat jellemzi.
A Revolte merészségét tükrözi a lounge stílusban kialakított, háromüléses utastér, melynek elrendezését mintha lakberendezési szempontok ihlették volna.

Citroën Revolte concept car - Meridian sofa

Kanapéülés

Az utasoknak szánt tér legfontosabb eleme a modern stílusú kanapé, melynek lendületes vonalai felölelik az utastér egész hátsó részét és az első utasülés helyét is, hogy az egyik hátsó utas lábait kinyújtva, maximális kényelemben, fényűző és luxus hangulatban élvezhesse az utazást. 

MERÉSZ SZÍNEK ÉS ANYAGOK

Citroën Revolte concept car - Bold colours and materials

A felfelé nyíló ajtók megkönnyítik a beszállást, és egy sminkpalettához hasonlóan tárják elénk a sokszínű belső teret, melynek fő elemei:

 • szövött mintázatú fekete bőrkárpit
 • kárminvörös, vastag bársonyhuzat
 • csillogó alumíniumborítás

Vége a klasszikus anyagok, például a fa, valamint a hagyományos színek használatának. A Revolte utasterének kialakítása szándékosan merész, ugyanakkor fényűző.

INTELLIGENS MŰSZAKI MEGOLDÁSOK

A REVOLTE innovatív szellemisége összhangban áll a tanulmányautó luxuskivitelével.
Citroën Revolte concept car - Touch screen

Érintőképernyő

Az érintőképernyőt kristálynyaláb öleli körül: az élénkvörös kristályok - igazi ötvösmunka - valósággal kivetítik a képernyőt az utastérbe, és a belső levegő keringetésében is szerepet játszanak.

Citroën Revolte concept car - Rear bench

A hátsó üléspad

Az elegáns és trendi hátsó üléspad nemcsak stílusát tekintve ragyogó megoldás, hanem a tanulmányautó akkumulátorait is magába foglalja.

Citroën Revolte concept car - Bonnet

A tető

A tanulmányautó tetejét fotocellák borítják, amelyek akár álló helyzetben is biztosítják az utastér kényelmi berendezéseinek áramellátását, anélkül tehát, hogy az akkumulátorok energiáját kellene felhasználni.

Citroën Revolte concept car - Glass form

Egyedi lámpabura

Az orr-részen domború lámpabura hívja fel magára a figyelmet, és a hűtőrács vonalait is hangsúlyosabbá teszi. A bura hátulról megvilágított áttetsző hátlappal rendelkezik, amely páratlan megvilágításba helyezi a Citroën emblémát.

KORUNK ÉLHARCOSA

A motor tekintetében is modern és kifinomult Revolte újratölthető hibrid hajtásláncával tűnik ki, amelynek legfőbb jellemzői:

 • egy kis hengerűrtartalmú, hagyományos belső égésű motor, amelyhez egy elektromos motor kapcsolódik; mindkettő képes meghajtani a kerekeket
 • az autó képes zéró emissziós ZEV (Zero Emission Vehicule) üzemmódban haladni; a kizárólag elektromos működés során nulla a károsanyag-kibocsátása
 • az elektromos motort tápláló akkumulátorok újratölthetők.
Citroën Revolte concept car - A modern activits
Top