[cle1: REDIRECTION_DANS Lang:hu] [cle1: SECONDES Lang:hu]
Total fejlec

A Citroën a Total termékeit ajánlja járműveihez. Ezekről a termékekről, az olajcseréről, a kenőanyagokról bővebben az alábbiakban olvashat.

OLAJCSERE CSAKIS KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ MOTOROLAJJAL

A motor akkor képes maximális teljesítményre, ha rendszeresen és gondosan karbantartják. Az alapvető karbantartási műveletek közül a legfontosabb az olajcsere, mert eltávolítja a rendszerbe kerülő szennyeződéseket, és ezzel növeli a motor élettartamát, a rendszer hatékonyságát.

A motorolaj összetett szerepe miatt nem mindegy, hogy milyen minőségű motorolaj kerül gépjárművébe. A Citroën által ajánlott TOTAL kenőanyagok:

 • Csökkentik a fogyasztást, például szintetikus környezetbarát olaj használatával, valamint a fogyasztás csökkentésével a CO2 kibocsátást is.
 • Csökkentik a súrlódást, és a motorban mozgó alkatrészek kopását
 • Hatásosan hűtik a motort
 • Általuk tisztább marad a motor és megvédik a koróziótól
 • Növelik a mozgóalkatrészek hatékonyságát és működési sebességét
 • Optimalizálják a motor károsanyag-kibocsátó berendezéseinek működését, mint például a részecskeszűrő

A kiváló minőségű  motorolajak megvásárlása többszörösen megtérül Önnek a jármű karbantartási költségeiben. Ne csapja be magát az olcsónak tűnő motorolajokkal. Válassza a gyártó által ajánltott kiváló minőségű TOTAL motorolajokat, gondolkodjon hosszútávban!

Total

MŰHELYTITKOK AZ OLAJCSERÉRŐL

Citroen_Total

A megadott időintervallumokban történő olajcsere elengedhetetlen feltétele a gépjármű tökéletes és megbízható működésének. Mindig márkaszervizben végeztesse az olajcserét, ahol nemcsak kiváló minőségű motorolajjal töltik fel autóját és kiváló minőségű olajszűrőt építenek be, de az ingyenes Videochek szolgáltatás is rendelkezésére áll, és gépjárművét minden esetben márkaszabvány ellenőrizésnek vetik alá. A járműben lévő motorolajszintet alkalmanként Ön is ellenőrizheti:

   

VÉGEZZE LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE

 1. Húzza ki a nívópálcát
 2. Tisztítsa meg egy ronggyal, majd helyezze vissza. Várjon pár másodpercig, majd újra húzza ki.
 3. Ellenőrizze, hogy az olaj szintje a "Min" és "Max" jelölések között van-e. Adjon hozzá olajat, ha a szint alacsony.
 4. Kis adagokban pótolja az olajat, ha szükséges.
 5. Ismét ellenőrizze az olaj szintjét és öntsön még olajat, amíg az el nem éri a nívópálca "Max" szintjét. Ne töltse túl!
 6. Helyezze vissza a nívópálcát.
Citroen_Total

   

TUDJA ÖN, HOGY MIT JELENTENEK A SZÁMOK A MOTOROLAJ ELNEVEZÉSÉBEN?

Total

A W betű előtti és utáni számok az olaj viszkozitási fokozatát jelölik. Nem mindegy, hogy melyik terméket választja!

A „W” jelzést megelőző számjegyek jelölik a kenőolajok alacsony hőmérsékleti viszkozitását: minél alacsonyabb az érték, az olaj annál folyékonyabb, tehát annál inkább használható alacsony hőmérsékleten.

A „W” jelzés utáni számjegyek a magas hőmérsékleti viszkozitást jelölik: minél magasabb ez az érték, annál viszkózusabb az olaj és annál jobban használható meleg időben.

QUARTZ INEO FIRST 0W20 - Arany kategória

QUARTZ INEO FIRST 0W20 - Arany kategória

A PSA motorok gyári első „first fill” motorolaja, melyet a gyártó a Peugeot és Citroën személygépkocsik rendszeres olajcseréjéhez is kifejezetten ajánlja. Kifejezetten ajánlott a PSA legújabb technológiájú motorfejlesztéseihez (DV5R és EB2DT), az e-HDI, Puretech rendszerekhez, a Stop & Start technológiát és hibrid technológiáú motorokhoz, amelyek optimális működéséhez új generációs motorolajokra van szükség.

QUARTZ INEO FIRST 0W30 - Arany kategória

QUARTZ INEO FIRST 0W30 - Arany kategória

A PSA konszern által első feltöltésként használt szintetikus technológiával előállított motorolaj, amelyet a gyár a gépjárművek rendszeres olajcseréjéhez is ajánl. Jól alkalmazható a PSA újabb motorjaiban, különösen a stop-start funkcióval felszerelt e-HDI technológiájú motorokban, és a hibrid motorokban, amelyek új generációs motorolajokat igényelnek.

QUARTZ INEO ECS 5W30 - Arany kategória

QUARTZ INEO ECS 5W30 - Arany kategória

Különleges, második generációs üzemanyag-takarékos motorolaj: minden dízelmotorral használható – régebbiekkel és az újabbakkal is, valamint a legtöbb benzinmotorhoz is alkalmas. Csúcskategóriás teljesítménye üzemanyag-megtakarítást biztosít, és optimalizálja a károsanyag-kibocsátást csökkentő rendszerek – például a részecskeszűrők – működését, megakadályozza azok idő előtti eltömődését (a normál technológiájú olajokhoz képest 50%-kal kevesebb fém alkotórészt tartalmaz).

QUARTZ 9000 5W40 - Arany kategória

QUARTZ 9000 5W40 - Arany kategória

Ez a szintetikus technológiával előállított motorolaj különösen alkalmas turbófeltöltős, többszelepes és közvetlen befecskendezésű dízelmotorokhoz, személyautók benzin- és dízelüzemű motorjaihoz.
Még extrém üzemi feltételek mellett is jól teljesít (városi forgalom, országút, autópálya), és a sportos, intenzív vezetési stílushoz is kiváló. Minden évszakban kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt. A katalizátoros motorokhoz, és minden ólommentes benzinnel vagy cseppfolyós gázzal (LPG) üzemelő motorhoz ajánlott.

 

QUARTZ 7000 10W40 - Ezüst kategória

QUARTZ 7000 10W40 - Ezüst kategória

Szintetikus alapú motorolaj benzin- és dízelüzemű motorokhoz ajánlott. Tökéletesen megfelel minden katalizátorral felszerelt és ólmozatlan benzinnel, cseppfolyósított gázzal vagy biodízellel üzemelő gépkocsihoz. Normál vezetési körülmények esetén alkalmas turbófeltöltős és többszelepes motorok kenésére.

QUARTZ 5000 15W40 - Bronz kategória

QUARTZ 5000 15W40 - Bronz kategória

Ásványi alapú motorolaj, amelyet PSA személygépkocsi és kishaszonjármű benzin-, és dízelüzemű motorjaihoz fejlesztették ki. Magas viszkozitási indexxel rendelkezik és kiemelkedő termikus stabilitás jellemzi. Kiemelkedő detergens és diszpergens tulajdonságokkal rendelkezik, ezáltal csökkenti a szennyződés felhalmozódását a motorban. Kiemelkedő korrózió és habzásgátló tulajdonságokkal rendelkezik motor legkényesebb részeit is tisztán tartja, és megvédi a fokozott kopástól.

    

CITROËN ÉS TOTAL: TÖBB, MINT 50 ÉVE EGYÜTT

A két márka közötti együttműködés a hatvanas évekre nyúlik vissza, amikor is a Total kifejlesztett a DS modellek számára egy különleges kenőanyagot, amivel sikerült javítani a motorok teljesítményén. Azóta a két cég együtt dolgozik a megfelelő, Citroën modellekre adaptált kenőanyagokon, melyekkel a motorokat még gazdaságosabbá és környezetbarátabbá tehetik.

A partneri kapcsolat 1968-as indulása óta a Total folyamatos munkával segíti a Citroën ipari fejlesztéseit, ellátva a céget motorolajokkal és egyéb kenőanyagokkal.

A Citroën a Total kenőanyagokat ajánlja hálózatában világszerte, hiszen ezeket kifejezetten a Citroën modellekre fejlesztették, és megfelelnek a PSA PEUGEOT CITROËN magas szintű normáinak a károsanyagok kibocsátása terén.

A motorsport egyértelműen az a terület, ahol egy hasonló partneri kapcsolat hatványozottan érvényesül. Az 1969-es kezdetektől a 2012-es WRC-én át a nemzetközi versenyek igazolták, hogy a TOTAL termékek biztosítják a Citroën járművek optimális működését.

Total
Total

    

Total

     

    

Top