[cle1: REDIRECTION_DANS Lang:hu] [cle1: SECONDES Lang:hu]

Citroën újításai, technológiai megoldásai

A Citroën emberközpontú technológiáinak egyetlen célja, hogy valódi hozzáadott értéket közvetítsen a gépjárművek használóinak.

Online szolgáltatások

1800x681_ConnectedCam_1.jpg

Citroën ConnectedCAM™

Lélegzetelállító panoráma, különleges helyek, barangolás a városban: filmezze le élményeit az új C3 Citroënhez rendelhető ConnectedCAM™ HD kamerával.

Citroen_bluetooth

Bluetooth kompatibilitás

Ellenőrizze, hogy mobiltelefonja kompatibilis-e Citroën gépjárművével.

Les systèmes de navigation Citroën

A Citroën navigációs rendszerei

'Ha mindig jó úton szeretne járni, a megfelelően frissített navigációs (GPS) rendszerek garantálják a nyugalmát.

Biztonság

abc

Intelligens kipörgésgátló

A kerekek kipörgését felügyelő intelligens kipörgésgátlónak köszönhetően még nagyobb biztonságban közlekedhet a csúszós útszakaszokon.

abc

Hologramos kivetítő

A színes hologramos kivetítő a vezető látómezejében található átlátszó lemezre vetíti a vezetéssel kapcsolatos lényeges információkat.

abc

Véletlen sávelhagyásra figyelmeztető rendszer

A véletlen sávelhagyásra figyelmeztető (AFIL) rendszer hatékony segítség az éberség csökkenése vagy pillanatnyi figyelmetlenség esetén. Ez az innováció fontos előrelépést jelent a biztonság területén.

abc

Videókamerával működő sávelhagyás-figyelő

A miniatűr kamerát és digitális vonalfelismerő technológiát alkalmazó második generációs véletlen sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (AFIL) még nagyobb hatékonysággal működik.

abc

Kétfunkciós xenon kanyarfényszórók

A kétfunkciós xenon kanyarfényszórók a látási viszonyok javításával, a szem fárasztása nélkül növelik a biztonságot.

abc

Automata fényszórók

Ahogy a nevükből is következik, az automata fényszórók szükség esetén automatikusan bekapcsolódnak.

abc

Keréknyomás-ellenőrző rendszer

A keréknyomás-ellenőrző rendszer (kerekenként külön beépített) érzékelőkkel méri a nyomást mindegyik gumiabroncsban, és az információkat egy központi vezérlőegységbe továbbítja.

abc

ESP

Az ESP (Electronic Stability Program) rövidítéssel jelölt menetstabilizáló a fékerő eloszlására és a motorra hatva stabilizálja a gépkocsi pályáját a kisodródás veszélyét rejtő kanyarokban.

abc

Aktív tempomat

Az aktív tempomat érzékeli, ha előttünk lassabb autó halad, és egyrészt figyelmezteti a vezetőt, másrészt megtartja a két autó közötti távolságot.

abc

EMP2 moduláris padlólemez

A többféle kategóriában (limuzin, kombi, egyterű, szabadidő-terepjáró stb.) alkalmazható platform tömegcsökkentést és alacsonyabb CO2-kibocsátást tesz lehetővé.

abc

Aktív biztonsági övek

A vezető és az utas aktív első biztonsági öveit motorral látták el, melyek veszély esetén a maximális védelem érdekében automatikusan meghúzzák a hevedereket.

Kényelem

abc

Hydractive III+ felfüggesztés

A Hydractive III+ felfüggesztés a különféle vezetési körülményekhez alkalmazkodva egyensúlyt teremt a kényelem és az úttartás szempontjai között.

abc

Pneumatikus felfüggesztés

A hátsó pneumatikus felfüggesztés az útegyenetlenségek hatékonyabb kiszűrésével fokozza a kényelmet.

abc

Többrétegű üveg

A többrétegű üveg két üveglapból, és a közéjük helyezett, kitűnő akusztikai tulajdonságú műanyag lapból áll.

abc

Panoráma-szélvédő

A kivételes látószögnek köszönhetően a panoráma-szélvédővel az autózás merőben új élménye élhető át.

abc

Belsőtér-illatosító

A műszerfal stílusához tökéletesen illeszkedő utastér-illatosító egyenletesen osztja el a finom illatot az utastérben.

abc

7 colos érintőképernyő

A Créative Technologie egyik legújabb gyümölcse a 7 colos érintőképernyő, amelyen a vezető és az első utas is könnyedén hozzáfér a kezelőgombokhoz.

abc

12 colos HD kijelző

A látványos, nagy felbontású, 12 colos panorámakijelző a vezetéssel kapcsolatos minden alapvető információt megjelenít, beállításai pedig bármikor módosíthatók.

abc

Relax első utasülés

A hagyományos beállítási lehetőségeken túl a Relax első utasülés valódi újdonsága a lábtámasz funkció, amely még tovább fokozza az első utas kényelmét.

Vezetést segítő rendszerek

abc

ETG6 robotizált sebességváltó

Az ETG6 (Efficient Tronic Gearbox 6) robotizált sebességváltó rendkívül egyszerűen és kényelmesen használható vezetés közben, ráadásul alacsonyabb CO2-kibocsátást eredményez.

abc

Parkolóhelymérő rendszer

A parkolóhelymérő rendszer hathatós segítséget nyújt a parkolási manőverek során azzal, hogy tájékoztatja, a kiválasztott hely mérete elegendő-e a parkoláshoz.

abc

Visszagurulás-gátló rendszer

A visszagurulás-gátló rendszer megakadályozza a gépkocsi nem kívánatos visszagurulását ferde talajon, a fékpedál felengedését követően.

abc

Holttérfigyelő rendszer

A holttérfigyelő rendszer a visszapillantó tükörben lévő fényjelzéssel figyelmezteti a vezetőt, ha valami az autó holtterébe került.

abc

360°-os kamera

A 360°-os nézet a gépjármű körül lévő tárgyak megjelenítésével megkönnyíti a manővereket és segít elkerülheti az ütközést a gépkocsi belsejéből nem látható akadályokkal.

abc

Park Assist

A Park Assist rendszer automatikusan bekormányozza az autót a kiválasztott parkolóhelyre.

abc

Tolatókamera

Hátramenetbe kapcsoláskor a tolatókamera a főképernyőn jeleníti meg a gépjármű mögött lévő területet.

abc

Kulcs nélküli nyitó- és indítórendszer

A kulcs nélküli nyitó- és indítórendszer segítségével úgy zárhatja/nyithatja és indíthatja gépjárművét, hogy közben az indítókulcsot végig a zsebében tartja.

Környezetvédelem

C4_Cactus_EUR6.2

Euro 6.2 szabvány

Az Európai Unió "Euro" szabványai olyan kibocsátási küszöbértékeket írnak elő, amelyeket a járművek nem haladhatnak meg. A határértékeket rendszeresen csökkentik, a legutóbbi értékeket az Euro 6.2 szabvány határozza meg.

NEW-Product_1800x681

WLTP és gépjárműhomologizáció

Változik a szabályozás. Az új, egységes nemzetközi homologizációs eljárás (WLTP) segítségével az üzemanyagfogyasztási és károsanyagkibocsátási adatok sokkal közelebb kerülnek a valós autóhasználathoz. A WLTP folyamatosan váltja fel a korábbi (NEDC) eljárást.

Cactus.jpg

VALÓS ÜZEMANYAG-FOGYASZTÁS

A PSA Peugeot Citroën csoport – tartva magát azon kötelezettségvállalásához, hogy ügyfelei felé teljes átláthatóságot biztosít – közzétette több modelljének valós használati körülmények között vizsgált fogyasztási adatait. Ez a lépés példa nélküli az autóiparban.

Environnement - Filtre à particules (FAP)

Részecskeszűrő

'A részecskeszűrő a HDi motorral szerelt autók működése soránmég több szennyező részecskétszűr ki a kipufogógázból, minek köszönhetően a gépjármű részecskeemissziója a nullához közelít.

Citroen

Csökkentett lökettérfogatú motorok

A downsizing alapelve a motor lökettérfogatának csökkentése és a teljesítmény növelése a közvetlen befecskendezésnek és a turbófeltöltésnek köszönhetően.

Motorok

188x681

EAT6 és EAT8 automata váltók

EAT6 és EAT8 váltók, az automata sebességváltók új generációja

Motorisations - Technologie HDi

HDi technológia

'A Citroën HDi (High-pressure Diesel Injection) dízelmotorok Common Rail (vagyis közös nyomócsöves) technológiát használnak : egyetlen közös nyomócső táplálja nagyon nagy nyomáson a porlasztókat.

Motorisations - Micro-hybride e-HDi

Mikrohibrid e-HDi

A dízelmotorok esetében használható mikrohibrid e-HDi technológiát 2. generációs Stop & Start rendszer egészíti ki, amely a megfordítható üzemmódú generátornak és az e-booster rendszernek köszönhetően rendkívül gyorsan, mindössze 0,4 másodperc alatt újraindítja a motort.

Motorisations - BlueHDi (système SCR)

BlueHDi

Az új, 150 és 180 lóerős BlueHDi motorok - alacsony fogyasztásuknak és károsanyag-kibocsátásuknak (110 g CO2/km-től) köszönhetően - megfelelnek az Euro 6 környezetvédelmi előírásoknak.

Motorisations - Hybrid4

Hybrid4

A Citroën első full hibrid technológiája a HDi dízelmotorok teljesítményét az elektromos meghajtási rendszer előnyeivel ötvözi.

Motorisations - PureTech

PureTech

A legújabb technológiákat alkalmazó Citroën PureTech motorokat dinamikus vezethetőség és alacsony fogyasztás jellemzi.

Top