[cle1: REDIRECTION_DANS Lang:hu] [cle1: SECONDES Lang:hu]

Újra pezsgőzne a magyar futam után Mads Østberg, ahogy Pécsen is tette

Citroen_Rally_Team

Augusztus utolsó hétvégéjén ismét a magyar ralibajnokságban versenyez a WRC2 regnáló bajnok párosa, Mads Østberg és navigátora, Torstein Eriksen. A Citroën Rally Team Hungary színeiben induló norvég kettős győzelemmel ünnepelhette legutóbbi szereplését Pécsen és a csapat most is nyerni szeretne a Mór központú Vértes Rallye-n. A Tagai Racing Technology által biztosított Citroën C3 Rally2 autójukkal csütörtökön tesztelnek, pénteken a pályabejárást teljesítik, szombat - vasárnap a Vértes aszfaltos útjain zajlik a futam

Két hónapja láthatták utoljára a magyar raliszurkolók a hazai bajnokságban versenyezni - a világbajnoki sorozatban is szereplő, tavaly WRC2 bajnoki címet szerző - Mads Østberget és navigátorát, Torstein Eriksent. A Mecsek Rallye-n magabiztosan, végig dominálva versenyeztek, de a pilóta a futam végén külön megjegyezte, hogy milyen kemény csatákat vívtak a magyar párosokkal. „Nagyon örülök, hogy újra Magyarországon versenyezhetünk! Sajnos az előző bajnoki futamot ki kellett hagynunk, mivel ütközött a világbajnokság és a magyar bajnokság naptára, de most újra itt vagyunk!” - mondta Mads, aki most is boldogan emlékszik vissza a pécsi pezsgőzésre.

 A Tagai Racing Technology nem csak a magyar, de a WRC2 bajnokságban is együtt dolgozik a norvég duóval. A Citroën C3 Rally2 versenyautóval legutóbb Észtországban versenyeztek, a magyar futam után az Acropolis Rallye lesz a következő megmérettetésük. „Nagyon jó felkészülés számomra, hogy részt vehetek a magyar ralibajnokságban, hiszen nagyon élvezem, hogy komolyakat harcolunk. Azt gondolom, ez mindenkinek motiváló!” 

A Citroën Rally Team Hungary pilótája belső kamerás felvételekkel készült fel a Mór és Oroszlány környékén található pályákra. „Újabb nehéz verseny előtt állunk, jó pályák, jó küzdelmek várnak ránk. Bízunk benne, hogy sok néző jön el most is a versenyre. Várunk mindenkit a szervizparkban is!” 

Szombaton az Oroszlány – Kőhányás közötti szakaszt kell háromszor teljesítenie a mezőnynek. Ez a gyorsasági a maga 17 kilométerével a verseny leghosszabb szakasza. Ezután Mór főterére várja a rendezőség és a versenyzők is az érdeklődőket, hogy aztán vasárnap nyolc szakaszt teljesítve újra a móri Szent István téren pezsgőzhessenek a legjobbak.

Top