Megtekintés
Benzines és dízel gépjárművek karbantartása | Citroën

BELSŐ ÉGÉSŰ JÁRMŰVEK KARBANTARTÁSA

Szeretné hosszú távon megőrizni a jármű kifogástalan állapotát? A megoldás a rendszeres karbantartás! A jármű szervizfüzetében nemcsak az előírt karbantartási műveletekről tájékozódhat, hanem az elvégzés gyakoriságára vonatkozó előírásokról is. A szerződéses garancia érvényesíthetősége függ attól, hogy a gyártó által előírt szervizműveleteket a megfelelő minőségben és az előírtak szerint végezték-e el.

Az elektronikus szervizfüzet megkönnyíti a karbantartási terv áttekintését! Nem kell mást tennie, mint a My Citroën applikációban regisztrálnia járművét, így az applikáció emlékeztetni fogja Önt a jármű esedékes karbantartására.

 

FOKOZOTT KARBANTARTÁS

Gépjárműve, használattól függően igényelhet normál vagy fokozott karbantartást. Annak érdekében, hogy gépjárművét minél tovább használhassa teljes megelégedéssel, kérjük vegye figyelembe az alábbiakat:

 

1.    A gépjármű fokozott igénybevételének körülményei:

Az alábbi különleges körülmények között történő használat esetén gépjárműve fokozott igénybevételnek van kitéve, és speciális karbantartást igényel:

-    Állandó váltott üzem

-    Városi használat (pl. taxi, mentőautó, átlagos sebesség 20 km/ h alatt)

-    Rövid útszakaszok gyakori megtétele hideg motorral (kevesebb, mint 10 km)

-    Hosszabb tartózkodás:

-   Poros levegőn

-    Olyan országokban, ahol a PEUGEOT ajánlásainak nem megfelelő üzemanyagot forgalmaznak

-    Az alábbi üzemanyagok használata, akár csak alkalomszerűen is: B20 vagy B30 biodízel (dízelmotorok) vagy 3%-nál több metanolt tartalmazó benzin (benzinmotorok)

 

2.    A gépjármű fokozott igénybevételének iratokban történő rögzítésének szükségessége és elmaradásának esetleges következményei:

Karbantartás során a márkaszerviz a következő ellenőrzés időpontjának előírásakor javasolhatja a fokozott karbantartáshoz tartozó rövidebb időintervallumot, amennyiben azt az üzemeltetés indokolja, mely a gépjármű élettartamát pozitívan befolyásolhatja. Ezen bejegyzés nem kötelező, a használó érdekében, és a gépjármű megbízható, hosszú távú üzemelése érdekében javasolható.

 

3.    A gépjármű fokozott igénybevételének lehetséges (műszaki és szerződéses) következményei:

A fokozott igénybevétel következtében a gépkocsi különféle egységei nagyobb elhasználódásnak vannak kitéve, így pl. a kenési rendszerében az olaj idő előtti elhasználódása következhet be, mely a motor élettartamára károsan hathat. A fokozott igénybevétel nem befolyásolja a gépjármű jótállását.

 

4.    A gépjármű fokozott igénybevétele esetén felmerülő (szükséges vagy ajánlott) szervizintervallum elmaradásának lehetséges (műszaki és szerződéses) következményei:

-    A motorolajból kirakódó szennyeződések károsíthatják a gépjármű alábbi részegységeit:

-    Szelepek

-    Kenési rendszer

-    A gépjármű különböző forgó-kopó egységei az átlagosnál rövidebb időn belül elhasználódhatnak. Ebből kifolyólag szűkebb karbantartási/ellenőrzési periódusokat igényelnek.

A fokozott igénybevételű használatra vonatkozó karbantartási periódusok elmulasztása nem befolyásolja a gépjármű jótállását.

TURBÓS BENZINES MOTOROK

A PSA, a termékek megbízható, tartós működése érdekében, az 1,2 EB Turbo és 1,6 EP Turbo motorokkal szerelt járművek esetén az alábbi karbantartási intervallumokat írja elő:

 

 

a jelzett típusú motorokkal szerelt járműveket minden esetben az európai fokozott igénybevételre vonatkozó karbantartási intervallum (eltelt idő vagy megtett kilométer) alapján kell kezelni:

•    1,2 EB Turbo esetén: 15.000 km vagy 1 év futásteljesítményenkénti karbantartás

•    1,6 EP Turbo esetén: 20.000 km vagy 1 év futásteljesítményenkénti karbantartás

 

Amennyiben az előírt szervizintervallumot elmulasztja, úgy a mulasztással okozott műszaki meghibásodok esetén a gépkocsi elveszti a garanciát a mulasztás miatt meghibásodott alkatrészek tekintetében. Természetesen a fokozott igénybevétel önmagában, valamint a fokozott igénybevételű használatra vonatkozó karbantartási periódusok elmulasztása önmagában nem befolyásolja a gépjármű jótállását. Így a garancia változatlanul megmarad azon meghibásodások esetében, amelyek nem az előírt szervizintervallumok elmulasztása következményeként merülnek fel.

 

HASZNÁLJA KI A FIXDÍJCSOMAGOK MINDEN ELŐNYÉT

Egyértelmű, hogy a rendszeres karbantartással megelőzhetők a váratlan meghibásodások. A Citroën márkaszerviz hálózat garantálja a hozzáértést, szakmai tudást és a technológia ismeretét, és a jármű műszaki sajátosságainak figyelembevételével jár el.

A Citroën nagyon előnyös, exkluzív fixdíjcsomagokat kínál: gyári kötelező karbantartásra, olajcserére, fékkarbantartásra, légkondícionáló karbantartásra ... Ezek a fixdíjcsomagok magukban foglalják a munkadíjat és az alkatrészek költségét is, és az Ön pénzügyi lehetőségei és a jármű életkora alapján  kerültek kialakításra.

 

ONLINE SZERVIZIDŐPONT-FOGLALÁS ÉS DÍJKALKULÁTOR

Szeretné előre tudni a jármű karbantartások várható költségét? Készítsen költségbecslést a díjkalkulátorral online, és a jármű típusának függvényében egy becsült költségkalkulációval készülhet.

A számítógépén vagy mobiltelefonján keresztül foglaljon szervizidőpontot bármely hivatalos márkaszervizünkbe. Takarítson meg időt, használja ki az akciós ajánlatokat és válasszon a márkaszerviz által megnyitott szabad szervizidőpontok közül, csupán néhány kattintás az egész!

HIBRID / ELEKTROMOS: MILYEN KARBANTARTÁS TÍPUS?

Amennyiben ön egy Citroën plug-in hibrid modelt vagy 100%-ban elektromos járművet választott, akkor a Citroën technológiai hozzáértésénél jobbat nem talál!

A márkahálózat a legújabb fejlesztésű motorizációk magas szintű szakmai hozzáértését is biztosítja az Ön számára.