[cle1: REDIRECTION_DANS Lang:hu] [cle1: SECONDES Lang:hu]
c3_wrc

ISMÉT DOBOGÓS A C3 WRC!

Folytatva a remek szezonkezdést, a harmadik helyen végzett a Kris Meeke–Paul Nagle páros, amely ezzel az idei év második dobogós helyét szerezte meg a Citroën Total Abu Dhabi WRT csapatának. Sébastien Loeb és Daniel Elena – akik vezető pozícióból végül az ötödik helyre kerültek – nagyszerű versenyzéssel tértek vissza kedvenc „terepükre”.

Az első speciálszakasz kanyargós pályájával, majd a Las Minas két gyorsaságijával ez az utolsó versenynap minden volt, csak nem sétagalopp.

A reggel még 10,9 másodperces előnnyel a második helyen álló Kris Meeke sajnos rá is fizetett: az első időmérő során egy szerencsétlen fékezés miatt 47,5 másodpercet veszített, és egy hellyel hátrébb csúszott. A harmadik helyet azonban sikerült mindvégig tartania, és ezzel magának az évad első, a Citroën Total Abu Dhabi WRT csapatának pedig a második dobogós helyét szerezte meg a tikkasztó mexikói hőségben. Legutóbb Craig Breen a svéd rali havas pályáin hozta ugyanezt az eredményt. A brit pilóta ezzel egyéniben a negyedik helyen áll.

Sébastien Loeb reggel a második helyről rajtolt, így nem tudott az elsők közé kerülni, de jól kihasználta a murvás pálya utolsó kilométereit, és C3 WRC-jével végül az ötödik helyen futott be. Ez a helyezés, amely jórészt a mezőny élén elszevedett előző napi defektnek tudható be, közel sem tükrözi a WRC-be visszatérő pilóta hétvégén nyújtott nagyszerű teljesítményét.

A versenyautókat mechanikai szempontból rendkívül próbára tevő terepen a C3 WRC megbízhatóságból és teljesítményből ismét remekül vizsgázott: összesen 8 legjobb időt tudhat magáénak (ebből kettőt holtversenyben). A bezsebelt pontoknak hála a Citroën Total Abu Dhabi WRT csapatát a konstruktőrök versenyében már csak egyetlen pont választja el a második helytől.

NYILATKOZATOK

Kris Meeke

„Természetesen van minek örülni a hétvége kapcsán, például, hogy az idén először végeztem dobogós helyen, értékes pontokat szerezve ezzel. Azonban a sajnálkozásomnak is hangot kell adjak, már csak a csapat miatt is. Itt Mexikóban minden adott volt a jó szerepléshez, a megfelelő sebesség, az autó… de túl sok apró hibát követtem el, és ezért ezen a szinten már keményen megfizet az ember. A jövőben igyekszem jobban teljesíteni, kezdve rögtön Korzikával, ahol tavaly nagyon jól szerepeltünk.”

Sébastien Loeb

„Az érkezést követően úgy éreztem, hogy a próbafutamok jól sikerültek, de hogy milyen szinten vagyok, abban egyáltalán nem lehettem biztos, hiszen tudtam, hogy tizedmásodpercekért megy a harc, és pillanatok alatt lemarad az ember. Úgyhogy kellemes meglepetés volt végig az élbolyban lenni. Csak egy kicsit csalódott vagyok, hogy a defekt miatt nem tudtam végig versenyben maradni a többiekkel és ténylegesen összemérni velük az erőmet. Mindenesetre jó kis hétvégét zártunk, a visszatérésem eredeti célja is ez volt. Igyekszem ezt Korzikán már konkrét eredményekre is váltani, habár még rengeteg dolgot kell újra megtapasztalnom.”

NEM HIVATALOS VÉGEREDMÉNY

 1. Ogier / Ingrassia (Ford Fiesta WRC) 3h53’58’’0
 2. Sordo / Del Barrio (Hyundai i20 WRC) + 1’13’’6
 3. Meeke / Nagle (Citroën C3 WRC) + 1’29’’2
 4. Mikkelsen / Jaeger (Hyundai i20 WRC) + 1’48’’4
 5. Loeb / Elena (Citroën C3 WRC) + 2’34’’6
 6. Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) + 9’13’’0
 7. Tidemand / Andersson (Skoda Fabia R5) + 10’34’’7
 8. Latvala / Anttila (Toyota Yaris WRC) + 15’47’’1

 

EGYÉNI TABELLA

 1. Sébastien Ogier – 60 p
 2. Thierry Neuville – 51 p
 3. Andreas Mikkelsen – 34 p
 4. Kris Meeke – 32 p
 5. Jari-Matti Latvala – 30 p
 6. Ott Tänak – 26 p
 7. Esapekka Lappi – 23 p
 8. Craig Breen – 20 p
 9. Dani Sordo – 18 p
 10. Sébastien Loeb – 10 p

 

KONSTRUKTŐRÖK VERSENYE

 1. Hyundai WRT – 84 p
 2. M-Sport Ford WRT – 72 p
 3. Citroën Total Abu Dhabi WRT – 71 p
 4. Toyota Gazoo Racing – 67 p
Top