Megtekintés
Citroën Advisor felhasználási feltételek

A WWW.CITROEN-ADVISOR.HU WEBOLDAL ÁLTALÁNOS FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEI ÉS ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

ELŐZMÉNYEK

A Weboldalra történő belépést, valamint annak használatát a jelen dokumentumban ismertetett Általános Felhasználási Feltételek, valamint a vonatkozó magyar jogszabályok szabályozzák. A Weboldalhoz a Felhasználók, valamint a Látogatók számára a hozzáférés ingyenes, leszámítva az internetkapcsolatért a szolgáltatónak fizetett díjakat, amelyeket a Felhasználók, valamint a Látogatók viselnek. A Weboldalra való csatlakozás és belépés során a Felhasználó teljes egészében és fenntartások nélkül kifejezetten elfogadja az Általános Felhasználási Feltételeket. A Weboldal célja, hogy begyűjtse és elérhetővé tegye a felhasználói Véleményeket, valamint a Márkakereskedések és/vagy a C Automobil Import Kft. azokra adott válaszait. Véleménye beküldésével a Felhasználó elfogadja, hogy az C Automobil Import Kft. – az Általános Felhasználási Feltételekben foglaltak szerint – saját döntése alapján vagy nyilvánosságra hozza Véleményét, vagy nem.

1.CIKK - DEFINÍCIÓK

Az alább felsorolt, nagy kezdőbetűvel írt kifejezések alatt a következők értendők : Vélemény: egy Márkakereskedés fogyasztónak minősülő ügyfelétől származó vélemény:

 

• egy új Modell vásárlásakor, illetve egy szervizlátogatás során e Márkakereskedés által nyújtott szolgáltatások minőségéről, vagy

 

• egy megvásárolt modellről.

 

A Véleményhez minden esetben egy Értékelés is kapcsolódik. Általános Felhasználási Feltételek: a Weboldal használatának általános feltételeit, valamint az adatkezelés irányelveit ismertető (jelen) dokumentum. Citroën Advisor Szolgáltatások: a Márkakereskedés szolgáltatásainak minőségére vonatkozó Vélemények platformja Citroën Advisor Modell: a megvásárolt Modellel kapcsolatos Vélemények platformja Ügyféltapasztalat: egy új Modell vásárlása, illetve egy Márkakereskedés műhelyszolgáltatásainak ügyfél általi igénybe vétele során szerzett tapasztalat C Automobil Import Kft.: a C Automobil Import Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1194 Budapest, André Citroen u 1.; cégjegyzékszám: 01-09-269898; adószám: 10908181-2-44) Moderátor: az C Automobil Import Kft. által alkalmazott személyek, akik a 4. cikkben foglalt elvek szerint biztosítják a Vélemények moderálását Értékelés: vagy egy új Modell vásárlásakor, illetve egy szervizlátogatás során a Márkakereskedés által nyújtott szolgáltatások minőségének, vagy egy adott Modellnek egy skálán történő értékelése Márkakereskedés: valamennyi Citroën márkakereskedés és/vagy szerviz Weboldal: a www.citroen-advisor.hu címen elérhető internetes oldal. A Weboldalon megjelenő Vélemények és Értékelések a PSA csoport egyéb internetes felületeiről, nevezetesen a www.citroen.hu típusú honlapokról, valamint a hozzájuk kapcsolódó mobilalkalmazásokról is elérhetők Látogató: minden olyan természetes személy, aki hozzáfér a Weboldalhoz és ott megtekintheti a Véleményeket, valamint bejelentheti a Sértő tartalmat. Felhasználó: minden olyan természetes személy, aki • a Vélemény elküldését megelőző 30 napon belül Citroën márkájú gépjárműve tekintetében valamely Márkakereskedés szervizszolgáltatásait igénybe vette, vagy • a Vélemény elküldését megelőző 45 napon belül Citroën márkájú új gépjárművet vásárolt valamely Márkakereskedésben; és • hozzáfér a Weboldalhoz, és ott megtekintheti, illetve sajátjával is bővítheti a Véleményeket Vállalkozás: valamennyi jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet Modell: az Ügyféltapasztalat tárgyát képező Citroën márkájú új gépjármű

2. CIKK - ÜZEMELTETÉS

A Weboldalt az Automobiles Citroën SA, 159 000 000 euro törzstőkével bejegyzett, és a Párizsi Kereskedelmi és Cégbíróságon B 642 050 199 számon nyilvántartott részvénytársaság üzemelteti, amelynek székhelye: Rueil-Malmaison 92500 - 7 rue Henri Sainte-Claire Deville.

Üzemeltetési igazgató: Thomas Dagommer

Webmester: Stéphane Salomon

Kapcsolat: //citroen-fr-fr.custhelp.com/app/ask

Tárhelybiztosítás: Groupe PSA Centre Technique d’Achères Rond Point Jenatzy 78 300 Poissy France

3. CIKK – VÉLEMÉNYEK

A Weboldalon Vélemény közzétételére az a Felhasználó jogosult, aki a 3.1. pontban meghatározott 1-2. lépéseket végrehajtja és elfogadja a jelen Általános Felhasználási Feltételeket, valamint nyilatkozik a személyes adatainak kezeléséhez való hozzájárulás megadásáról.

A Márkakereskedés, az C Automobil Import Kft. és a PSA csoport tagjainak vezető tisztségviselői, alkalmazottai, illetve ezen személyek közeli hozzátartozói nem nyilváníthatnak véleményt a Weboldalon.

 

3.1 -Spontán véleménynyilvánítás

Citroën Advisor Szolgáltatások:

A Felhasználó saját elhatározásából is ellátogathat a Weboldalra vagy a Márkakereskedés honlapjára, amelyet a //www.kereskedok.citroen.hu címről tud megnyitni. Ezen az oldalon a Felhasználó megtekintheti a Márkakereskedésnek a szolgáltatások minőségére kapott Értékelései átlagát, valamint a Márkakereskedésre vonatkozó Vélemények számát. Ha meg szeretné nézni a Véleményeket, vagy szeretne ő maga is Véleményt írni, a Felhasználónak a „Bővebben” gombra kell kattintania, amely a Weboldalra irányítja.

Miután eljutott a Weboldal nyitólapjára, a Felhasználó meg tudja tekinteni az adott Márkakereskedésre vonatkozó Véleményeket.

Citroën Advisor Modell:

A Felhasználó saját elhatározásából is ellátogathat a Weboldalra vagy egy www.citroen.hu típusú honlapra és az ahhoz kapcsolódó mobil alkalmazásokra. Ezen az oldalon a Felhasználó meg tudja tekinteni egy Modell Értékeléseinek átlagát, valamint a rá vonatkozó Vélemények számát. Ha meg szeretné nézni a Véleményeket, vagy szeretne ő maga is Véleményt írni, a Felhasználónak a „Bővebben” vagy a „Vélemény írása” gombra kell kattintania, amely a Weboldalra irányítja. Miután eljutott a Weboldal nyitólapjára, a Felhasználó meg tudja tekinteni az adott Modellre vonatkozó véleményeket.

Vélemény közzétételéhez a Felhasználónak a következő lépéseket kell végrehajtania: :

- 1. lépés: a Felhasználónak elsőként egy Értékelést kell adnia a Márkakereskedésről, illetve a Modellről az oldalon megjelenő csillagok bejelölésével, majd az általa adott Értékelés jóváhagyásával.

A csillagok jelentése:

• 1 csillag : nagyon gyenge

• 2 csillag : gyenge

• 3 csillag : közepes

• 4 csillag : jó

• 5 csillag : nagyon jó

A Felhasználónak ezután meg kell fogalmaznia Véleményét, majd a „Megjelenítés” gombra kell kattintania a továbblépéshez.

- 2. lépés: A Felhasználónak az alábbi mezőket kell kötelezően kitöltenie:

• Keresztnév (fontos tudni, hogy a Vélemény mellett ez a név fog megjelenni)

• Vezetéknév (fontos tudni, hogy az oldalon csak a vezetéknév kezdőbetűje fog látszani)

• E-mail-cím (nem jelenik meg)

• Márka/Modell/Karosszériaváltozat (megjelennek)

• A Modell alvázszáma (nem jelenik meg)

• Az Ügyféltapasztalat dátuma (megjelenik)

• Irányítószám (kizárólag egy szervizszolgáltatás minőségére vonatkozó Vélemény esetén) (nem jelenik meg)

• Márkakereskedés (kizárólag Modellre vonatkozó Vélemény esetén) A Vélemény jóváhagyásához a Felhasználónak kifejezetten el kell fogadnia az Általános Felhasználási Feltételeket és a „Jóváhagyás” gombra kell kattintania. A véleményező ezután kap egy e-mailt az általa megadott e-mail címre az C Automobil Import Kft.-től, amelynek célja a megadott e-mail cím ellenőrzése. Ez az e-mail tartalmaz egy linket, amelyre a Vélemény írójának rá kell kattintania, hogy ezzel bizonyítsa az e-mail-címe létezését. Az e-mail cím jóváhagyása után a Vélemény továbbításra kerül a Moderátorhoz, aki a 4. pontban ismertetett módon és elveknek megfelelően moderálni fogja. A Felhasználó ezután e-mailben kap értesítést arról, hogy megjelenik-e az oldalon a Véleménye, vagy sem. Egy Ügyféltapasztalatról mindig csak egy (1) Vélemény kaphat nyilvánosságot.

 

3.2 - Kérésre írt vélemény

A Felhasználót – Citroën márkájú új gépjármű vásárlása esetén – az C Automobil Import Kft. is megkérheti arra, hogy Véleményt nyilvánítson. Az Ügyféltapasztalat időpontjától számított 30 napon belül egy e-mailt kap, amelyben felkérik, hogy fogalmazza meg Véleményét a Márkakereskedés látogatásakor igénybe vett szolgáltatás minőségével vagy az általa vásárolt Modellel kapcsolatban. Ez az e-mail tartalmaz egy a Weboldalra mutató linket, amely a Citroën Advisor Szolgáltatások esetében az Ügyféltapasztalat időpontjától számított 30 napig, Citroën Advisor Modell esetében pedig 45 napig érvényes. Véleménye leadásához a Felhasználónak végre kell hajtania a fenti 3.1 pontban meghatározott 1. és 2. lépést, és el kell fogadnia az Általános Felhasználási Feltételeket.

Tapasztalatonként mindig csak egy (1) Vélemény kerülhet nyilvánosságra, kivéve ha a Felhasználó úgy dönt, hogy az alábbi bekezdésben foglaltaknak megfelelően egy 2. Véleményt is megfogalmaz.

Az C Automobil Import Kft. saját döntése alapján újra felkeresheti a Vélemény szerzőjét, hogy megkérdezze tőle, kíván-e megfogalmazni egy 2. Véleményt. Ebben az esetben – amennyiben kíván 2. Véleményt megfogalmazni – a véleményező kétféle lehetőség közül választhat: vagy lead egy 2. Véleményt és egy hozzá tartozó Értékelést, amelyek az 1. Véleménye alatt fognak megjelenni, vagy úgy fogalmaz meg 2. Véleményt és ad mellé egy Értékelést, hogy azok felülírják az 1. Véleményét és Értékelését.

 

3.3 - A Vélemény szerzőjének nyilatkozata

Véleménye interneten keresztül történő leadásával annak szerzője (a Felhasználó) elismeri, hogy:

• elfogadja, hogy az C Automobil Import Kft. és/vagy a Moderátor felvegye vele a kapcsolatot beazonosítása és szükség esetén további kapcsolatok céljából, illetve hogy a Márkakereskedés szükség esetén felkeresse kapcsolattartás céljából;

• nem áll fenn vele kapcsolatban összeférhetetlenség, vagyis a Felhasználót semmilyen érdek nem fűzi sem a Márkakereskedéshez, sem pedig az C Automobil Import Kft.hez;

• az ő személyes Ügyféltapasztalata szolgált véleménye alapjául.

 

3.4 - Az C Automobil Import Kft. által megőrzött adatok

Az Ügyféltapasztalat és a véleményezők azonosságának hitelesítése céljából az C Automobil Import Kft. eltárolja memóriájában az IP- és az e-mail-címet, a vezeték- és keresztnevet, a Modell alvázszámát, valamint a Vélemény megírásának, illetve spontán véleménynyilvánítás esetén a Vélemény aktiválásának pontos dátumát – mégpedig hatályos adatvédelmi jogszabályi rendelkezések tiszteletben tartásával. Fontos megjegyezni, hogy ezek az adatok kódolt formában szerepelnek az C Automobil Import Kft. adatbázisában. Az adatok kezelésével kapcsolatos részletes tájékoztatást a 8. cikk tartalmazza.

4.CIKK – MODERÁLÁS

A Vélemények, valamint a Márkakereskedések és az C Automobil Import Kft. rájuk adott válaszai a Weboldalon való megjelenésük előtt egy humán (nem gépi) moderátorhoz kerülnek. A Moderátor mérlegeli a Vélemények tartalmát és a Márkakereskedések által adott válaszokat is, hogy el tudja dönteni, hogy a releváns jogszabályok, valamint a jelen Általános Felhasználási Feltételek alapján alkalmasak-e megjelentetésre vagy sem. Ezen a jogcímen a Moderátor hozzáférhet a Vélemény szerzőjének beazonosítását lehetővé tévő adatokhoz, hogy szükség esetén kapcsolatba tudjon lépni vele a Vélemények jóváhagyási folyamata során.

A moderálásra minden Vélemény esetén (függetlenül attól, hogy az pozitív vagy negatív tartalmú) a Vélemény elküldésétől számított 2 (kettő) munkanapon belül sor kerül.

A moderálás célja annak biztosítása, hogy a Vélemények és a Márkakereskedések válaszai egyaránt megfeleljenek a magyar jogszabályoknak és az Általános Felhasználási Feltételeknek, továbbá hogy azok nem sértik mások személyhez fűződő vagy egyéb jogait. Ellenkező esetben ugyanis a Vélemények, illetve a válaszok nem jelenhetnek meg a Weboldalon.

 

Citroën Advisor Szolgáltatások :

A Véleményeket és a Márkakereskedések válaszait a Moderátor elutasíthatja, amennyiben azok: :

• törvénybe vagy más jogszabályba ütköznek, nem a témához kapcsolódó, gyalázkodó, becsületsértő, fenyegető vagy obszcén tartalmúak, illetve sértik harmadik személyek (pl. egy másik márka stb.) jóhírnevét vagy szellemi tulajdonjogát;

• személyes vonakozású (pl. harmadik személyek előzetes beleegyezésük nélküli név szerinti említése, kinézetükkel, személyükkel kapcsolatos megjegyzések stb.) vagy bizalmas információkat (pl. telefonszám, címek, e-mail-címek, alvázszám, ügyfélszám, banki adatok stb.), illetve webcímeket, linkeket, URL-eket tartalmaznak;

• nem egy új modell vásárlásakor, illetve egy szervizlátogatás során a Márkakereskedés által nyújtott szolgáltatások minőségére vonatkoznak;

• értelmezhetetlenek (értelmetlen szavakat tartalmaznak, érthetetlenül vannak megfogalmazva, vagy nem magyar nyelven íródtak);

• számszerű adatokat (összegeket vagy százalékokat) tartalmaznak a Márkakereskedés vagy az C Automobil Import Kft. üzletpolitikáját illetően (kedvezmények, beszámítás, számlázás, kedvezményes tarifák stb.);

• jogi lépések megtételére buzdítanak vagy olyan kijelentéseket tartalmaznak, amelyek felvethetik a Márkakereskedés vagy az C Automobil Import Kft. polgári jogi, illetve büntetőjogi felelősségét;

• olyan véleményt fogalmaznak meg, amely nem áll összhangban az Értékeléssel, azzal vagy saját magával ellentmondó vagy nem kompatibilis az érintett szolgáltatással (például új Modell vásárlása műhelylátogatás esetén vagy fordítva);

• egy, az új Modellt értékesítő vagy a műhelyszolgáltatást végrehajtó Márkakereskedéstől eltérő Márkakereskedést érintenek vagy említenek (pl. több Márkakereskedés egymáshoz hasonlítása);

• bizonyos érdekellentétek konkrét részleteit ismertetik (a Márkakereskedések, az C Automobil Import Kft. és a PSA csoport alkalmazottai nem nyilváníthatnak véleményt) ;

• nem természetes személytől, hanem Vállalkozástól származnak (kizárólag természetes személyek nyilváníthatnak Véleményt);

• olyan Felhasználótól származnak, aki téves azonosító adatokat adott meg, vagy személyesen nem szerzett Ügyféltapasztalatot;

• korábban már felkerültek az oldalra (ugyanattól a véleményezőtől származnak, ugyanarról az Ügyféltapasztalatról);

• olyan Felhasználótól származnak, aki a jelen Általános Felhasználási Feltételeknek nem megfelelő információkat szolgáltatott (pl. az Ügyféltapasztalat után több mint 30 nappal nyilvánított véleményt);

• olyan Felhasználótól származnak, aki az adatainak kezeléséhez szükséges kifejezett hozzájárulását bármely okból nem adta meg

Citroën Advisor Modell: :

A Véleményeket a Moderátor elutasíthatja, amennyiben azok :

• törvénybe vagy más jogszabályba ütköznek, nem a témához kapcsolódó, gyalázkodó, becsületsértő, fenyegető vagy obszcén tartalmúak, vagy sértik harmadik személyek (pl. egy másik márka stb.) jóhírnevét vagy szellemi tulajdonjogát;

• személyes vonakozású (pl. harmadik személyek előzetes beleegyezésük nélküli név szerinti említése, kinézetükkel, személyükkel kapcsolatos megjegyzések stb.) vagy bizalmas információkat (pl. telefonszám, címek, e-mail-címek, alvázszám, ügyfélszám, banki adatok stb.), illetve webcímeket, linkeket, URL-eket tartalmaznak;

• nem a Modellel kapcsolatosak (pl. a szerviz szolgáltatásminőségére vonatkoznak, dokumentációval, garanciapolitikával, reklamációval kapcsolatosak, információt kérnek stb.) ;

• értelmezhetetlenek (értelmetlen szavakat tartalmaznak, érthetetlenül vannak megfogalmazva, vagy nem magyar nyelven íródtak);

• számszerű adatokat (összegeket vagy százalékokat) tartalmaznak a Márkakereskedés vagy az C Automobil Import Kft. üzletpolitikáját illetően (kedvezmények, beszámítás, számlázás, kedvezményes tarifák stb.);

• jogi lépések megtételére buzdítanak vagy olyan kijelentéseket tartalmaznak, amelyek felvethetik a Márkakereskedés vagy az C Automobil Import Kft. polgári jogi, illetve büntetőjogi felelősségét;

• olyan véleményt fogalmaznak meg, amely nem áll összhangban az Értékeléssel, azzal vagy saját magával ellentmondó;

• egy nem Citroën márkájú (pl. DS, Peugeot stb.) Modellre vonatkoznak;

• bizonyos érdekellentétek konkrét részleteit ismertetik (a Márkakereskedések, az C Automobil Import Kft. és a PSA csoport alkalmazottai nem nyilváníthatnak véleményt) ;

• nem természetes személytől, hanem Vállalkozástól származnak (kizárólag természetes személyek nyilváníthatnak Véleményt);

• olyan Felhasználótól származnak, aki téves azonosító adatokat adott meg, vagy személyesen nem szerzett Ügyféltapasztalatot;

• korábban már felkerültek az oldalra (ugyanattól a véleményezőtől származnak, ugyanarról az Ügyféltapasztalatról);

• olyan Felhasználótól származnak, aki a jelen Általános Felhasználási Feltételeknek nem megfelelő információkat szolgáltatott (pl. az Ügyféltapasztalat után több mint 45 nappal nyilvánított véleményt);

• olyan Felhasználótól származnak, aki az adatainak kezeléséhez szükséges kifejezett hozzájárulását bármely okból nem adta meg. Amennyiben a fenti okok valamelyike miatt a Vélemény nem jelenhet meg az oldalon, annak szerzője vagy a Márkakereskedés e-mailben tájékoztatást kap. A Felhasználónak és/vagy a Márkakereskedésnek lehetősége van/lesz új Véleményt vagy választ megfogalmazni, az Ügyféltapasztalattól számított 30 naptári napos határidőn belül.

5. CIKK – A VÉLEMÉNYEK MEGTEKINTÉSE ÉS MEGJELENÍTÉSE

5.1 – A Vélemények megtekintése Citroën Advisor Szolgáltatások:

 

Egy adott Márkakereskedésre vonatkozó Vélemények száma, valamint az Értékelések átlaga megtekinthető a Márkakereskedés honlapján, amely a //www.kereskedok.citroen.hu oldalról érhető el. Az Értékelések részletes ismertetése és a Vélemények tartalma azonban csak a Weboldalnak az adott Márkakereskedésre vonatkozó oldalán tekinthető meg.

Citroën Advisor Modell :

Egy adott Modellre vonatkozó Vélemények száma, valamint az Értékelések átlaga megtekinthető a PSA csoport internetes oldalain, nevezetesen a www.citroen.hu típusú honlapokon, valamint a hozzájuk kapcsolódó mobilalkalmazásokban. A Vélemények teljes terjedelmükben a Weboldalon lesznek olvashatók, alapbeállításban a legújabbtól a régebbiek felé haladó időrendben.

A Vélemény mellett az alábbiak lesznek láthatók: a Vélemény benyújtásának dátuma, az Ügyféltapasztalat dátuma, a Vélemény szerzőjének keresztneve és vezetéknevének kezdőbetűje, a választott Modell, valamint az Értékelés, amelyet a véleményező a Márkakereskedésnek vagy a Modellnek adott. Az így megjelenő Véleményeket a benyújtás dátuma, az Értékelés, valamint (a szolgáltatásminőségi Vélemények esetében) a Vélemény hasznossága, (a Modellre vonatkozó Vélemények esetében pedig) a benyújtás dátuma vagy az Értékelések szerint is ki lehet listázni.

Az Értékelések átlaga mellett a Vélemények száma is megjelenik, a csillagokkal jelzett minősítés pedig az alábbi módon kerül kiszámításra:

• 1 - 1,24 = 1 csillag

• 1,25 - 1,74 = 1 és fél csillag

• 1,75 - 2,24 = 2 csillag

• 2,25 - 2,74 = 2 és fél csillag

• 2,75 - 3,24 = 3 csillag

• 3,25 - 3,74 = 3 és fél csillag

• 3,75 - 4,24 = 4 csillag

• 4,25 - 4,74 = 4 és fél csillag

• 4,75 - 5 = 5 csillag

 

5.2 – Sértő tartalom bejelentése

 

Az C Automobil Import Kft.-nek bármely Látogató jelezheti, ha egy Vélemény, illetve egy Márkakereskedés vagy az C Automobil Import Kft. válasza sértő tartalommal bír. Ehhez a Véleményt megjelenítő oldalon található „Sértő tartalom bejelentése” linkre kell kattintani. Ezután csak ki kell tölteni egy online nyomtatványt, amelyben a vezetéknév, keresztnév és e-mail-cím mellett fel kell tüntetni a Vélemény, illetve a Márkakereskedés vagy az C Automobil Import Kft. válaszának eltávolítására irányuló kérelem indokát is.

A nyomtatvány jóváhagyásakor a Moderátor automatikusan figyelmeztetést kap, és dönt a Vélemény, illetve az érintett Márkakereskedés vagy az C Automobil Import Kft. válaszának megtartásáról vagy eltávolításáról. A Moderátor állásfoglalásáról e-mailben tájékoztatja a sértő tartalmat bejelentő Látogatót. Amennyiben a tartalmat a Moderátor sértőnek minősíti, a Vélemény, illetve a Márkakereskedés vagy az C Automobil Import Kft. válasza eltávolításra kerül, a szerzőt pedig e-mailben értesítik annak indokáról.

 

5.3 – A Vélemények megjelenítési ideje

 

A szerző a megjelenést követően már nem módosíthatja a Véleményét. A Vélemény a Weboldalon (és esetleg a fentiekben említett többi internetes oldalon) annak törléséig látható, kivéve, ha a Felhasználó kifejezetten kéri annak eltávolítását. Ezt a //citroen-hu-hu.custhelp.com/ címen elérhető nyomtatványon keresztül, a Vélemény dátumának feltüntetésével kell kérvényeznie, vagy rá kell kattintania a Vélemény megjelenését visszaigazoló e-mailben található linkre. Ebben az esetben a Felhasználó az érintett Ügyféltapasztalatra vonatkozóan nem jelentethet meg újabb Véleményt.

 

Citroën Advisor Szolgáltatás: 

A bezáró Márkakereskedésekre vonatkozó Vélemények a vonatkozó adatvédelmi jogszabályoknak megfelelően törlésre kerülnek.

 

Citroën Advisor Modell:

A már nem gyártott modellekre vonatkozó Vélemények a vonatkozó adatvédelmi jogszabályoknak megfelelően törlésre kerülnek, kivéve a frissítésen átesett modelleket, ahol a modellfrissítést megelőzően megfogalmazott Vélemények az új modellnél is elérhetők lesznek.

6. CIKK – A MÁRKAKERESKEDÉSEK ÉS AZ C AUTOMOBIL IMPORT KFT. VÁLASZADÁSI JOGA

A Márkakereskedést és az C Automobil Import Kft.-t a róluk megjelentetett Véleményekre vonatkozóan megilleti a válaszadás joga. Ennek értelmében:

 

• pontosítással szolgálhatnak a megfogalmazott Véleményre vonatkozóan, vagy közölhetik az eseményekkel kapcsolatos saját álláspontjukat, amennyiben nem értenek egyet a megjelentetett Vélemény tartalmával;

 

• megköszönhetik a szerzőnek a Véleményt.

 

A Márkakereskedés válasza a Véleményekével megegyező módon előzetes moderáláson esik át. Ennek megfelelően a Márkakereskedés válaszát a Moderátor a 4. pontban felsorolt okokból jogosult elutasítani.

7. CIKK – SZELLEMI TULAJDONJOG

A Weboldalt az Automobiles Citroën SA a Felhasználók és a Márkakereskedések személyes tájékoztatása céljára hozta létre. Az itt megjelentetett adatok egészben vagy részben történő kereskedelmi célú felhasználása az Automobiles Citroën SA előzetes írásos engedélyéhez kötött. Az Automobiles Citroën SA tájékoztatja a Felhasználókat, hogy a Weboldal számos tartalmi és grafikai elemét:

 

• a szerzői jogok védelméről szóló jogszabályok védik: ilyenek például a fényképek, a cikkek, a rajzok, az animációk, a digitális audio- vagy videofelvételek stb.; és/vagy

 

• védjegyoltalom alá esnek: ilyenek pl. a Citroën márkanév, a Citroën márka hivatalos logójának számító kettős fogaskerék embléma, a „PSA PEUGEOT CITROËN” ábrás védjegy és az egyes gépjárműmodellek márkanevei. A felsorolt elemek az Automobiles Citroën SA, annak leányvállalatai, a C Automobil Import Kft és/vagy azon harmadik személyek tulajdonát képezik, akik azok felhasználását az Automobiles Citroën SA vagy a C Automobil Import Kft. számára engedélyezték. A fentiek miatt, a szerzői jogokról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében a honlap tartalmának – vagy a tartalom egy részének – az Automobiles Citroën SA előzetes engedélye nélküli reprodukálása, nyilvános bemutatása, felhasználása, adaptálása, módosítása, beillesztése, fordítása, kereskedelmi célú felhasználása minden formában (írott, nyomtatott és elektronikus formában is, más internetes oldalakon, illetve számítógépes hálózati rendszerekben, vagy bármely egyéb adathordozón) tilos.

 

Az Automobiles Citroën SA a www.citroen-advisor.hu honlapon található anyagok kizárólag személyes, kereskedelmi és nem kereskedelmi célú tanulmányozását és letöltését engedélyezi a Látogatók számára, azzal a feltétellel, hogy a Látogatók az eredeti anyagokat vagy azok másolatait érintő szerzői jogokat és a szellemi alkotásokhoz fűződő egyéb jogokat maradéktalanul tiszteletben tartják. A www.citroen-advisor.hu honlapon megjelenő tartalmak bármely, engedély nélküli felhasználása polgári jogi, illetve büntetőjogi következményeket vonhat maga után.

 

A Márkakereskedés válasza a Véleményekével megegyező módon előzetes moderáláson esik át. Ennek megfelelően a Márkakereskedés válaszát a Moderátor a 4. pontban felsorolt okokból jogosult elutasítani.

8. CIKK – ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

A C Automobil Import kft. Adatkezelési tájékoztatóját itt találja.

9. CIKK – HIPERHIVATKOZÁSOK

A Weboldalra mutató hiperhivatkozás csak az C Automobil Import Kft. előzetes írásos engedélyével hozható létre. Az C Automobil Import Kft. semmilyen körülmények között nem felel a Weboldalhoz hiperhivatkozások vagy más típusú linkek révén kapcsolódó weboldalak tartalmáért. A Felhasználó felelőssége e weboldalak általános felhasználási feltételeinek megismerése.

10. CIKK – BIZTONSÁG

A Felhasználó kötelezettséget vállal, hogy a Weboldal használata során semmiféle olyan műveletet nem hajt végre, amely vírussal való megfertőződést, illetve az informatikai rendszer működési zavarát vagy egyéb olyan üzemzavart vonhat maga után, amely hatással lehet a Weboldal vagy a rajta keresztül elérhető szerverek vagy szolgáltatások működésére. Nevezetesen a Felhasználó a Weboldalon kizárólag olyan megbízható és veszélyt nem jelentő információkat, adatokat, dokumentumokat és fájlokat tehet közzé, amelyek a Weboldal vagy a rajta keresztül elérhető szerverek vagy szolgáltatások működését nem befolyásolják. A Felhasználó kötelezettséget vállal továbbá, hogy a Weboldal, illetve a rajta keresztül elérhető szerverek vagy szolgáltatások használata során betartja a hatályos nemzeti és nemzetközi jogszabályokat, és tiszteletben tartja harmadik személyek jogait, valamint semmilyen címen és formában nem tanúsít olyan magatartást, amely sértheti az C Automobil Import Kft. jóhírnevét vagy arra alkalmas. A Felhasználó többek között szavatosságot vállal arra vonatkozóan, hogy az C Automobil Import Kft.t mentesíti arra az esetre, ha az általa a Weboldalra esetlegesen feltett információk tartalmával kapcsolatban valamely harmadik személy fellépne, ideértve a személyiségi jogokat, a szellemi tulajdonjogot, a közrendet, a közerkölcsöt, illetve a magánélet tiszteletben tartását (a saját képmáshoz való jogot stb.) sértő, vagy a hatályos nemzeti és/vagy nemzetközi büntetőjogi rendelkezésekkel ellentétes információkat. Ennek értelmében a Felhasználó kötelezi magát, hogy megtéríti az C Automobil Import Kft. számára mindazokat a költségeket, kiadásokat és anyagi terheket, amelyeket a fenti tényből fakadóan kell esetlegesen elszenvednie, beleértve az C Automobil Import Kft.t terhelő, méltányolható mértékű tanácsadói tiszteletdíjakat és költségeket.

11. CIKK – A FELELŐSSÉG KORLÁTOZÁSA


A Felhasználó a Weboldalt a saját kizárólagos felelősségére használja. Az C Automobil Import Kft. nem vonható felelősségre a Weboldal és az ott elhelyezett linkek révén elérhető weboldalak használatából esetlegesen eredő közvetlen vagy közvetett károkért (például anyagi vagy pénzügyi kár).
A Weboldal az interneten keresztül férhető hozzá. A Felhasználó tudomásul veszi, hogy az internet egy nyitott informális hálózat, melyet nemzetközi szinten összekötött informatikai hálózatok alkotnak. Az internetet semmilyen központi szerv nem irányítja, és a hálózat minden alkotóeleme valamilyen független köz- vagy magánszervezethez tartozik. Működése az egyes hálózatok üzemeltetői közötti együttműködésen alapul, anélkül, hogy azokat egymás közt bármilyen szolgáltatási vagy a szolgáltatás minőségére vonatkozó kötelezettség terhelné. Az egyes hálózatok adatátviteli kapacitása és felhasználási feltételei eltérőek lehetnek. Az internet megfelelő működését összességében senki sem garantálhatja. Ennek megfelelően az internet nem megfelelő működésének esetére (késedelmes adatátvitel vagy bármely más rendellenesség) az C Automobil Import Kft. semmilyen felelősséget vagy jótállást nem vállal.

12. CIKK – A HOZZÁFÉRÉS IDEIGLENES VAGY VÉGLEGES BESZÜNTETÉSE


Az C Automobil Import Kft. bármikor ideiglenesen vagy véglegesen felfüggesztheti a Felhasználónak a Weboldalhoz való hozzáférését, ha a Felhasználó megszegi az Általános Felhasználási Feltételekben foglaltakat (az C Automobil Import Kft. ugyanakkor jogosult az ezzel kapcsolatos egyéb jogai érvényesítésére), vagy ha a Weboldal online közzétételére és működtetésére kialakított infrastruktúrával kapcsolatban technikai problémák lépnek fel vagy a Weboldal karbantartásának esetén.

13. CIKK – ALKALMAZANDÓ JOG

 

A Weboldal és a jelen Általános Felhasználási Feltételek a magyar jog hatálya alá tartoznak.

A felek az esetleges jogvitákat igyekeznek békés úton rendezni. Ennek hiányában az illetékes bíróság megállapítása az általános magyar jogszabályok szerint történik.

14. CIKK – AZ ÁLTALÁNOS FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK ÉS A WEBOLDAL FRISSÍTÉSE

 

Az C Automobil Import Kft. fenntartja magának az Általános Felhasználási Feltételek és/vagy a Weboldalon közölt adatok előzetes értesítés nélküli módosításának vagy frissítésének jogát.

Mindezen módosítások kötelező érvénnyel bírnak a Felhasználóra nézve, aki minden egyes belépéskor köteles elolvasni az Általános Felhasználási Feltételeket. A Felhasználó tudomásul veszi, hogy a Weboldalra történő minden újabb belépéssel az Általános Felhasználási Feltételek legfrissebb változatát fogadja el.