[cle1: REDIRECTION_DANS Lang:hu] [cle1: SECONDES Lang:hu]
C5_Aircross_hybrid_news

C5 AIRCROSS HYBRID SUV

ÚJ C5 AIRCROSS HYBRID SUV: UTAZÁS Ë-COMFORT OSZTÁLYON

 

A Citroën bemutatja elektromos offenzívája élharcosát, az új C5 Aircross Hybrid SUV-ot, az ë-Comfort osztályú, csúcstechnológiás, csöndes városi autót (Silent Urban Vehicle).A progresszív hidraulikus ütközőelemekkel (Progressive Hydraulic Cushions®) ellátott felfüggesztés, az Advanced Comfort ülések és a 20 vezetéssegítő rendszer jóvoltából a kényelem tekintetében már eddig is etalonnak számító C5 Aircross SUV-ot követő plug-in hibrid változat a Citroën Advanced Comfort® program egy újabb állomását testesíti meg:

o KOMPROMISSZUMOT NEM ISMERŐ TECHNOLÓGIA: az ügyfelek használati szokásaiból kiinduló meghajtás a napi ingázáshoz használt tisztán elektromos üzemmódban nulla CO2-kibocsátással (50 km hatótáv), hosszabb utak esetén pedig a benzinmotor biztosította korlátlan hatótávval.
o HANGTALAN MŰKÖDÉS: elektromos üzemmódban történő közlekedéskor tökéletes nyugalom és csend, teljesen zaj- és vibrációmentes működés (SUV = Silent Urban Vehicle).
o PRÉMIUM VEZETÉSI ÉLMÉNY: felvillanyozó teljesítmény a 180 lóerős PureTech benzinmotor, a 80 kW-os villanymotor és az ë-EAT8 automata váltó társításának köszönhetően, ami 225 LE összteljesítményt és 320 Nm azonnal rendelkezésre álló nyomatékot biztosít.
o ÖSZTÖNÖS HASZNÁLAT: intuitív, könnyen átlátható komplett rendszer, mely a vezetési módok automatikus kezelését, az egyszerű akkumulátortöltést és a csatlakoztatási szolgáltatásokat kínáló portált egyaránt magában foglalja.
Az új C5 Aircross Hybrid SUV a szegmens legjobban variálható szabadidő-autója: 3 teljes értékű, dönthető háttámlájú, összecsukható, sínen csúszó hátsó üléssel és Best in Class térfogatú csomagtartóval rendelkezik.
Az elektromos üzemmódban 50 kmi hatótávval rendelkező, 39 g/kmi CO2-kibocsátású, 1,7 l/100 kmi (WLTP) fogyasztású új C5 Aircross Hybrid SUV egy újabb fontos állomás az alternatív energiákra való átállás folyamatában. A plug-in hibrid változatot csúcstechnológiás megoldások és versenyképes fenntartási költségek jellemzik.
Az eddig több mint 80 000 példányban eladott hagyományos változat mellett Franciaországban mostantól a Rennes-La Janais-i üzemben gyártott új C5 Aircross Hybrid SUV is rendelhető. Magyarországon a modell bevezetése 2020 első félévének végén várható.


„Nagy büszkeséggel tölt el, hogy bemutathatom elektromos offenzívánk élharcosát, az új C5 Aircross Hybrid SUV-t. Az új modell, igazi csúcstechnológiás zászlóshajóhoz méltón, sokrétű használatot tesz lehetővé: a mindennapokban elektromos autóként működik, de ha kell, benzinüzemre vált, és így egy mindenki számára elérhető ultrakényelmes megoldást képvisel.” - Linda Jackson, a Citroën vezérigazgatója

i Tájékoztató jelleggel közölt becsült adatok, a WLTP-hitelesítés folyamatban. 

 

A CITROËN ELEKTROMOS OFFENZÍVÁJÁNAK ELSŐ MODELLJE
Az új C5 Aircross Hybrid SUV-val megkezdődik a Citroën elektromos offenzívája, melynek célja, hogy 2025-re elektromos változatban is elérhető legyen a márka valamennyi modellje. A kínálat bővítése már 2020-ban elkezdődik: a nagy teljesítményű belső égésű motorok mellett tisztán elektromos és plug-in hibrid modellekkel gazdagodik a választék. Az új C5 Aircross Hybrid SUV-ot követően minden újonnan bevezetett modell rendelkezik majd elektromos változattal is, ékes bizonyítékául annak, hogy a Citroën a felelős energiaátmenet elkötelezett híve, és hogy valamennyi szegmensben és piacon az ügyfelek használati szokásait maximálisan szem előtt tartó és minél szélesebb körben elérhető modellek forgalmazására törekszik.

SZÉLES KÖRBEN ELÉRHETŐ FELSŐ KATEGÓRIÁS KÉNYELEM
Ez a teljesen egyedi karakterű, vonzó és modern high-tech SUV a plug-in hibrid változattal még messzebb jutott a Citroën Advanced Comfort® program megvalósításában:
 SOKRÉTŰ HASZNÁLAT
A csúcskategóriát képviselő új C5 Aircross Hybrid SUV-val a sokrétű használat révén szabadabban mozoghatunk: a hétköznapokban az 50 km-esi (WLTP) hatótávnak köszönhetően gondtalanul élvezhetjük az elektromos közlekedés előnyeit, a korlátozott forgalmú övezetekbe is bátran behajthatunk, hosszabb utak alkalmával pedig bármikor átválthatunk hagyományos meghajtásra.
 UTAZÁS Ë-COMFORT OSZTÁLYON
o Az új C5 Aircross Hybrid SUV-ot (= Silent Urban Vehicle) a mindennapos közlekedés során hangtalan és vibrációmentes működés és egyedülálló fedélzeti kényelem jellemzi. A többrétegű, zajszűrős első ablaküvegek, a progresszív hidraulikus ütközőelemekkel (Progressive Hydraulic Cushions®) ellátott felfüggesztés és az Advanced Comfort ülések jóvoltából az az érzésünk, hogy az autó – a hajdani Citroën modellekhez hasonlóan – repülő szőnyegként suhan.
o Sima és élvezetes elektromos vezetés: 320 Nm azonnal rendelkezésre álló nyomaték, egyenletes gyorsulás és kuplung nélküli váltások az elektromos vezérlésű ë-EAT8 automata sebességváltó jóvoltából. 225 LE összteljesítményével (180 lóerős benzinmotor + 80 kW-os villanymotor) az új C5 Aircross Hybrid SUV elsőrangú dinamikus jellemzőket és fokozott vezetési élményt kínál.
o A hátsó ülések alá beépített nagyfeszültségű akkumulátornak köszönhetően variálhatóság szempontjából a C5 Aircross SUV plug-in hibrid változatban is kategóriagyőztes (Best in Class): 3 egyforma, dönthető háttámlájú, összecsukható, sínen csúszó hátsó üléssel és rekordméretű (460– 600 l) csomagtartóval rendelkezik a C-SUV plug-in hibridek szegmensében.
o Az egyszerűen használható, felhasználóbarát új C5 Aircross Hybrid SUV megkönnyíti a hétköznapokat: egyszerű, gyors és programozható akkumulátortöltést, intuitív, gyorsan átlátható kezelőfelületeket és fokozott kényelmet nyújtó csatlakoztatási szolgáltatásokat kínál.

Top