[cle1: REDIRECTION_DANS Lang:hu] [cle1: SECONDES Lang:hu]
iVOTY_Berlingo_furgon

Új Berlingo Furgon az év haszongépjárműve

AZ ÚJ CITROËN BERLINGO FURGON ELNYERTE AZ « INTERNATIONAL VAN OF THE YEAR 2019 » DÍJÁT

A hannoveri Nemzetközi Haszonjármű Kiállításon ma bemutatkozó új Berlingo furgon számára tekintélyes elismerés az « International Van Of The Year 2019 » (Nemzetközi Év Haszonjárműve 2019) díj elnyerése. Ez már a második alkalom, hogy a Berlingo megkapja ezt a díjat : 1997-ben már díjazták a megjelenése óta 1,5 millió példányban elkelt modellt. A Berlingo 3. generációja ezt az elismerést a kényelmet és a technológiai tartalmat érintő újításainak és kiemelkedő funkcionalitásának köszönheti. Hűen a márka haszonjármű ágazatának « Inspired by Pro » szlogenjéhez, az új Berlingo furgon a különféle területeken dolgozó szakmai ügyfelek minden felhasználói igényére megoldást kínál. Egyedi felépítése, 2 választható karosszériamérete (M és XL), kényelme és nem kevesebb, mint 20 vezetőtámogató rendszere kiemeli a kategóriából. A nagy presztízsű díj nyertese célországtól függően 2018 utolsó negyedévében, vagy 2019 elején érkezik meg a márkakereskedésekbe.

« A Citroën márka büszke arra, hogy a Berlingo furgon ismét elnyerte az « International Van Of The Year 2019 » nagy presztízsű díját. Ez az elismerés is tanúsítja a Berlingo 3. generációjának színvonalát és a Citroën ajánlatának korszerűségét a furgonok piacán. A márka a kezdetektől fogva nagy fontosságot tulajdonít a haszonjármű szektornak és hosszú sikertörténetet tudhat maga mögött, kezdve a z Acadiane-nal, a 2CV furgonnal, a Type H-n és a C15-ön át egészen a Jumpy-ig, vagy az új Berlingóig bezárólag. A Citroën legnépszerűbb furgonjaként a Berlingo tovább segíti majd a márka növekedését a haszonjárművek piacán, ahol a forgalomba helyezéseink 10,6%-kal nőttek az első félévben. Ez a fejlődés kétszer gyorsabb a haszonjármű piac fejlődésénél »
- mondta LINDA JACKSON, a Citroën Márka igazgatója.

01- ÚJ CITROËN BERLINGO FURGON : A 2019-ES NEMZETKÖZI ÉV HASZONJÁRMŰVE DÍJ NYERTESE

Az új Citroën Berlingo furgon a 67. hannoveri Nemzetközi Haszonjármű Kiállításon nyerte el az « International Van Of The Year 2019 » díját. A modell harmadik generációját egy 25 tagból álló zsűri díjazta, amelynek tagjai független, haszonjárművekre specializált szaklapok újságírói és szerkesztői közül kerültek ki. Az új Berlingo furgon előrelépett a rakodótér és a praktikum terén, miközben sokkal vonzóbbá vált modern stílusának, megnövelt kényelmének, valamint a személyautókéhoz fogható technológiájának és szolgáltatásainak köszönhetően. A Jarlath Sweeney által elnökölt IVOTY zsűritől származó elismerés most reflektorfénybe helyezi ezt a modellt, amely új színt hoz a szegmensbe.

Ne feledjük, hogy ez már az ötödik alkalom e nagy fontosságú díj történetében, hogy Citroën nyeri el az « International Van Of The Year » címet és a második alkalom, hogy a nyertes a Berlingo haszonjármű modell. Utolsó győzelme 1997-ben volt a legelső generáció bemutatásakor. A múltban más Citroën haszonjárművek is megkapták az elismerést : Citroën Nemo (2009), Citroën Jumpy (2008) és Citroën Jumper (1994).


02- ÚJ CITROËN BERLINGO FURGON : KULCSFONTOSSÁGÚ MODELL A SZEGMENSBEN

A Franciaországban már előrendelhető Új Berlingo furgon célországtól függően 2018 utolsó negyedévében, vagy 2019 elején érkezik meg a márkakereskedésekbe.1996-os bemutatása óta több mint 1,5 millió darab kelt el belőle szerte a világban.

A Berlingón nem fognak az évek és eladásai évről évre emelkednek, ami ritka jelenség az autópiacon. 2017-ben Franciaországban rekordévet zárt, több mint 27 000 forgalomba helyezéssel, ami 4%-os fejlődést jelent 2016-hoz képest.

A Berlingóból még 2018 első félévében is majdnem 41 000 darabot helyeztek forgalomba (12%-os fejlődés), amivel szegmense 2. helyét szerezte meg Európában. A Berlingo haszonjármű tehát kulcsszereppel bír a Citroën haszonjárműpiacon elért fejlődésében.

03- ÚJ CITROËN BERLINGO FURGON : GENERÁCIÓS UGRÁS

A Citroën márka, melynek nevéhez a vezetőfülkével egybeépített raktér feltalálása fűződik, most egy minden eddiginél modernebb furgonnal állt elő. Az új Berlingo furgon egyedi sziluettjével és robusztus stílusával a legkülönbözőbb szakmák képviselőit szólítja meg.
- A megújult külső fontos elemei az előrébb tolt szélvédő, valamint a magasabb és rövidebb orr-rész, amelyet többek között a rövidebb első túlnyúlást megengedő EMP2 padlólemez tett lehetővé.
- A nagy testvér Jumpyt idéző, jellegzetes Citroën stílusjegyeket hordozó orr-rész fokozott védelmet nyújt a hétköznapokban.
- A szakmai ügyfelek igényeinek megfelelően kialakított praktikus és strapabíró beltér jellegzetes eleme a számos hasznos fedélzeti technológiának helyt adó, letisztult műszerfal.
Az „Inspired by Pro” jelmondatnak megfelelően az új Citroën Berlingo furgon a professzionális ügyfelek ideális partnere, hiszen előnyös tulajdonságaival valamennyi szakma igényeinek képes megfelelni.
- Testre szabott megoldásokat kínál, és kétféle hosszméretben is rendelhető: 4,40 m (M) és 4,75 m (XL).
- Az ügyfélelvárások maximális kiszolgálása érdekében két – más-más megközelítést és használatot képviselő – egyedi változatot is kínál: „Worker” és „Driver”.
- A sokoldalúságra és a variálhatóságra jó példa az elöl háromszemélyes Extenso® fülke és az első két üléssorban akár 5 személy szállítására is alkalmas duplakabinos változat.
- A fölfelé nyíló vagy kétszárnyú hátsó ajtón, illetve az oldalsó tolóajtókon keresztül könnyen hozzáférhető a raktér, számtalan praktikus tárolóhely áll rendelkezésre, 1000 kg-ra nőtt a hasznos terhelhetőség, ugyanakkor megmaradt a kerékdobok közötti szélesség, így a raktérben 2 EUR raklap is kényelmesen elfér.
A legkorszerűbb technológiákkal felszerelt új Berlingo furgon semmiben sem marad el a személyautók mögött. Kiváló menetkényelem és messzemenő biztonság jellemzik:
- A kényelmes felfüggesztés a Citroën szaktudásának legjavát kamatoztatja.
- Ideális választás az új padlólemez: elöl a jármű a moduláris EMP2 platformra épült, mely jobb kormányozhatóságot eredményezett, és még több vezetéssegítő technológia alkalmazását tette lehetővé.
- Az új Berlingo furgon a szegmensben ritka technológiai felszereltségnek örvend, hiszen nem kevesebb mint 20 vezetéssegítő funkcióval szerelhető fel: pl. túlterhelésjelző és Surround Rear Vision (a haszongépjárművek között egyedülálló módon), színes head-up display, elektromos rögzítőfék, Stop funkcióval rendelkező adaptív sebességszabályozó, Active Safety Brake, valamint országtól függően 4 csatlakoztatási technológia (köztük a Citroën Connect Nav és a vezeték nélküli okostelefon-töltés).
- A motorkínálat csupa nagyteljesítményű és gazdaságos, legújabb generációs motorból áll: 1,5 l BlueHDi (és piactól függően 1,6 BlueHDi) dízelmotorok és 1,2 l PureTech benzinmotorok alkotják. Egyes erőforrásokhoz EAT8 automata sebességváltó is társulhat.

Top