[cle1: REDIRECTION_DANS Lang:hu] [cle1: SECONDES Lang:hu]
Sebastien Loeb

SÉBASTIEN LOEB ÚJRA A MONTE-CARLO RALIN!

A kilencszeres rali világbajnok Sébastien Loeb és Daniel Elena a hétvégén ismét együtt állnak rajthoz a legendás Monte-Carlo Ralin. A 2015-ös rali világbajnokság nyitó versenyén természetesen DS 3 WRC-vel vesznek részt. Loeb és Elena karrierjük során hétszer győztek a rali egyik legmagasabb presztízsű versenyén; mostani, hangsúlyozottan egyszeri „ringbe” szállásuk a DS jubileumi évének nyitánya.

A rali világbajnokság kétségkívül minden autósportok legkomolyabb kihívása, hiszen a versenyek Svédországtól Argentínán keresztül Ausztráliáig a legváltozatosabb terepeken és a legszélsőségesebb időjárási körülmények között zajlanak. A DS 3 WRC eddig 23 versenyt és két világbajnoki címet nyert, így a jelenleg aktív modellek között a legsikeresebbnek számít.
A 2015-ös szezont a január 19. és 25. között zajló Monte-Carlo Rali nyitja. A világhírű versenyen ezúttal két DS 3 WRC gyűjti a pontokat a csapatversenyben. Az egyikben Kris Meeke és Paul Nagle ül, akiket minden futamon láthatunk majd az idén a Citroën Racing színeiben – a másik páros pedig a két nagy visszatérő: Sébastien Loeb és Daniel Elena korábban
hétszer is nyertek Monte-Carlóban, és most, közös karrierjük lezárása után több mint egy évvel ismét együtt versenyeznek.
A változékony időjárás miatt gyakran teljesen kiszámíthatatlan Montén a kilencszeres világbajnok párosnak muszáj lesz korábbi óriási tapasztalatára támaszkodnia. Seb és Daniel alázattal, egyben óriási lelkesedéssel készülnek a megmérettetésre, amely a sok-sok rajongó számára minden bizonnyal feledhetetlen élmény lesz.

NYILATKOZATOK
Yves Bonnefont, a DS vezérigazgatója : „Amikor bejelentettük, hogy Loeb és Elena DS 3 WRC-vel indul a Monte-Carlo Ralin, minden fronton óriási volt a lelkesedés. Remek alkalom ez arra is, hogy a DS önálló márkává válását méltón kommunikáljuk.”
Yves Matton, a Citroën Racing igazgatója: „Seb és Daniel hétszer nyertek Montét, vitán felül ők a legtapasztaltabb versenyzők ezen a terepen, az autó pedig jelentős műszaki fejlesztéseket kapott. Biztos vagyok benne, hogy abszolút versenyképesek lesznek. Partnereink, a Total és az Abu Dhabi is büszkék arra, hogy bajnokainkkal ismét Monte-Carlóban találkozhatnak.”
Sébastien Loeb : „Nem titkolom: egy másodpercig sem haboztam, amikor lehetőségünk nyílt arra, hogy egy DS 3 WRC-vel induljunk a szezonnyitón. Daniellel mindig is ez volt az egyik kedvenc versenyünk. Nagyon szerettük a gyönyörű utakat, a gumiválasztás körüli „játékot”, az elképesztő hangulatot a gyorsaságikon: alig várjuk, hogy mindezt újra átélhessük! A DS 3
WRC-hez, a kis „rakétához” – ahogyan megjelenésekor elneveztem – sok szép emlék fűz, és remélem, hogy a 2015-ös Monte is felsorakozik ezek mellé. Nekem magamnak persze nem kis kihívás az egész, hiszen több mint egy éve nem raliztam már – de a Var Ralin volt lehetőségem újra összeszokni az autóval, és ezen kívül is találtunk a naptárban pár napot, amikor
tudtam edzeni. Hihetetlenül felemelő érzés, hogy a WTCC szünetében újra összejöhetünk a rali nagy családjával!”

Top