[cle1: REDIRECTION_DANS Lang:hu] [cle1: SECONDES Lang:hu]
Citroen_Spacetourer

CITROËN SPACETOURER 4X4 Ë CONCEPT

A Citroën a 2017-es Genfi Autószalonon mutatja be a SpaceTourer 4X4 Ë Conceptet, amely a márka „ Ë ” névre keresztelt Lifestyle butiktermék-kollekciójának autós megvalósulása.

 A 4x4 hajtás mellett jellegzetes külsõ grafikai elemek és egyedi belsõ elrendezés jellemzi ezt a sokoldalú, kényelmes és látványos személyszállítót.

A Citroën SpaceTourer kompromisszum nélkül ötvözi a dizájnt, a sokoldalúságot és a kényelmet. Néhány nappal a Genfi Autószalon megnyitása elõtt a Citroën bemutatja a SpaceTourer 4X4 Ë Conceptet, amelyet a limitált kiadásban elérhetõ, technikai Lifestyle termékei inspiráltak. A tavalyi Párizsi Autószalonon bemutatkozott modern Lifestyle termékcsalád « Ë » logója a Citroën márka nevének és vizuális identitásának szerves része.

A szériaváltozat minden elõnyös tulajdonságát felvonultató SpaceTourer 4X4 Ë Concept exkluzív dizájnja ugyanazokat a színeket és anyagokat vonultatja fel, mint az azonos néven futó Lifestyle kollekció darabjai. A koncepcióautó a Dangel cég 4x4 hajtását kapta meg, amely a SpeceTourer szériaváltozatához már elérhetõ.


ENERGIÁVAL TELI DIZÁJN

A Citroën SpaceTourer 4X4 Ë Conceptet az alkalmazott színek és anyagok tekintetében kívül-belül kifinomult tervezõi munka jellemzi, amelynek köszönhetõen egyedi és energiával teli a megjelenése.

A személyszállítók és az SUV-k legjavát nyújtó koncepcióautó határozottan hirdeti terepképességeit. A SpaceTourer 4X4 Ë Concept elöl-hátul egyedi karosszériavédõ elemekkel és selyemfényû alumínium tetõsínekkel rendelkezik. Tükörházain és a csomagtér-ajtón is megjelennek a 4x4 logók, kerekei hólánccal szereltek.

A SpaceTourer 4X4 Ë Concept egyéniségét a frontrészen és a hátfalon megjelenõ „technikai” fehér fényezés erõsíti. A profil és a motorház-fedél divatos szürke mintázatot kapott, amelyet piros „pontrács” - díszítés dob fel. A piros szín visszaköszön a 19‘’ –os kerekekre szerelt gumiabroncsok hóláncain is is.


Az XS, M és XL méretekben elérhetõ SapceTourer választéka egyaránt kielégíti a mai családok és professzionális ügyfelek igényeit is. A SpaceTourer 4X4 Ë Concept a SpaceTourer XS (kompakt) változatából lett kialakítva. A rövid tengelytávú XS változat egyedülálló a saját szegmensében, hiszen hossza mindössze 4,60 m, magassága csak 1,90 m. Bár a 4x4 by Dangel rendszerû összkerékhajtás miatt a karosszériát megemelték, a magassága még így is 2m alatt marad, így behajthat a legtöbb mélygarázsba.

A márka nevétõl és történelmétõl elválaszthatatlan « Ë » betû a SpaceTourer 4X4 Ë Concept fontos grafikai eleme. A logó metálszürke színe és minimalista dizájnja jól érvényesül a sötétített hátsó oldalüvegeken.

A SpaceTourer 4X4 Ë Concept utasterének hangulatát az oldalanként külön árnyékolható panoráma üvegtetõ, valamint a mûszerfal és a kárpitok egyedi kialakítása határozzák meg. A kék, fehér és piros színek utalnak az « Ë » Lifestyle termékek grafikai világára és finoman hirdetik a francia örökséget is.

A Citroën Advanced Comfort® programhoz híven a SpaceTourer 4X4 Ë Concept kényelmes üléseket és egyedi belsõ elrendezést kínál. Az eredetileg akár 9 személy szállítására alkalmas XS változat itt 2+2 üléses kialakítású, hátul két darab kartámaszos, sínen csúsztatható hátsó üléssel.

Az utastér eleganciáját az alumíniumszürke mûszerfal-betét teszi teljessé, amely finom utalás az „Ë” kollekció részeként kapható ing és kabát fényes szürke technikai anyagára.


SZÓRAKOZÁSRA ÉS KALANDRA TEREMTVE


A tereptulajdonságokat hangsúlyozó külsõ és a megemelt karosszéria is egyértelmûvé teszi, hogy a SpaceTourer 4X4 Ë Concept jó partner az intenzív, nomád életstílushoz is.


A BlueHDi 150 S&S motorral és 6 fokozatú manuális sebességváltóval rendelkezõ Citroën SpaceTourer 4X4 Ë Concept az útviszonyoktól függetlenül kényelmes utazást biztosít. Az intenzívebb használati igényeket a kapcsolható összkerékhajtás szolgálja. Ez az átalakítás - amely már elérhetõ a Citroën hálózatban - a 4x4 specialista Automobiles Dangel cég fejlesztése. A hátsó differenciálzár a mûszerfalról vezérelhetõ, segítségével a nehéz helyzetekbõl is kiutat találunk.
 

KÉNYELEM ÉS MODERN TECHNOLÓGIA


A kiváló tereptulajdonságokkal bíró Citroën SpaceTourer 4X4 Ë Concept számos olyan technológiát kínál, amelyek a vezetõ és az utasok kényelmét szolgálják:

- 3D CITROËN Connect Nav navigáció: hangvezérléssel, vagy a 7”-os érintõképernyõrõl is mûködtethetõ

- Mirror Screen : egyes mobiltelefonos alkalmazások tükrözése a 7’’-os érintõképernyõre


A kényelmesebb és biztonságosabb vezetéshez a Citroën SpaceTourer 4X4 Ë Concept kínálatában megtalálhatók még :

- Head up display

- Top Rear Vision : az érintõképernyõre vetíti az autó mögötti zóna 180° -os felülnézeti képét

- Holttér-figyelõ rendszer : tájékoztatja a vezetõt a holttérben tartózkodó jármûvekrõl

- Sebességjelzõ táblák leolvasása : a leolvasott sebesség bármikor elküldhetõ a sebességszabályozó/sebességhatároló számára

- Automata fényszórók : a forgalomhoz igazodva kezeli helyettünk a tompított- és a távolsági fényszóró közötti váltásokat,

- Véletlen sávelhagyásra figyelmeztetõ rendszer

- Active Safety Brake : a vezetõ helyett fékezve segít elkerülni az ütközéseket

- Ráfutásra figyelmeztetõ rendszer

- Adaptív sebességszabályozó 

Top