[cle1: REDIRECTION_DANS Lang:hu] [cle1: SECONDES Lang:hu]
DS 60

1955–2015 : A 60 ÉVES DS A RÉTROMOBILE KIÁLLÍTÁSON

A nemrégiben önálló márkává vált DS a 2015-ben 40 éves Rétromobile kiállításon is emléket állít a 60. születésnapját ünneplő történelmi DS-nek.
Február 4. és 8. között az autórajongók a párizsi Porte de Versailles-nál található kiállítási központban merülhetnek el a legendás autómodell történelmében. A DS standján – a CITROËN, a DS és az SM rajongói klubjainak* összefogása révén – öt gyönyörű ritkaságot, valamint a márka egyik aktuális gyöngyszemét, a DS 3 Cabriót tekintheti meg a közönség.

A veterán autók rajongóinak egyik legnagyobb nemzetközi találkozója, a párizsi Rétromobile a DS számára is kihagyhatatlan lehetőség. A DS az idén először állít ki önálló márkaként a rendezvényen. A standon a 60 éves legendás DS több ritka példánya mellett látható lesz két SM, valamint a márka egyik aktuális modellje, a DS 3 Cabrio.
A gyűjtők együttműködésének köszönhetően kiállított öt ritka és különleges veterán autó feleleveníti azt a ragyogó múltat, amelyből a fiatal DS márka táplálkozik, és amelynek kulcsszavai a formabontó dizájn, a csúcstechnológia, a kifinomult anyaghasználat, az aprólékosan kidolgozott részletek, valamint a kiemelkedő komfort és vezetési élmény. Íme az öt autó részletes jellemzői:
- 1959-es évjáratú DS 19, eredeti állapotban, elegáns rózsaszínbe hajló szürke karosszériával, padlizsánszínű tetővel és királykék kárpitozással. Az autó német exportra készült, ennek megfelelően felszereltsége tartalmazza a motorhőmérséklet-kijelzőt és az FM/LW rádiót. Háromhengeres motorjához négyfokozatú, hidraulikus működtetésű
váltó társul.
- DS 21 Cabriolet (1968) szintén hidraulikus váltóval. Az autó különösen kifinomult kivitelű: a vörös bőrkárpit izgalmas kontrasztot alkot a Carrare fehér karosszériával és a fekete tetővel.
- DS 20 Pallas (1973), igazi luxusmodell, dohányszínű bőrkárpittal, bézs fényezéssel, színezett üvegfelületekkel és nyitható tetővel. 1985 cm3 -es motorjához négyfokozatú, szinkronizált, hidraulikus működtetésű váltó társul.
- SM Coupé (1971), amely II. Hasszán marokkói királyé volt annak idején. Nemcsak a homokszínű metálfényezés teszi különlegessé, hanem az egyedi rendszám, a natúr bőrkárpit, a légkondicionáló berendezés, a Continental Edison hi-fi rádió, a színezett üvegfelületek és a ködfényszórók is. A motor természetesen Maserati V6-os.
- SM Coupé (1972), első tulajdonosától, Scarabée barna fényezéssel, rókavörös bőrkárpittal. A hasmagasság állítását lehetővé tevő hidropneumatikus felfüggesztést a DS-től „örökölte”, a vezetést még élvezetesebbé tevő DIRAVI szervókormány pedig újdonságként jelent meg benne.

A történelmi modellek mellett feltűnik egy mai darab, nevezetesen egy DS 3 CABRIO ULTRA PRESTIGE is, amely különleges, egyedi és hipermodern megjelenésével a nagy legendák méltó partnere.
A Rétromobile február 4-től fogadja a nagyközönséget. A DS standja az 1-es pavilonban található. Február 3-án 19 órakor a márka vezető tisztségviselői sajtórendezvény keretében állnak az újságírók rendelkezésére:
- Arnaud Ribault, a DS kereskedelmi és marketing igazgatója
- Philippe Claverol, a DS stratégiai igazgatója
- Marc-André Biehler, az Héritage CITROËN & DS (a két márka történelmi részlegének) vezetője

*Az Amicales CITROËN a franciaországi és nemzetközi rajongói klubok szövetsége, amely az egyes klubok munkáját koordinálja és hangolja össze a CITROËN és a DS tevékenységével. A 2015-ös Rétromobile-on a következő klubok vesznek részt: DS ID Club de France ; Idéale DS France ; DS Club Révolution 55 ; Le Monde de la DS ; SM Club de France ; Euro SM Club.

Top