Megtekintés
A CITROËN MEGERŐSÍTI PLUG-IN HIBRID KÍNÁLATÁT
ÚJDONSÁG A KEDVEZŐBB ÁRÚ C5 AIRCROSS 180 ÉS A MEGNÖVELT HATÓTÁVÚ C5 AIRCROSS ÉS C5 X 
11/03/2022

_ A Citroën egy új, kedvezőbb árú plug-in hibrid változattal gazdagítja a C5 Aircross kínálatát: a 150 lóerős (110 kW) PureTech benzinmotor és a 81 kW-os villanymotor együttesen 180 LE teljesítményre képes.

_ Ez a változat egy optimalizált működésű, új generációs, 12,4 kWh kapacitású, 84 cellás akkumulátorra támaszkodik, mellyel akár 58 km is megtehető elektromos – azaz nulla kibocsátású – üzemmódban.

_ A plug-in hibrid C5 Aircross 180 e-EAT8 társa, a plug-in hibrid 225 e-EAT8 is fejlődik: a – CO2-kibocsátás-, zaj- és vibrációmentes – elektromos üzemmódban csaknem 15%-kal nőtt a hatótávolsága, amely immár a 64 km-t is elérheti. A modellhez 14,2 kWh kapacitású, 96 cellás korszerű akkumulátor tartozik.

_ A plug-in hibrid C5 X 225 e-EAT8 hatótávolsága szintén 15%-kal nőtt. Az akkumulátorkezelést érintő módosításnak köszönhetően a hatótáv mostantól 63 km.

_ Az említett plug-in hibrid változatok sokoldalú használatot tesznek lehetővé: a mindennapokban tisztán elektromos közlekedést biztosítanak, hosszabb utak alkalmával pedig a belső égésű motor is segítségül hívható. A gördülékeny és hangtalan vezetés kényelme, illetve nyugalma mellett az az előnyük is megvan, hogy a városok alacsony kibocsátású övezeteibe is be lehet hajtani velük.

_ A modelleken a „Citroën Citizen Services®” program szolgáltatásai is igénybe vehetők, köztük a PHEV Plug-in Reminder, amely nyugodtabb és felelőségteljesebb vezetést garantál.

_ A plug-in hibrid C5 Aircross 180 e-EAT8 már rendelhető, bevezető magánügyfélára bruttó 16.090.000Ft, ami 700.000 forinttal kedvezőbb mint a 225 lóerős változaté.

 

1. ÚJ 180 LE e-EAT8 PLUG-IN HIBRID VÁLTOZAT

A Citroën C5 Aircross modellből a meglévő 225 lóerős, e-EAT8 váltós plug-in hibrid változat mellett mostantól egy új, 180 LE e-EAT8 plug-in hibrid változat is rendelhető. A 180 lóerős PureTech benzinmotoros elődöt kiegészítő, megfizethetőbb változat bevezetésével a márka az energetikai átállás jegyében arra törekszik, hogy az új technológia szélesebb körben is elérhetővé váljon. Egy kimondottan gazdaságos és környezetbarát alternatíváról van szó, melyet mindazok igénybe vehetnek, akik otthon vagy a munkahelyükön meg tudják oldani az autó töltését, és ezáltal a mindennapokban tisztán elektromos üzemmódban közlekedhetnek, hosszabb utak alkalmával pedig a belső égésű motorra hagyatkozhatnak.

A plug-in hibrid C5 Aircross 180 e-EAT8 a 1,6 literes, 150 lóerős PureTech benzinmotorhoz egy 81 kW-os villanymotort társít. A két motor együttes teljesítménye 180 LE, nyomatéka pedig 360 Nm. 135 km/h sebességig – az azonnali nyomatéktól az egyenletes gyorsuláson át a finom vezetési érzetekig – az elektromos vezetés minden pozitívuma rendelkezésre áll. A motorhoz legújabb generációs e-EAT8 automata váltó tartozik, mely amellett, hogy hatékony és kényelmes, rendkívül egyszerűen működik.

A hajtáslánchoz egy korszerű, 12,4 kWh-s (amiből 11,3 kWh a hasznos kapacitás), 84 cellás (41 Ah) akkumulátor kapcsolódik. Ennek az új kémiai összetételű, optimalizált akkumulátornak is szerepe van abban, hogy egy vonzóbb hibrid ajánlattal sikerült előállni. Hatására a tisztán elektromos hatótáv az 58 km-t (WLTP) is elérheti, így a járművel a korlátozott forgalmú övezetekben is nyugodtan közlekedhetünk, és a napi utak zömét elektromos üzemmódban tehetjük meg. Az autó 7,4 kW-os töltő használata esetén kb. 1 óra 45 perc alatt töltődik fel. Legkönnyebb változata 100 kilométeren mindössze 35 g CO2-t bocsát ki.

A plug-in hibrid C5 Aircross 180 e-EAT8 olyan középkategóriás ajánlatot képvisel, mely 700.000 forinttal kedvezőbb áron kínál kivételes kényelmet és egyedülálló vezetési élményt mint a 225 lóerős változat. 

 

2. 15%-KAL NAGYOBB HATÓTÁVÚ 225 LE e-EAT8 PLUG-IN HIBRID VÁLTOZAT

 

Az említett új változat bevezetése mellett a Citroën a C5 Aircross és a C5 X kínálatában is szereplő plug-in hibrid 225 e-EAT8 hajtásláncot is továbbfejlesztette. Az 1,6 literes, 180 lóerős PureTech benzinmotor és a 81 kW-os villanymotor együttesen 225 lóerő teljesítményre képes. Az egyedülálló fedélzeti kényelmet és teljesítményt nyújtó plug-in hibrid modellek elektromos hatótávolsága több mint 15%-kal nőtt: a C5 Aircross esetében 55-ről 64 kilométerre, a C5 X-en pedig 55-ről 63 kilométerre.

Az Euro 6.4 normának is megfelelő C5 Aircrossba egy új kémiai összetételű, korszerű akkumulátor került, melynek kapacitása 13,2 kWh-ról 14,2 kWh-ra nőtt (ebből 12,9 kWh a hasznos kapacitás). Az akkumulátorcellák száma változatlanul 96 (de 38 Ah-s cellák helyett 41 Ah-s cellákat találunk). A legkönnyebb modellváltozat CO2-kibocsátása mindössze 28 g/100 km (WLTP vegyes ciklusban).

A C5 X esetében az akkumulátor továbbra is 84 darab 41 Ah-s cellát tartalmaz, és kapacitása is változatlan (12,4 kWh, melyből a hasznos kapacitás 11,3 kWh). Az Euro 6.4 normára való átállás keretében megvalósult fejlesztés a minimális töltésszint kezelésének a módosítására irányult, ami jobb energiagazdálkodást, nagyobb elektromos hatótávot és alacsonyabb CO2-kibocsátást eredményezett. A legkönnyebb modellváltozat 100 kilométeren mindössze 27 g szén-dioxidot bocsát ki (WLTP vegyes ciklusban).

A fenti fejlesztések hatására a 225 lóerős, plug-in hibrid meghajtású C5 Aircross és C5 X még sokoldalúbban használható. Változatlanul alkalmasak a hosszabb utakra, ugyanakkor nagyobb szabadságot biztosítanak a mindennapi elektromos közlekedés során. 7,4 kW-os töltővel kevesebb mint 2 óra alatt feltölthetők.

 

3. CITROËN CITIZEN SERVICES®: A PLUG-IN HIBRID TECHNOLÓGIA BIZTOSÍTOTTA NYUGALOM

 

A Citroën Citizen Services® program plug-in hibrid modellekhez kialakított szolgáltatásai összességében zavartalanabb használatot biztosítanak, és környezettudatos és megfontolt közlekedésre ösztönöznek: 

_ HOZZÁFÉRÉS A Free2Move eSolutions (Magyarországon még nem elérhető )OTTHONI ÉS NYILVÁNOS TÖLTŐSZOLGÁLTATÁSAIHOZ, melyek otthon és útközben egyaránt segítenek az ügyfeleknek megtalálni a legjobb töltési megoldást. Az ügyfél igényeinek, a villamos hálózatnak és a rendelkezésre álló finanszírozási konstrukcióknak a pontos felmérését követően az ügyfél segítséget kérhet a fali töltőegység kiválasztásához és a kívánt helyen való felszereléséhez. Ami pedig az utazásokat illeti, a 260 000 európai töltőállomáshoz hozzáférést biztosító Free2Move mobilitási portálhoz kapcsolódva pillanatok alatt megjeleníthetjük a rendelkezésre álló töltőpontokat és áraikat, az eSolutions Charging alkalmazás vagy az eSolutions kártya segítségével pedig sikeresen megnyithatjuk az adott töltőoszlopot.

_ A PHEV PLUG-IN REMINDER szolgáltatás segít a legtöbbet kihozni plug-in hibrid modellünkből azáltal, hogy figyelmeztet az akkumulátor feltöltésére, ha netán elmulasztanánk azt. A használati szokások elemzését követően a gépjármű értesítést küld a központi kijelzőre, ha 5 nap vagy 10 út után sem töltjük fel az autót. 

_ A céges ügyfeleknek kínált, egy évig ingyenes PHEV CONNECT szolgáltatás (Magyarországon még nem elérhető) segítségével a flottakezelők sikeresen csökkenthetik a gépkocsik fogyasztását és kibocsátását azáltal, hogy használati és töltési szokásaik elemzését követően plug-in hibrid járművük hatékonyabb használatára ösztönzik a felhasználókat. 

Az említett 180 LE e-EAT8 plug-in hibrid C5 Aircross változatai november 2-től Magyarországon is megrendelhetők. A plug-in hibrid C5 Aircross 180 e-EAT8 bevezető magánügyfélára 16 090 000 Ft (Feel felszereltségi szint).