Megtekintés
A CITROËN C5 X NYERTE A “LEGJOBB NAGYAUTÓ” KATEGÓRIÁT A 13. ÉV NŐI AUTÓJA VÁLASZTÁSON (WOMEN’S WORLD CAR OF THE YEAR)

Poissy, 2023. február 16. 

_ A Citroën C5 X elnyerte a rangos WWCOTY (Women's World Car Of The Year) Nők Év Autója díját a "Legjobb nagyautó" kategóriában. .

 

_ A díjjal a kizárólag női autóipari szakértőkből álló nemzetközi zsűri a páratlan fedélzeti kényelmet, a tágas belső teret, az egyedi sziluettkoncepciót és a merész designt ismerte el.

 

_ Az Európában 2022-ben bevezetett C5 X az év második felében élen állt a D-non prémium szedán szegmensben. Európában és Kínában történő bevezetése óta több mint 45 000 példányt adtak át, ami jól illusztrálja ennek az innovatív, modern koncepciónak a sikerét.

 

_ A C5 X része a márka elektrifikációs törekvéseinek, 60% -ban plug-in hibrid változatban kelt el. Ez az arány minden bizonnyal növekedni fog, ha a következő hetekben megérkezik a kínálatba az újabb, elérhetőbb hibrid: a 180 LE összteljesítményű Plug-in Hybrid ë-EAT8 változat.

 

A Citroën C5 X elnyerte a WWCOTY (Az év női autója) díját "legjobb nagyautó" kategóriában. A WWCOTY nemzetközi zsűrit Sandy Myhre hozta létre 2009-ben, hogy lehetővé tegye a nők számára az autóiparban, hogy kifejezzék véleményüket a piacra kerülő modellekről. A nőknek gyakran van szerepük az autóvásárlásban, még akkor is, ha nem önálló döntéshozók, van véleményük az autó erősségeiről és gyengeségeiről. Az öt kontinens 45 országából származó 63 autós újságíróból álló női zsűrinek az a feladata, hogy hat kategóriában (nagyautó, teljesítményautó, városi autó, nagy SUV, 4X4 és családi SUV) válassza ki a legjobb autókat.

 

A győztes autók a biztonság, a vezetés, a kényelem, a technológia, a tervezés, a hatékonyság, a környezeti hatás és az ár-érték arány szempontjából a kiválóság képviselői a kategóriájukban. A Citroën C5 X megnyerte a "Legjobb nagyautó" kategóriát, és most a másik öt győztessel fog versenyezni az utolsó fordulóban, hogy eldöntse a WWCOTY fődíjának összesített győztesét. A győztest március 8-án, a nemzetközi nőnapon hirdetik ki. A márka 2021-ben bemutatott zászlóshajója, a C5 X a Citroën egyedülálló szakértelmét testesíti meg. Világszerte több mint 45 000 kelt el alig egy év alatt. Európában az év második felében a D-szegmens non-prémium szedán rangsorának vezetője lett. A C5 X az elegáns szedánok, a sokoldalú kombik és a magas építésű SUV-k szintézisét teremti meg. Mindezt úgy, hogy közben páratlan kényelmet biztosít a Citroën Advanced Comfort üléseknek és Citroën Advanced Comfort aktív felfüggesztésnek köszönhetően.

 

A C5 X valóban derűs, nyugodt utazásra hív. A legmodernebb megoldásokat kínálja a fedélzeti élet megkönnyítésére, beleértve a kiterjesztett Head Up kijelzőt vagy a vadonatúj MyCitroën Drive Plus infotainment rendszert természetes beszédfelismeréssel és 12"-os érintőképernyővel. A C5 X tökéletesen illeszkedik a Citroën energiaátmenetébe azáltal, hogy 180 ë-EAT8 plug-in hibrid verzióval egészíti ki eddigi 225 ë-EAT8 plug-in hibrid kínálatát, amely már most is C5 X eladásainak 60% -át teszi ki.