Megtekintés
A CITROËN BEVEZETI AZ ELEKTROMOS UTAZÁST MEGKÖNNYÍTŐ, KIVÁLÓ TELJESÍTMÉNYŰ E-ROUTES UTAZÁSTERVEZŐT 


Poissy, 2023. július 27.

_  Az ë-C4 vagy ë-C4 X modellt vásárlók zavartalan utazása és a még habozó ügyfelek meggyőzése érdekében a Citroën bevezeti a Free2Move Charge e-ROUTES alkalmazást. A kiváló teljesítményű utazástervezőnek köszönhetően az elektromos autóval tett hosszabb utazások is stresszmentessé válnak.

_  Az e-ROUTES fejlett útválasztási algoritmusra, a járműadatok valós idejű elemzésére és egy online navigációs rendszerre támaszkodik, így megbízható és személyre szabott megoldást kínál az utazások és az akkumulátortöltés tervezéséhez és valós idejű kezeléséhez.

_  Az e-ROUTES utazástervező egy Apple CarPlay/Android Auto-kompatibilis telefonos alkalmazás, melynek használata rendkívül egyszerű és magától értetődő. Az októberben bevezetésre kerülő app már most része az ë-C4, illetve ë-C4 X modellt vásárló új ügyfelek számára 12 hónapig biztosított CONNECT PLUS csomagnak.

_ Az optimális akkumulátorméretnek, a hatékony gyorstöltésnek és az intelligens utazástervező funkciónak köszönhetően a Citroën az ügyfelek minden igényét kielégítő, költséghatékony megoldást kínál.

 

Most, hogy itt a nyaralások ideje és előtérbe kerülnek a hosszú utazások, a Citroën bemutatja az elektromos autóval rendelkezők ideális segítőtársát, a stresszmentes utazásokat garantáló új e-ROUTES alkalmazást. Az ë-C4 és ë-C4 X modellen elérhető új szolgáltatás hosszú utak során is lehetővé teszi az említett zéró emissziós járművek optimális használatát. Az intelligens alkalmazás jól tükrözi a Citroën azon törekvését, mely a Citizen program által megtestesített nyugodtabb és felelősségteljesebb autós élmény biztosítására és a minél egyszerűbb elektromos autózásra való átállás felgyorsítására irányul.

 

Az októbertől üzemképes Free2Move Charge e-ROUTES alkalmazás egy nagy teljesítményű utazástervező, mely a megfelelő okostelefonos alkalmazáson keresztül férhető hozzá. Az utazás optimális megtervezéséhez az e-ROUTES valós időben kéri le a gépjármű adatait, és a menet közben elérhető töltőállomások jellemzőinek figyelembevételével különböző lehetséges útvonalakat ajánl.

 

A Stellantis szoftverfejlesztői által készített e-ROUTES applikáció erősségei:

  • A piacon referenciának számító, fejlett útválasztási algoritmus, amely a legmegfelelőbb útvonalat számítja ki a töltőállomások elhelyezkedése, minősége (terminálok száma és jellemzői az egyes állomásokon stb.) és elérhetősége (elérhető, használatban lévő vagy üzemen kívüli töltőpontok) alapján.
  • Zökkenőmentes kommunikáció a járművel, mely valós időben, dinamikus módon osztja meg az alkalmazással a szükséges járműadatokat (akkumulátorszint, energiahasználat, töltési mód, külső hőmérséklet stb.) az olyan specifikus információk biztosítása érdekében, mint a várható hatótávolság vagy az érkezéskor rendelkezésre álló töltésszint. A telematikai egységen keresztül megvalósuló „over the air” kapcsolat közvetlen hozzáférést biztosít a kulcsfontosságú adatokhoz, így hardverkulcsra sincs szükség.
  • Online navigációs funkciók kiváló minőségű, folyamatosan naprakész térképekkel, korszerű módon történő célravezetéssel, valós idejű forgalmi információkkal és átfogó utazási szolgáltatásokkal (sebességkorlátozások, útlezárások, veszélyek stb.).

 

A választott modellváltozattól függően 360 vagy 420 km (WLTP) hatótávolságú ë-C4, illetve ë-C4 X az akkumulátorsúly és a költséghatékonyság szempontjából egyaránt megfontolt választást jelent, és egyben tökéletesen kielégíti a felhasználók túlnyomó többségének a mindennapi igényeit. Az e-ROUTES alkalmazás pedig ideális partner az időnként szükségessé váló hosszabb utazások egyszerű menedzselésében.

 

Az e-ROUTES egy kimondottan kifinomult applikáció, ergonomikus felépítésének és Apple CarPlay-, illetve Android Auto-kompatibilitásának köszönhetően mégis rendkívül egyszerűen használható. Az e-ROUTES funkciók az egyes ügyfelek MyCitroën fiókjához tartozó azonosítási adatok megadásával érhetők el. Az app az ügyfél okostelefonján és – a mirroring funkció jóvoltából – a gépjármű érintőképernyőjén egyaránt használható.

 

Az e-ROUTES-ot nagy előrelépésként fogják megélni az ügyfelek. Eddig induláskor kellett megtervezni az útvonalat, és önállóan kellett megbirkózni a vezetési körülmények változásával. Mostantól azonban van egy kézzelfogható asszisztens, amely – szüntelenül figyelembe véve az autó állapotát, az elérhető töltőállomásokat és az aktuális forgalmi viszonyokat – gondoskodik az optimális utazásról. Folyamatosan alkalmazkodva a változó feltételekhez optimális útvonaljavaslatokkal áll elő, és megkeresi a töltésre legmegfelelőbb helyeket. Az e-ROUTES megkönnyíti az utazást, és leveszi a navigálási terhet a vezetőről, akinek csak hagynia kell, hogy vezessék.

 

Az e-ROUTES bevezetése októbertől várható Nyugat-Európában. Az app már most is része a CONNECT PLUS csomagnak, amit az ë-C4, illetve ë-C4 X modellt vásárló új ügyfeleknek 12 hónapig ingyen biztosít a márka (1 év után pedig előfizethető). A magyarországi beveztésről később adunk tájékoztatást.