Megtekintés
CITROËN C3 ELLE 
AZ ELEGÁNS ÉS ULTRAMODERN STÍLUSÚ LIMITÁLT SZÉRIA
18/05/2022

_ Folytatja az együttműködést a CITROËN és az ELLE: a közös munka eredményeként új – elegáns, inspiráló és határozottan modern – külsővel jelentkezik a C3.
_ A C3 ELLE limitált széria egyértelműen magán viseli a vizuális megoldásairól híres ELLE márka keze nyomát. A jellegzetes matt ezüstkék színfoltok igényes és trendi megjelenést biztosítanak. A beltérben újdonságnak számít az alcantara és a nyugodt utazást szolgáló egyes berendezések.
_ A kifejezetten elegáns új C3 ELLE kényelmes és stílusos városi kocsikázásra invitál. A modell július 1-től rendelhető, és várhatóan szeptemberben érkezik a kereskedésekbe.
_ 2022 első negyedévében a Citroën C3 a maga kategóriájában a harmadik legnépszerűbb autó volt Európában. Sikerét különleges egyéniségének, praktikus megoldásainak és kimagasló kényelmének köszönheti.

 

A C3 ELLE új limitált kiadásának leleplezésével folytatódik a CITROËN és az ELLE közös kalandja. Bestsellere kínálatát gazdagítandó a CITROËN felkérte a legendás női márkát, hogy helyezze el a C3-on feliratát, a klasszikus módon fekete alapra fehér betűkkel írt „Since 1945 & forever” szlogent, mely a magazin 1945. november 21-én megjelent első számára utal. A két francia márka közötti együttműködés abban a közös gondolatban gyökerezik, mely a trendek, az elegancia és a jóllét tematikáján, valamint a társadalmi kérdéseken keresztül a nők előtérbe helyezését tűzte ki célul.

„Az ELLE márka 77 éve támogatja a nőket és kíséri őket az életük minden területén, a divat, a szépség, a kultúra, valamint az életmód exkluzív és egyedülálló megközelítését kínálva. A mostani együttműködés mögött a Citroënnel közösen vallott filozófia áll, mely a szokásaikon és a mindennapi életükön keresztül a nőket és eleganciájukat hivatott méltatni” - nyilatkozta Sandrine Gay, az ELLE licencigazgatója.

A CITROËN C3 ELLE modern megjelenése és különleges személyisége révén a dolgozó nő életstílusának leginkább megfelelő modellt testesíti meg, és a városi közlekedésről stílusos, optimista és magabiztos elképzelést sugároz. A mostani változat elődje az a 2018-ban piacra dobott limitált széria, mely világszerte több mint 9000 példányban kelt el. Mivel a C3-tulajdonosok körében különösen népszerűek a modell kínálta személyre szabási lehetőségek (2021-ben közel 60%-uk igényelt kétszínű karosszériát), és fontos szerepet játszik a technológia és a kényelem (44% a Shine, illetve Shine Plusz változatát választók aránya), a 2022-es ELLE limitált széria is figyelembe veszi ezeket a trendeket és az ügyfelek vásárlási motivációit.


KÍVÜL: GRAFIKUS MEGOLDÁSOK ÉS FRISSESSÉGET SUGÁRZÓ SZÍNCSOMAG


A C3 ELLE szériában kétszínű karosszériával kerül forgalomba: a választható tetőszínek – fehér vagy fekete – az ELLE-logó színeire utalnak. Az elegáns és előkelő fekete, illetve a tisztaságot és a visszafogottságot szimbolizáló fehér jól passzol a homokszínű, hófehér, acélszürke, platinaszürke vagy Perla Nera fekete karosszériához.

A CITROËN az új matt ezüstkék színcsomaggal tovább fokozza a C3 vonzerejét. A metálfényű mély gleccserkék árnyalat frissességet és modernséget sugároz, és tökéletesen harmonizál az összes karosszériaszínnel. Az Airbump® elemeken, a hűtőrácson elhelyezett fényszórókon és a tetőmatrica körül elszórt színfoltoknak köszönhetően a C3 ELLE színeiben is követi a divatot.

A korszellemnek megfelelően a C3 ELLE minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektet a grafikus elemekre és a városi aspektusra. Az ELLE fekete alapon fehér betűkkel írt „Since 1945 & forever” szlogene mintegy vezérfonalként a gépkocsi több pontján – kívül és belül is – felbukkan. A divat világában nyerő párosításnak számító időtlen fekete-fehér kombináció a mai korra utaló jellegzetes tipográfiával párosul.

A C3 fontos stílusjegyének számító tetődíszt is körülöleli a különleges felirat. A dekormatricán a választott színnek megfelelő kontrasztok és a különböző matt felületek az egyes elemek kiemelésére szolgálnak. Fehér tető esetén a matt hatás a középső rész kékes színű szemcsés keretén érhető tetten, ami lágyabb és homogénebb összhatást eredményez. A fekete tetőn pedig a mattabb szalagnak köszönhetően emelkedik ki jobban az ELLE felirat.

Az új C-oszlop-díszítésen is megtalálható az 1945-ben alapított márka jellegzetes betűtípusával fekete alapra rótt ELLE felirat.


UTASTÉR: ENERGETIZÁLÓ SZÍNEK, KÉNYELMES ANYAGOK ÉS FELSZERELÉSEK


A személyre szabási lehetőségek az utastérben is adottak: az új matt ezüstkék színcsomaggal tökéletesen harmonizáló beltérhangulathoz kétszínű Advanced Comfort ülések tartoznak (melyeken a könnyű, világos poroszszürke szövethez a háttámla felső részén puha tapintású, kényelmes sötét kékesszürke (ún. szélszürke) alcantara kárpit társul). A felső részt egy halszálkamintás, selyemfényű, kékes árnyalatú szitanyomott díszcsík választja el az ülés többi részétől.

A felváltva alkalmazott anyagok különlegessé teszik a műszerfalat: speciális szérián most először találkozunk a prémium változatokra jellemző alcantara betéttel. A matt szélszürke árnyalathoz a színcsomag részét képező, matt hatású metálkék szegély társul. És ne felejtsük el az ugyanilyen kék színű dupla függőleges díszvarrást sem, mely igényes részletként az alcantara kárpitot díszíti.

Az ELLE felirat az egyszínű padlószőnyegeken is visszaköszön, melyeket fekete szalag keretez, rajta a fehér betűs szlogennel. A kulcstartón és a fedélzeti irattartón pedig mindkét márka – CITROËN és ELLE – logója megtalálható.

„Az ELLE és a CITROËN összefogásával most is egy nagyon modern és stílusos C3 született. Az új matt ezüstkék színcsomag kívül-belül tetten érhető elemei finom pasztellkék színükkel a tavaszi újjászületést testesítik meg. Ez az árnyalat a ruhaiparban uralkodó jelenlegi trenddel is összhangban van. Az utastérben a friss és világos hatást keltő, enyhén metálfényű szín elegáns kontrasztot képez az ülések felső részét és a műszerfalat borító alcantara kárpittal, a bőrborítású kormánnyal és a sötétített üvegű ablakokkal. Mindez kimondottam otthonos légkört eredményez, akár a nappalinkban is lehetnénk” – teszi hozzá Muriel Prodault, a CITROËN színekért és anyagokért felelős dizájnere

A Shine változatra épülő CITROËN C3 ELLE kínálatában újdonság a tolatókamera és a négy elektromos ablakemelő. A kényeztetés és a még elegánsabb megjelenés jegyében a szériafelszereltség részét képezik a 17” Vector alumíniumfelnik, a sötétített üvegű hátsó ablakok, a digitális műszercsoportot keretező krómszegély és a bőrkormány.

A PureTech 110 S&S BVM6 vagy a PureTech 110 S&S EAT6 benzinmotorral szerelt új CITROËN C3 ELLE Franciaországban július 1-től lesz rendelhető, és leghamarabb 2022 szeptemberében érkezik a kereskedésekbe.

Az idén huszadik születésnapját ünneplő C3 látványosan kezdi a 2022-es évet: március végén világszinten már 49 000 eladásnál tartott, és Európában a harmadik helyen áll a szegmensében. A francia piacon egymagában kiteszi a CITROËN-eladások 37,5%-át, és minden szegmenst együttvéve második helyezett a legnépszerűbb személyautók között.