Megtekintés
CITROËN MY AMI TONIC
CITROËN MY AMI TONIC
Az új Citroën My Ami Tonic energiát árasztó – khakizöldet citromsárgával ötvöző – színekbe öltözik, amitől még kicsattanóbb és még inspirálóbb jelleget ölt.
02.09/2022

Az Ami legfőbb ütőkártyája továbbra is a személyre szabhatóság marad, amire még egy lapáttal rátesz ez a stílusos és élettel teli vadonatúj változat, amely számos, más modellekről átvett elem mellett most még határozottabb karakterről árulkodó színekkel gazdagodik.

A My Ami Tonic annak az Ami-modellcsaládnak a legújabb tagja, amely már több mint 23 500 ügyfelet levett a lábáról. Akár már ma is megrendelhető a citroen.fr/ami oldalon.


A My Ami Tonicot energizáló és inspiráló grafikai elemek díszítik, amelyek az Ami karakterének egy újabb oldalát hivatottak kiemelni. A Citroën mopedautója, amely a kezdetektől fogva kifejezetten alkalmas a személyes ízlésvilág kialakítására, mostantól még jobb terepet biztosít ahhoz, hogy minden ügyfél saját képére formálhassa Amiját.

A Citroën Design csapata igyekezett még több frissességet és vitalitást vinni ebbe az új változatba. A citromsárga és a khakizöld elemek kombinációja, valamint a leleményes technikai megoldások (nyilak stb.) a My Ami Tonic játékos oldalát erősítik, amelynek köszönhetően a fiatalabb és érettebb felnőttek kedvelt játékszerévé válik” – mondotta el Mathieu Wandon, a Citroën grafikai és dizájnigazgatója.

A Citroën Ami egy igazi „társadalmi jelenség”, amely a mindennapos helyi közlekedés újfajta mobilitási igényeire kínál elektromos hajtású, segédmotoros kerékpárra érvényes (azaz 14 éves kortól megszerezhető) jogosítvánnyal is használható, megfizethető, kényelmes és biztonságos, stresszmentes megoldást. A mindenféle korosztály igényeit kielégítő korszerű jellegével kiemelkedik a mezőnyből, egyedi karaktere ugyanis megkülönbözteti a hagyományos versenytársaktól. Aki Amival jár, egészen máshogy közelít a mobilitás problémájához: mindenféle gátlástól mentesen, játékos szellemben. Az Ami egyedi és mókás sziluettjének ugyanakkor van egyfajta „harcedzett” oldala is.

 

MY AMI TONIC: EGY KÜLÖNLEGES, ÜDÍTŐ SZÍNFOLT

A My Ami Tonic egy különösen energikus modell, amely – színeivel és felszereltségével kalandokra csábítva – feldobja az egész Ami-termékcsaládot. Egyrészt az egyéb Citroën-modellekről már ismerős testre szabható elemek, például lökhárítók és tetőlécek, másrészt az olyan új stíluselemek, mint a khaki szín élénk sárgával való kombinálása olyan friss és üdítő változatot eredményeznek, amely minden utazáshoz vitalitást és lendületet biztosít.

 

Az Ami energikus karakterét és elektromos üzemmódban is dinamikus menettulajdonságait erősítő stílusjegyek

A My Ami Tonic már első ránézésre is másfajta látványt kínál, amelyet napszemüvegkeret-szerű új fényszórókeretek hangsúlyoznak. A karakteres modellen ugyanakkor számos olyan felszerelés is található, amely más Citroënek arculatát is meghatározza: ilyenek például a keréktárcsák, az első szélvédő alatti fekete márkajel-plasztron, valamint 2/3 az első és hátsó lökhárítók, amelyek – a kerékívekkel és a tetőrudakkal együtt – még tovább fokozzák a robusztus jelleget.

A My Ami Tonic utasterének alapfelszerelései közé tartoznak olyan funkcionális kiegészítők, mint egy okostelefonrögzítő csipesz, három tárolórekesz, az ajtónyílásokra szerelhető hálók, egy központi térelválasztó háló, egy táskarögzítő kampó, padlószőnyegek, valamint a vezető okostelefonja és az Ami összekapcsolására szolgáló Dat@mi dongle. Megannyi olyan felszerelés, amely valóban megkönnyíti a hétköznapokat…

 

Jellegzetes grafikai elemek és színvilág: khakizöld és citromsárga

A My Ami Tonic színei nem véletlen választások. A khakizöld és a sárga kombinációja erőt sugároz.

A khaki szín kívül a keréktárcsákon, valamint a küszöbmatricákon, belül pedig a műszerfalban kialakított tárolórekeszeken és az ajtóhálók szegélyén jelenik meg. A khakizöld, amely a kikapcsolódás és a nyugalom színe, az optimizmus, a harmónia és a nyugalom érzetét kelti. A zöldnek ez az árnyalata a természet gazdagságára való utalásként is értelmezhető, hangsúlyozva ezzel az Ami környezetvédelem iránti elkötelezettségét. Elektromos hajtásával kíméli a környezetet, csendes működésével pedig derűs nyugalmat áraszt.

A sárga, amelyet élénkítő és szívmelengető színként tartanak számon, üdítő színfoltként jelenik meg a kifejezetten a My Ami Tonichoz tervezett ajtómatricákon, a márkajelplasztronon, az ajtóknak az utastérből történő nyitására és zárására használt pántokon, valamint az utasoldali táskaakasztón. A sárga szín egyúttal kíváncsiságot is ébreszt. A Citroën ezzel a színnel jelzi a karosszéria egyes pontjain elhelyezett nyilakat is, amelyek a különböző funkciók használatában segítenek. Ilyenek például a hátsó oldalablakokra ragasztott nyilak, amelyek az ablakok nyitásához nyújtanak segítséget, vagy a kerékjárati íveken elhelyezett matricák, amelyek játékosan arra hívják fel a vezető figyelmét, hogy ellenőrizze a kerekek megfelelő beállítását. Ezek a „taktikai” megoldások a repülőgépek esetében alkalmazott gyakorlatot idézik.

Hasonló szellemben, az ajtónyílás belső részén egymás alatt elhelyezett három fehér nyíl az ajtókilincs felé mutat, az ablakszárnyakon pedig egy matricán láthatók a Stellantis csoport Vélizyben található ADN (Automotive Design Network) nevű műszaki központjának GPS-koordinátái. Ezenkívül két finom esztétikai utalás is jelzi, hogy a My Ami Tonic egy teljesen elektromos közlekedési eszköz: a vezetőoldali ajtókilincsen egy „+”, az utasoldali ajtó kilincsén pedig egy „-” jelű matrica jelképezi az elektromos polaritást.

A My Ami Tonicot Franciaországban, Olaszországban, Portugáliában, Belgiumban, Nagy-Britanniában, Görögországban, Marokkóban és Törökországban fogják forgalmazni.

Franciaországban ez a változat mostantól egy összegű fizetés esetén 8990 eurótól (bruttó ár), tartós bérleti konstrukcióban pedig havi bruttó 34,99 eurótól érhető el (48 hónapos hosszú távú bérlet és bruttó 3757 eurós önerő esetén). Utóbbi finanszírozási mód a havi részletek és az önerő tekintetében az egyéni költségvetéstől függően módosítható.

A My Ami Tonic érkezésével a My Ami Khaki és a My Ami Vibe modellváltozatok forgalmazása megszűnik.