[cle1: REDIRECTION_DANS Lang:hu] [cle1: SECONDES Lang:hu]

MINDEN, AMIT A TÖLTÉSRŐL TUDNI KELL

eC4-Charging


Amikor elektromos autókról beszélünk, újra és újra ugyanazok a kérdések merülnek fel. Számos megoldás létezik, melyek segítségével Ön egyszerűen és teljeskörűen tudja használni elektromos Citroënjét – otthon és a munkahelyen, kisebb és nagyobb utak alkalmával egyaránt.

elektromos_auto_palyazat

1. Az elektromos hálózat

A töltő lehet egyfázisú – ilyen az otthoni megoldások nagy része – vagy háromfázisú. Mielőtt kiválasztja a töltési módot, fontos megállapítani, hogy milyen berendezés áll rendelkezésre a töltéshez.

elektromos_auto_palyazat

2. A töltőberendezés

A berendezés típusa határozza meg az elektromos vagy plug-in hibrid autó töltésének kapacitását és időtartamát.

Több megoldás is létezik: standard töltés hálózati vagy megerősített csatlakozóról, gyorstöltés Wall Box berendezéssel otthon vagy nyilvános töltőponton, illetve gyors- és szupergyors töltés nyilvános, általában autópályák mentén telepített töltőponton. Az 50 kW feletti kapacitású, saját kábellel rendelkező szupertöltők nem használhatók plug-in hibrid modellekhez.

elektromos_auto_palyazat

3. Töltőkábel

A töltés időtartama attól függ, milyen kapacitású a töltőkábel. Minden töltési típushoz más kábelt használunk.

elektromos_auto_palyazat

4. A fedélzeti töltő

A kábel alakítja át a hálózatból és a töltőkből érkező váltóáramot az akkumulátor töltésére alkalmas egyenárammá (a szupertöltők kivételével). Így a kábel teljesítménye meghatározza a töltés időtartamát.

Modelltől függően opcióként nagyobb kapacitású töltőkábelek is elérhetők, amelyekkel csökkenthető a töltési idő.

elektromos_auto_palyazat

5. Az akkumulátor

Az akkumulátorra 8 év vagy 160 ezer km gyári garancia jár, a kapacitás 70%-áig.

Elektromos modelljeink akkumulátorait a nyilvános gyors és szupergyors töltőkön is tölthetjük.

MINDEN TÖLTÉSI MÓDHOZ SAJÁT KÁBEL

Az autó optimális töltéséhez többféle töltőkábelt is kínálunk.  A kábelek szériafelszereltségként, opcióként vagy tartozékként kaphatók.

                  

NORMÁL MODE 2 KÁBEL

Ez a kábel akár 1,8 kW teljesítményre is képes. Ez a kábel otthoni töltéshez, hálózati csatlakozóhoz használható. 

NAGY TELJESÍTMÉNYŰ MODE 2 KÁBEL

Ez a kábel akár 3,7 kW teljesítményre is képes.  Ez a kábel otthoni töltéshez, megerősített, Green’Up típusú csatlakozóhoz használható. A szabványos csatlakozóhoz képest jelentősen gyorsabb töltést tesz lehetővé. 

EGYFÁZISÚ MODE 3 KÁBEL

Ez a kábel akár 7,4 kW teljesítményre is képes. Otthoni Wall Boxhoz vagy nyilvános töltőponton használható. Wall Box használatával a plug-in hibrid autók akkumulátora 2 óra alatt, a tisztán elektromos autóké pedig kevesebb mint egy éjszaka alatt teljesen feltölthető.
Plug-in hibrid modellek esetében ehhez a töltési megoldáshoz a 7,4 kW-os kábelt válasszuk.

HÁROMFÁZISÚ MODE 3 KÁBEL

A speciálisan elektromos autókhoz kialakított kábel 22 kW kapacitással működik. Ez a kábel az egyfázisú berendezésekkel (7,4 kW-os Wall Box) és a háromfázisúakkal (11 kW-os Wall Box) is használható, otthon és munkahelyen egyaránt. Ideális megoldás rendszeres töltéshez nyilvános töltőpontokon. A háromfázisú berendezések biztosítják a legrövidebb töltési időt.
Ehhez a töltési megoldáshoz opcióként kapható 11 kW-os töltőkábel szükséges.

SAJÁT TÖLTÉSI MEGOLDÁSOK: OTTHON VAGY A MUNKAHELYEN

HIBRID AUTÓ TÖLTÉSE: MI SEM EGYSZERŰBB ENNÉL

Nyugodtan töltheti autóját hagyományos hálózati csatlakozóról, a szériafelszereltségként elérhető töltőkábellel.

Ha gyorsabban szeretne tölteni, használjon megerősített csatlakozót vagy Wall Boxot. A két megoldás között vannak különbségek:

  • A Wall Box kapacitása nagyobb, így jelentősen csökkenti a töltés időtartamát.
  • A megerősített csatlakozó kompromisszumos megoldást kínál. Kevésbé költséges, de a Wall Boxnál lassabb töltést tesz lehetővé.

Az elektromos autó töltése: egyszerű, praktikus megoldások

Különböző töltési módszerek a naponta megtett távolság és a rendelkezésre álló töltési infrastruktúra függvényében, a lakóhelyen és azon kívül egyaránt.

Wall Box (7,4 kW vagy 11 kW): A Wall Box kiépítése ideális megoldás akkor, ha csökkenteni szeretné a töltési időt. Szerződött partnereink segítenek Önnek a folyamatban, a tervezéstől a felszerelésig. A berendezés használatához különböző állami támogatásokat is igénybe vehet.

Nagy teljesítményű otthoni csatlakozó: Green’Up típusú csatlakozó A berendezés kiépítése nem költséges, és optimális megoldást jelenthet abban az esetben, ha Ön keveset autózik. Egy éjszaka alatt mintegy 60%-ra tölti fel az akkumulátort.

Hagyományos csatlakozó: Hagyományos fali csatlakozó A tisztán elektromos autókhoz nem javasoljuk, mert lassan tölt: egy éjszaka alatt mintegy 30%-ot. Inkább alkalmi töltésre használható. A Citroën AMI optimális töltési megoldása.

villanyauto_tamogatas

A tisztán elektromos Citroën ë-C4 többféleképpen is tölthető:

  • 100 kW-os töltés nyilvános töltőoszlopról: 30 perc alatt 80%-os töltöttségi szint
  • Wall Box (11 kW): 5 óra
  • Wall Box (7,4 kW): 7 óra 30 perc
  • Nagy teljesítményű Green’up otthoni csatlakozó: hagyományos hálózati csatlakozón 100 km-re 4 óra 30 perc vagy 9 óra alatt.
villanyauto_tamogatas

A tisztán elektromos Citroën ë-SpaceTourer többféleképpen is tölthető:

  • 100 kW-os töltés nyilvános töltőoszlopról: 80%-os töltésszint 30 perc alatt (1 db 50 kWh-s akkumulátorral), illetve 45 perc alatt (1 db 75 kWh-s akkumulátorral)
  • 11 kW-os Wallbox: 4 óra 45 perc – 7 óra az akkumulátor méretétől függően
  • 7,4 kW-os Wallbox: 7 óra 30 perc – 11 óra 20 perc az akkumulátor méretétől függően
  • Nagy teljesítményű Green’up csatlakozó: 1 éjszaka alatt akár 60%-os töltésszint

TALÁLJA MEG ÚTKÖZBEN IS A LEGKÖZELEBBI TÖLTŐPONTOT!

Pihenő útközben, egy kávé és máris 80%-os töltöttségen az akkumulátor!

elektromos_auto_tamogatas

Európában jelenleg több mint 220 ezer töltőpont áll rendelkezésre, és a hálózat egyre csak nő. A töltőpontok a mindennapi tevékenységek szempontjából releváns helyszíneken találhatók: parkolókban, városközpontokban, bevásárlóközpontokban, szupermarketeknél stb.

A nyilvános töltőpontok használatához mindig legyen Önnél a Citroën-hálózatban tartozékként kapható megfelelő töltőkábel.

Top