[cle1: REDIRECTION_DANS Lang:hu] [cle1: SECONDES Lang:hu]

Fokozott karbantartás

Gépjárműve, használattól függően igényelhet normál vagy fokozott karbantartást. Annak érdekében, hogy gépjárművét minél tovább használhassa teljes megelégedéssel, kérjük, vegye figyelembe az alábbiakat:

1.    A gépjármű fokozott igénybevételének körülményei:
Az alábbi különleges körülmények között történő használat esetén gépjárműve fokozott igénybevételnek van kitéve, és speciális karbantartást igényel:
-    Állandó váltott üzem
-    Városi használat (pl. taxi, mentőautó, átlagos sebesség 20 km/ h alatt)
-    Rövid útszakaszok gyakori megtétele hideg motorral (kevesebb, mint 10 km)
-    Hosszabb tartózkodás:
        - Poros levegőn
        - Olyan országokban, ahol a CITROËN ajánlásainak nem megfelelő üzemanyagot forgalmaznak
-    Az alábbi üzemanyagok használata, akár csak alkalomszerűen is: B20 vagy B30 biodízel (dízelmotorok) vagy 3%-nál több metanolt tartalmazó benzin (benzinmotorok).

2.    A gépjármű fokozott igénybevételének iratokban történő rögzítésének szükségessége és elmaradásának esetleges következményei:
Karbantartás során a márkaszerviz a következő ellenőrzés időpontjának előírásakor javasolhatja a fokozott karbantartáshoz tartozó rövidebb időintervallumot, amennyiben azt az üzemeltetés indokolja, ami a gépjármű élettartamát pozitívan befolyásolhatja. Ezen bejegyzés nem kötelező, a használó érdekében, és a gépjármű megbízható, hosszú távú üzemelése érdekében javasolható.

3.    A gépjármű fokozott igénybevételének lehetséges (műszaki és szerződéses) következményei:
A fokozott igénybevétel következtében a gépkocsi különféle egységei nagyobb elhasználódásnak vannak kitéve, így pl. a kenési rendszerében az olaj idő előtti elhasználódása következhet be, ami a motor élettartamára károsan hathat. A fokozott igénybevétel nem befolyásolja a gépjármű jótállását.

4.    A gépjármű fokozott igénybevétele esetén felmerülő (szükséges vagy ajánlott) szervizintervallum elmaradásának lehetséges (műszaki és szerződéses) következményei:
-    A motorolajból kirakódó szennyeződések károsíthatják a gépjármű alábbi részegységeit:
        - Szelepek
        - Kenési rendszer.
-    A gépjármű különböző forgó-kopó egységei az átlagosnál rövidebb időn belül elhasználódhatnak. Ebből kifolyólag szűkebb karbantartási/ellenőrzési periódusokat igényelnek.
A fokozott igénybevételű használatra vonatkozó karbantartási periódusok elmulasztása nem befolyásolja a gépjármű jótállását.

 

Top