[cle1: REDIRECTION_DANS Lang:hu] [cle1: SECONDES Lang:hu]

Citroën C4 és elektromos ë-C4


AZ ELEKTROMOS AUTÓ ELŐNYEI

EC4-Charge

A tisztán elektromos ë-C4 electric új szakaszát jelzi a Citroën  elektromos offenzívájának: azt a fajta modern, csúcstechnológiára épülő elektromos autózást testesíti meg, mely az ë-Comfort jegyében a kényelmet és a sokoldalú használatot helyezi a középpontba.

A tisztán elektromos Citroën ë-C4 Electric lehetővé teszi, hogy nap mint nap tisztán elektromos üzemmódban, a külvilág zajától és a zavaró külső hatásoktól elzárva, egyfajta védőburokba zárva közlekedjünk. A csendes és rázkódásmentes működés, az észrevétlen indítás, az élvezetes vezetés, a puha felfüggesztés, a kényelmes Advanced Comfort ülések, valamint a vezérlőfelületek és az egyes szolgáltatások ergonomikus, magától értetődő használata valamennyi utas számára maximális kényelmet biztosít.

 

 

Citroen zöldváltó

SZÁMOLJA KI A CITROËNNEL, HOGY MELYIK AZ ÖN SZÁMÁRA IDEÁLIS MEGHAJTÁS!

Már egy ideje érzi, hogy váltania kellene, de nincs elég információja ahhoz, hogy lépjen? Szeretne fenntarthatóbb módon közlekedni, viszont nem tudja, milyen meghajtás felelne meg az igényeinek? Tudni akarja, mikor térül meg anyagilag, amit a jövőbe fektet? A Citroën segít a döntésben! Higgye el, hogy megéri zöld utat adnia önmagának!
EC4-Tech
EC4-Tech
elektromos_auto

NULLA GRAMM CO2-KIBOCSÁTÁS

A tisztán elektromos Citroën ë-C4 vezetése könnyű és csendes.

Az 50 kWh kapacitású akkumulátorral akár 357 km (WLTP) hatótáv is biztosítható.
Az akkumulátorra – 70%-os töltőkapacitás erejéig – 8 évre vagy 160 000 km-re szóló jótállás vonatkozik.

Használata ráadásul jelentős megtakarításokat eredményez:

 • A ritkább karbantartás miatt alacsony a fenntartási költség.
 • A villanyautók után járó állami támogatások is igénybe vehetők rá (környezetvédelmi támogatás, regisztrációsadó-mentesség).
villanyauto

100% HATÉKONY VEZETÉS

Rendkívül gördülékeny, egyszerre dinamikus és nyugodt vezetés:

 • Nincs vibráció, nincs akadozás, nincs sebességváltás, azaz teljesen zökkenőmentes vezetés.
 • Azonnal rendelkezésre álló nyomaték, felvillanyozó vezetési élmény.
 • A nyugalmas hétköznapok érdekében távolról programozható szolgáltatások.
elektromos_auto

EGYSZERŰ ÉS PRAKTIKUS TÖLTÉSI MEGOLDÁSOK

Többféle töltési lehetőség közül választhat:

 • 100 kW-os töltés nyilvános töltőoszlopról: 30 perc alatt 80%-os töltöttségi szint,
 • 11 kW-os Wall Box: 5 óra
 • 7,4 kW-os Wall Box: 7,5 óra
 • Nagy teljesítményű Green’up csatlakozó: 4,5 óra a 100 km-es hatótáv eléréséhez (vagy hagyományos otthoni csatlakozóról 9 óra)
elektromos_auto_garancia

*Minden 2021. 01. 01. után forgalomba helyezett, magánügyfél számára új autóként értékesített Citroën C4 személygépkocsi vásárlása esetén a 3 év szerződéses gyári jótállás mellé most + 2 év kiterjesztett EssentialDrive szerződéses jótállást adunk ajándékba. Ez alól kivételt képez a FEEL felszereltségű elektromos ë-C4 gépkocsi (1CLEA5HESFB0A010 gyári típuskód), melyre a  2 év kiterjesztett szerződéses garanciát külön kell megvásárolni. Az EssentialDrive szerződés keretében nyújtott jótállás a 3 éves szerződéses gyári jótálláson túl érvényes, a gyári szerződéses jótállással megegyező szolgáltatásokat tartalmaz, és az autó első tulajdonosának történő átadásától számított 5 évig vagy 100 000 km-ig (amelyiket előbb eléri az autó) érvényes. Az akció visszavonásig érvényes.
**A gyári szerződéses jótállás és az EssentialDrive szerződés keretében nyújtott jótállás szolgáltatásai kizárólag abban az esetben vehetők igénybe, ha az adásvételi szerződésben, a Szerviz- és Garanciafüzetben és a Szolgáltatási Szerződésben foglalt feltételek és körülmények egyidejűleg teljesülnek.
***8 év jótállás 160 000 km futáskorlátig (amelyiket előbb eléri az autó) a meghajtó akkumulátorra 70%-os töltő kapacitás erejéig.

ELEGÁNS DESIGN

EC4-Design

A tisztán elektromos ë-C4 formatervében a kompakt ötajtósokra jellemző elegancia, letisztultság és dinamizmus (áramvonalas sziluett, kifinomult vonalvezetés és sajátos grafikus részletek) a SUV-ok erőteljes, határozott és robusztus karakterével (nagy kerekek, sportos, nagyívű sziluett, rengeteg karosszériavédő elem) társul.Kizárólag a tisztán elektromos ë-C4 kínálatában:

 • „ë” felirat a sárvédőkön és a gépkocsi hátulján,
 • kék színcsomag,
 • speciális ajtódíszítés
 • 18” gyémántcsiszolt könnyűfém keréktárcsák, melyeket kifejezetten az energiatakarékosság jegyében fejlesztettek ki.

 

ELEKTROMOS AUTÓZÁS Ë-COMFORT OSZTÁLYON

EC4-Comfort

A tisztán elektromos Citroën ë-C4 electric a modern, csúcstechnológiára épülő autózást testesíti meg, mely a kényelem új dimenzióját kínálja és a tisztán elektromos vezetés utánozhatatlan élményét nyújtja:

 • Nincs kibocsátás, nincs zaj, nincs stressz: vibráció- és zajmentes működés
 • Azonnal rendelkezésre álló nyomaték és teljesítmény, észrevétlen, gördülékeny haladás
 • Az utastér távolból történő előfűtése/-hűtése a MyCitroën alkalmazáson vagy a 10” érintőképernyőn keresztül

A 100%-ban elektromos vezetés nyújtotta öröm, valamint a kibocsátásmentes és takarékos működés mellett a tisztán elektromos Citroën ë-C4 modellnek az is nagy előnye, hogy be lehet vele hajtani a korlátozott forgalmú övezetekbe.

 

 

elektromos_auto_palyazat

3 VEZETÉSI MÓD

3 vezetési mód közül választhat:

 • Normál: a legjobb kompromisszum a hatótáv és a dinamikus tulajdonságok tekintetében
 • Eco: optimális energiafogyasztás
 • Sport: a teljesítményt előnyben részesítő üzemmód maximális teljesítménnyel és nyomatékkal

Az üzemmódkapcsoló az automata sebességváltó konzolján található.

villanyauto_palyazat

AUTOMATA SEBESSÉGVÁLTÓ

Az automata sebességváltóhoz új, speciális mintázatú fém váltókar tartozik, rajta a hátramenetnek, az üres fokozatnak és az előremenetnek megfelelő három pozícióval (R, N és D). Két hátulról megvilágított nyomógomb is található rajta:

 • P = Parking üzemmód kapcsolása,
 • B = Brake üzemmód kapcsolása a lassításkor bekövetkező energia-visszatermelés növelése érdekében.
villanyauto_tamogatas

A TÖLTŐKÁBEL HELYE

A tisztán elektromos Citroën ë-C4 nagy (380 l) csomagtartóval rendelkezik, és defektjavítóval van felszerelve.

A két helyzetbe állítható padlót praktikus módon ferdén is rögzíthetjük, így könnyebb bepakolni a töltőkábelt és a többi tárgyat a padló alá.

HATÓTÁV

EC4-Montmartre.Charge


A tisztán elektromos Citroën ë-C4 akkumulátorának hatótávolsága akár a 357 km-t (WLTP) is elérheti. A WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedures) protokol alapján mért hatótávolság pontosabb és a tényleges használatot jobban tükröző értéket képvisel.

A HATÓTÁVOLSÁGOT A VEZETÉSI STÍLUS ÉS EGYÉB TÉNYEZŐK IS BEFOLYÁSOLJÁK

elektromos_auto_tamogatas

SEBESSÉG ÉS VEZETÉSI STÍLUS 

villanyauto_tamogatas

FŰTÉS ÉS KLÍMABERENDEZÉS

elektromos_auto_palyazat

SZÁLLÍTOTT RAKOMÁNY

villanyauto_palyazat

TEREPVISZONYOK

TÖLTÉSI MÓD

elektromos_auto_allami_tamogatas

EGYSZERŰ ÉS PRAKTIKUS TÖLTÉSI MEGOLDÁSOK

A naponta megtett kilométerek számától és az otthonán kívül rendelkezésére álló töltési lehetőségektől függően többféle töltési megoldás közül választhat.

 • Ha például otthonában 7,4 kW-os Wall Box falitöltőt használ, 7,7 órára lesz szüksége az akkumulátor 100%-os feltöltéséhez (7,4 kW-os fedélzeti töltő használata esetén). Ugyanez 11 kW-os Wall Box és 11 kW-os opciós fedélzeti töltő esetén 5 órát vesz igénybe. Green'up típusú megerősített otthoni csatlakozó használata esetén 4,5 órára van szükség a hatótávolság 100 km-rel való megnöveléséhez.
 • Nyilvános töltőoszlop és 100 kW-os szupertöltő használatával a töltési idő még rövidebb, mint Wall Box használata esetén: 30 perc alatt 80%-os akkumulátorszint érhető el.
villanyauto_allami_tamogatas

TÖLTŐNYÍLÁS

A töltőnyílásban alkalmazott színkód segít eligazodni a töltési folyamat során. Az egyes lépések a My Citroën alkalmazásban is nyomon követhetők.

A töltés maga rendkívül egyszerű, ráadásul programozható, illetve időzíthető, ami a kedvezményes tarifájú időszakok kihasználása szempontjából fontos. A programozás a gépkocsi érintőképernyőjén vagy a My Citroën alkalmazáson keresztül történik.

ALKALMAZOTT TECHNOLÓGIÁK

ELEKTROMOS ÉS INTUITÍV

EC4-TdB

 

 

A tisztán elektromos Citroën ë-C4 több jól olvasható és könnyen használható kijelzővel rendelkezik.

 • A digitális műszercsoporton az elektromos működésnek megfelelően a szintjelző vagy a hatótávolság és három alapvető információ látható: a teljesítménymérő adatai, az energiaáramlási diagram és a hőkomfortra vonatkozó adatok.
 • A műszerfal közepén elhelyezett 10” érintőképernyő speciális oldalai az energiaáramlási diagramot, a statisztikákat és az időzített akkumulátortöltés beprogramozására szolgáló képernyőt jelenítik meg.
 • Töltés közben a képernyőn a töltéssel kapcsolatos információk láthatók: a töltésből hátralevő idő, visszanyert elektromos hatótáv, töltésszint.

 

elektromos_auto_allami_tamogatas

Műszercsoport

A műszercsoport az elektromos működéssel kapcsolatos alapvető információkat mutatja.

elektromos_auto_kedvezmeny

Statisztikák

A statisztikák segítségével nyomon követhető az áramfogyasztás és optimalizálható a vezetés.

villanyauto_kedvezmeny

Energiaáramlási diagramok

Az energiaáramlási diagramok az elektromos technológia működéséről adnak tájékoztatást.

elektromos_auto_palyazat

Parancsikon

Ez a parancsikon közvetlenül a 10” érintőképernyő elektromos oldalaira irányít.

VEZETÉSSEGÍTŐ RENDSZEREK

A tisztán elektromos Citroën ë-C4 19 vezetéssegítő technológiát kínál. 
Az Active Safety Brake, az ütközésveszély-jelző és ütközés utáni vészfék, a holttérfigyelő rendszer, a véletlen sávelhagyást korrigáló rendszer, és az adaptív tempomat közvetlen a balesetmegelőzésben segítenek. A Highway Driver Assist az első lépés az önevezető autózás felé: a Stop Go funkcióval ellátott adaptív tempomatot és a véletlen sávelhagyást korrigáló rendszert kombinálja, azaz vezérli az autó sebességét és iránytartását is. A vezető így részlegesen átadhatja a kormányzást, egyedül arra kell figyelnie, hogy a törvényi szabályozást betartva kezét a kormánykeréken tartsa és figyelje az utat. A rendszerek bármikor kiiktathatók, a kormányzás visszavehető.
A Coffee Break Alert és az éberségfigyelő szükség esetén jelzik, ha a avezetőnek ideje szünetet tartania.
Parkolóradar: Az első és a hátsó lökhárítóba épített érzékelők által közvetített adatok alapján parkolási manőver során jelzi az autó közelében lévő akadályokat.
A tolatókamera Top Rear Vision funkcióval, a Vision 360, a parkolóasszisztens és az emelkedőn történő elindulást segítő rendszer a tolatásban, elindulásban és a parkolásban segíthetik a vezetőt.
Az adaptív fényszóró és a statikus kanyarfényszóró biztosítják a jó látási körülményeket.

A felsorolt vezetéssegítő rendszerek felszereltségi szinttől függően elérhetők vagy feláras opciók. Kérjük, a rendelhetőséggel kapcsolatban tekintse meg az árlistát vagy kérje márkakereskedője segítségét.

GALÉRIA

Top