[cle1: REDIRECTION_DANS Lang:hu] [cle1: SECONDES Lang:hu]

PLUG-IN HIBRID VÁLTOZAT: A TÖKÉLETES KÉNYELEM MEGTAPASZTALÁSA

Az új Citroën C5 Aircross plug-in hibrid motorja tovább növeli az utazási kényelmet: a napi ingázás során akár 55 kilométeren át (WLTP-ciklus) élvezhetjük az elektromos hajtás előnyeit, hosszabb utakon pedig korlátlan hatótávolságot biztosít a benzinmotor.

Az új Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid jogosult a zöld rendszámra, és az azzal járó összes előnyre.

A PLUG-IN HIBRID VÁLTOZAT FŐ ELŐNYEI

A Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid a városban parkolva

ZÉRÓ KÁROSANYAG-KIBOCSÁTÁS ÉS ZÉRÓ ZAJKIBOCSÁTÁS

 • Elektromos üzemmódban az új Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid csendes, vibrációmentes haladást és környezetkímélő vezetést kínál, 0 g/km CO2-kibocsátás mellett.

 • Ezzel az autóval a belső égésű motorral hajtott járművek elől elzárt városközpontokba is behajthat.

 • A 13,2 kWh-s akkumulátorra 8 év vagy 160 000 km garancia vonatkozik, 70% töltőkapacitás erejéig.

A Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid hátulról nézve, amint egy tengerparti úton halad

100%-OS HATÉKONYSÁGÚ HAJTÁS

 • Az új Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid az EAT8 automata sebességváltóval szerelt 180 lóerős PureTech motor és a 81,2 kW-os (110 LE) villanymotor társításával 225 lóerős összteljesítmény elérésére képes.

 • Az azonnal rendelkezésre álló 360 Nm nyomaték állandó kényelmes használatot biztosít, hiszen bármikor adott a dinamikus gyorsítások lehetősége.

Egy férfi tölti a Citroën C5 Aircross Plug-in Hybridet a Wall Box töltőn

NAPI TÖLTÉS

 • Többféle egyszerű és praktikus megoldás létezik az új Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid feltöltésére.

 • A töltés leggyorsabb módja a Wall Box használata. Az opcióként rendelhető Mode 3 töltőkábellel az opcionálisan választható 7,4 kW-os fedélzeti töltővel kevesebb, mint 2 óra alatt 0-ról 100%-ra töltheti fel autóját.

 • Az optimális használat érdekében javasoljuk, hogy az új Citroën C5 Aircross Plug-in Hybridet minden nap töltse fel.

HATÓTÁV

AZ AUTÓ HATÓTÁVOLSÁGÁT BEFOLYÁSOLÓ FŐ TÉNYEZŐK

Az autó sebességét jelképező műszercsoport piktogramja

SEBESSÉG

130 km/h sebességnél az új Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid hatótávolsága a felére csökken a WLTP szerint jóváhagyott hatótávolsághoz képest.

A hőmérsékletet szimbolizáló hőmérőt ábrázoló piktogram

HŐMÉRSÉKLET

Az időjárási körülmények és azok következményei, mint például az autó utasterének fűtése vagy hűtése, hatással vannak az akkumulátor hatótávolságára.

A vezetési stílust szimbolizáló kormánykereket ábrázoló piktogram

VEZETÉSI STÍLUS

A sima, zökkenőmentes vezetés optimalizálja az új Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid autója akkumulátorának hatótávolságát.

A szállított terhet szimbolizáló csomagot és bőröndöt ábrázoló piktogram

SZÁLLÍTOTT TEHER

A tetőre szerelt tartozékok vagy a gépkocsi jelentős terhelése hatással van az új Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid autója fogyasztására.

TÖLTÉSI MÓD

EGYSZERŰ ÉS PRAKTIKUS

Az új Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid rendkívül egyszerűen tölthető:
 • Az autó bal hátsó részén található töltőnyílásban a töltési folyamat nyomon követésére szolgáló fénydióda található. A töltés folyamata a My Citroën alkalmazáson keresztül távolról is megtekinthető.
 • A töltés az érintőképernyőről vagy a My Citroën alkalmazásból is programozható, így például kihasználhatja a csúcsidőn kívüli díjakat.
 • A töltőkábelek a csomagtérpadló alatt, külön erre a célra kialakított helyen találhatók.
  Az új Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid LED-es töltőnyílása
  Az új Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid töltése Wall Box töltőn

  TÖLTÉSI MEGOLDÁSOK

  EGYSZERŰSÍTETT NAPI TÖLTÉSEK

  Az új Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid autója többféleképpen is feltölthető:
 • Egy normál aljzaton az akkumulátor 7 vagy 4 óra alatt töltődik fel (Green'Up™ típusú aljzat).
 • Egy 32 A-es Wall Box töltőn az opcióként rendelhető 7,4 kW-os töltővel a töltés kevesebb mint 2 órát vesz igénybe. A közutakon és bizonyos parkolókban rendelkezésre álló Wall Box töltő az Ön otthonában is felszerelhető. A 100 kW-os töltőállomások nem kompatibilisek az új Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid modellel.


 • 2022-től a Citroën plug-in hibrid autói új, hasznos funkcióval bővülnek: ha az autó azt észleli, hogy a vezetője nem tölti fel az akkumulátort külső áramforrásról – s így nem tudja elektromos üzemmódban használni az autóját – a jármű figyelmeztetést küld a műszerfalon keresztül. A megfelelő gyakorisággal feltöltött, elektromos üzemmódban használt autóknak lényegesen alacsonyabb az üzemanyag-fogyasztása és a károsanyag-kibocsátása, mint a kizárólag belső égésűként használt autóknak, így olcsóbb az üzemeltetésük, és kisebb a környezeti terhelésük. A funkció az új C5 Aircross és a C5 X plug-in hibrid változatain érhető el.

  PLUG-IN HIBRID MOTOR

  Az új Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid 81,2 kW-os motorja akár 55 km-en keresztül (WLTP-ciklus) kínálja a 100%-ban elektromos hajtás minden előnyét. Ez akár a napi ingázáshoz is elegendő lehet, a hosszabb utakhoz a PureTech 180 Stop & Start Euro 6.3 benzinmotor biztosítja a hatótávolságot.

  Az ë-EAT8, elektromos működtetésű 8 fokozatú automata váltó optimalizálja a sebességváltást, fokozva annak zökkenőmentességét, és ezáltal nagyobb vezetési élményt nyújt.
  Az autó két regeneratív fékezési móddal rendelkezik: Drive (D állás) és Brake (B állás). Az utóbbi, dinamikusabb üzemmód fokozza a fékezési és lassítási fázisokban rendelkezésre álló energia visszanyerését.

  Citroen-C5-Aircross-Hybride-rechargeable-Motorisation-1500x470
  Citroen-C5-Aircross-Hybride-rechargeable-Motorisation-1500x470

  HÁROMFÉLE ÜZEMMÓD

  A KÖZÉPKONZOLON IDEÁLISAN ELHELYEZETT FOKOZATVÁLASZTÓ KAR

  Az új Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid középkonzolján található az üzemmód-választó kar. A következő üzemmódok közül választhat:
 • Elektromos: Az autó akár 135 km/h sebességig gyorsulhat 100%-ban elektromos meghajtással, amely teljesen hangtalan és zökkenőmentes működést biztosít. A hatótávolság akár 55 km (WLTP-ciklus) is lehet.
 • Hibrid: Az optimális hatékonyság érdekében a villanymotor és a belső égésű motor közötti átkapcsolás automatikusan történik.
 • Sport: A belső égésű motort erősítő villanymotornak köszönhetően a jármű 225 lóerős összteljesítményt és 360 Nm-es össznyomatékot biztosít.
 • A Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid E-Toogle fokozatválasztó karja
  A Citroën C5 Aircross Plug-in Hybridet vezető hölgy

  INTUITÍV KEZELŐFELÜLETEK

  SZEMÉLYRE SZABHATÓ DIGITÁLIS MŰSZERCSOPORT ÉS ÚJ ÉRINTŐKÉPERNYŐ

  Az új Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid külön képernyőkkel rendelkezik az elektromos üzemmódú vezetéshez:
 • A digitális műszercsoport mutatja az akkumulátor töltöttségi szintjét, illetve annak hatótávolságát, valamint hozzáférést biztosít a teljesítménymérőhöz és az energiaáramlásra vonatkozó információkhoz.
 • A 10"-os érintőképernyőn megjeleníthető a rendszer működési állapota, a késleltetett akkumulátortöltés, az előmelegítés és az e-save funkció beállításai, amely lehetővé teszi, hogy az akkumulátor elegendő energiát tartson meg egy előre meghatározott távolság 100%-ban elektromos üzemmódban történő megtételéhez.
 • 2022-től a Citroën plug-in hibrid autói új, hasznos funkcióval bővülnek: ha az autó azt észleli, hogy a vezetője nem tölti fel az akkumulátort külső áramforrásról – s így nem tudja elektromos üzemmódban használni az autóját – a jármű figyelmeztetést küld a műszerfalon keresztül.
  A megfelelő gyakorisággal feltöltött, elektromos üzemmódban használt autóknak lényegesen alacsonyabb az üzemanyag-fogyasztása és a károsanyag-kibocsátása, mint a kizárólag belső égésűként használt autóknak, így olcsóbb az üzemeltetésük, és kisebb a környezeti terhelésük.
  A funkció a C5 Aircross és a C5 X plug-in hibrid változatain érhető el.
 • ALKALMAZÁSOK

  HASZNOS ÉS PRAKTIKUS ONLINE SZOLGÁLTATÁSOK

  Egy férfi a My Citroën alkalmazást nézi az okostelefonján

  MY CITROËN ALKALMAZÁS

  Az alkalmazás segítségével, állandó kapcsolatban lehet autójával, fontos adatokhoz és szolgáltatásokhoz férhet hozzá. Lépésről lépésre követheti autója karbantartási folyamatait, és hozzáférhet a Citroën számos egyéb szolgáltatásához is.

  C5_Aircross_SUV

  Ë-REMOTE

  Az okostelefonjáról a My Citroën részét képező Ë-REMOTE alkalmazással ellenőrizheti új Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid autója töltöttségi szintjét és fennmaradó hatótávolságát, valamint beprogramozhatja a napi töltést és az előfűtést vagy -hűtést.

  Top