[cle1: REDIRECTION_DANS Lang:hu] [cle1: SECONDES Lang:hu]

ÚJ CITROËN Ë-BERLINGO
100% ËLEKTROMOS SZABADIDŐAUTÓ

AZ AKTÍV ÉLETMÓD SZERELMESEINEK!

A Citroën 1996-ban nemcsak új szegmenst teremtett, hanem új közösséget is: a kompakt egyterűek kedvelői ragaszkodnak a Berlingo karakteres, praktikus és sokoldalú személyiségéhez.
A Berlingo elektromos változata most választ ad az egyterű szegmenssel kapcsolatos környezetvédelmi kihívásokra is, amelyek különösen erősen foglalkoztatják az ilyen modelleket kereső ügyfeleket. Ők ugyanis döntő részben olyan emberek, akik kötődnek a természethez, érzékenyek saját ökológiai lábnyomukra, és fegyelmezetten kezelik saját költségvetésüket is.
Az elektromos meghajtás összeköti a kellemest a hasznossal: az elektromos technológia legmodernebb vívmányait használja, magasabb szintre emeli a biztonságos, kellemes és sima utazási élményt, de közben a legkevésbé sem enged a Berlingo oly nagyra értékelt funkcionalitásából.

E-Berlingo-Herobanner-1250x400

100% ËLEKTROMOS

MÉG NAGYOBB KÉNYELEM

E-Berlingo-Picto-Blanc-Conduite-Fluide-120x120

100% HATÉKONY VEZETÉS

Dinamikus, nyugodt vezetési élmény, zaj nélkül.

E-Berlingo-Picto-Blanc-Cout-Euro-120x120

MÉRSÉKELT KÖLTSÉGEK

A belső égésű változatnál kedvezőbb üzembentartási költségek.
E-Berlingo-Picto-Blanc-Recharge-120x120

KÖNNYŰ ÉS PRAKTIKUS TÖLTÉS

Könnyű és praktikus töltési megoldások, akár 280 km hatótáv (véglegesítés alatt lévő adat).
E-Berlingo-Picto-Blanc-Zero-Emission-120x120

0 G CO2-KIBOCSÁTÁS

Behajtás a nagyvárosok ún. zöld zónáiba is.
E-Berlingo-Picto-Blanc-Services-120x120

OKOS SZOLGÁLTATÁSOK

A Citroën számos okos szolgáltatással teszi még könnyebbé az elektromos modelleket használók mindennapjait.

ELEKTROMOS AUTÓZÁS KOMPROMISSZUMOK NÉLKÜL

EGYEDI, PRAKTIKUS, MODULÁRIS ÉS TÁGAS

A Citroën ë-Berlingo minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, mellyel belső égésű társa is: tágas belső, modularitás és praktikum. Megőrzi az eddigi tágas belteret, a három különálló hátsó ülést, a multifunkciós Modutop® tetőt és a külön nyitható hátsó szélvédőt. Az ë-Berlingo összesen 18 technológiai megoldást és 3 konnektivitási szolgáltatást kínál, amelyek segítik a biztonságos és gondtalan vezetést.E-Berlingo-Sans-Compromis-1500x450

JELLEGZETES KARAKTER

Az ë-Berlingo néhány külső jegye kifejezetten az elektromos meghajtásra utal: így az „ë” betű a márkaemblémákból kialakított hűtőrácson, valamint a modell neve előtt a hátsó ajtón. De az elektromosság világát szimbolizálja a lökhárítókon és az oldalsó Airbump® védőelemeken elhelyezett eloxált kék díszítés is. A töltőnyílás ugyanott kapott helyet, ahol a belsőégésű változatok üzemanyagtöltő nyílása található.

BELSŐ HANGULAT

METROPOLITAN GREY

E-Berlingo-Ambiance-1500x600

AZ ELEKTROMOS MEGHAJTÁS NYÚJTOTTA GÖRDÜLÉKENYSÉG

3 VEZETÉSI MÓD

Az ë-Berlingóban minden út pihenéssé változik az utasok számára. Az elektromos motor a kiválasztott vezetési mód és a vezetési stílus függvényében vezérli a meghajtó erőt.

A 100 kW (136 LE) teljesítmény és a 260 Nm nyomaték minden vezetési módban 135 km/h végsebességet tesz lehetővé. A különböző vezetési módok között az ë-Toggle elnevezésű sebességváltóhoz kapcsolódó menetmód gombbal választhatunk, az alábbiak szerint:

 • Normal – 80 kW/210 Nm: optimális kompromisszumot kínál a nagy hatótáv és a dinamikus menetteljesítmény között.
 • Eco – 60 kW/180 Nm: optimális energiafelhasználást biztosít azzal, hogy visszafogja (de nem kapcsolja ki) a fűtés és a légkondicionálás teljesítményét, valamint a motor nyomatékát.
 • Power - 100 kW/260 Nm: maximális terhelés esetén segíti az autó teljesítményének teljeskörű kihasználását.

 

 

E-Berlingo-Mode-de-Conduite-1500x450

E-Berlingo_Commande-de-Boite_625x400

AUTOMATA SEBESSÉGVÁLTÓ

ÚJ, Ë-TOGGLE SEBESSÉGVÁLTÓ

Az autó belsejében mindent úgy alakítottak ki, hogy megkönnyítse az új Citroën ë-Berlingo használatát. A középkonzolon az ë-Toggle elekktromos sebességváltó segítségével kapcsolhatunk Park, Reverse, Neutral, Drive és Brake között, és külön gombbal választhatunk a háromféle vezetési mód – Eco, Normal és Power – közül.

OKOS MEGOLDÁSOK

Az új Citroën ë-Berlingo 2 hasznos megoldást kínál :
 • A töltés programozása révén akkorra állíthatja be autója töltését, mikor kedvezőbb az elektromos áram díja,
 • A hűtés/fűtés programozása révén autója télen és nyáron is a legkellemesebb hőmérsékleten várja utasait.
 • A szolgáltatások a MyCitroën alkalmazásból érhetőek el.

  E-Berlingo_Preconditionnement_625x400

  NAGYOBB HATÓTÁV A NAGYOBB SZABADSÁG ÉRDEKÉBEN

  Az 50 kWh kapacitású lítiumion akkumulátor hatótávja vezetési módtól és stílustól függően akár 280 km is lehet*. Az elektromos technológia legjavát használja fel, mindkét karosszériaváltozata ugyanazzal a hajtáslánccal és akkumulátorral érhető el.

  A hatótáv növelése érdekében az ë-Berlingo hajtáslánca visszanyeri és újra hasznosítja a fékezés és lassítás során felszabaduló energiát. Az akkumulátorra 8 év vagy 160 ezer km garancia érvényes (a teljes kapacitás 70%-áig). 1 év vagy 20 ezer km után az átvizsgáláson az ügyfél igazolást kap az akkumulátor aktuális kapacitásáról. Az első év után a szerviz minden időszakos átvizsgálás és karbantartás során (azaz 2 évente, illetve 40 ezer km után) kiállítja az igazolást.

  *véglegesítés alatt lévő adat

  Berlingo-Autonomie-Liberte-Logo-1500x450

  A HATÓTÁV FÜGG A VEZETÉSI STÍLUSTÓL ÉS EGYÉB TÉNYEZŐKTŐL IS

  Picto-Vitesse-747x400

  A SEBESSÉGTŐL

  Picto-Temperature-747x400

  A HŐMÉRSÉKLETTŐL

  Picto-Charge-Transportee-747x400

  ATTÓL, HOGY MEKKORA SÚLYT SZÁLLÍTUNK

  Picto-Style-de-Conduite_747x400

  A VEZETÉSI STÍLUSTÓL

  TÖLTÉSI MEGOLDÁSOK

  KÖNNYŰ ÉS PRAKTIKUS

  E-Berlingo_Solutions-Recharge_625x400


  Az új Citroën ë-Berlingo töltése háromféle módon történhet:

  • Otthoni töltés 2-es típusú kábellel (Franciaországban ez szériatartozék): otthon, a munkahelyen vagy nyilvános parkolóban is használható, szabványos 8 amperes aljzattal. 16 amperes Green’Up aljzattal és adapterrel a töltés időtartama a felére csökkenthető, azaz az akkumulátor kevesebb mint 15 óra alatt feltölthető.

  • Gyorstöltés otthon vagy nyilvános töltőponton: 3,7 - 22 kW teljesítményű Wallbox gyorstöltő és 3-as típusú (opcióként rendelhető) kábel szükséges hozzá. A teljes töltési idő 7,4 kW-os Wallboxszal és egyfázisú kábellel 7 és fél óra, 11 kW-os Wallboxszal és háromfázisú kábellel 5 óra.
  • Szupergyors töltés nyilvános töltőponton: max. 100 kW teljesítményű töltőn, 4-es típusú (azaz a töltőpont részét képező) kábellel működik. Az 50 kWh kapacitású akkumulátor 30 perc alatt 80%-ra tölthető fel vele.

  Az ë-Berlingo a szegmens egyik legjobb töltési idejével büszkélkedhet.

  A VEZETÉS MEGKÖNNYÍTÉSÉRE

  Az ë-Toggle automata sebességváltó mellett két újdonságot kínál még az új Citroën ë-Berlingo :

  • az autó 8 hüvelykes érintőképernyőjének menüje egy „Energie” menüponttal gazdagodott: itt férünk hozzá az autó elektromos meghajtással kapcsolatos funkcióihoz, például az energiaáramlás ábrázolásához (amely valós időben mutatja meg az elektromos hajtáslánc működését, az aktuális vezetési módot, a motor működését és az akkumulátor töltöttségi szintjét), a fogyasztási statisztikákhoz (átlagos fogyasztás kWh/100 km), vagy az időzített töltéshez és a programozott utastérfűtéshez.
  • Ezen felül elérhető – a Feel Pack felszereltségi szinttől kezdődően szériában – egy másik, 10 hüvelykes numerikus kijelző is, amely optimális grafikai minőségben ábrázolja a vezetéshez szükséges információkat és a navigációt. Ezt a kijelzőt a vezető szabadon konfigurálhatja, beállítva a számára fontos információkat a navigációtól kezdve az energiaáramláson át a vezetést segítő rendszerekig.

  E-Berlingo-Technologies-Numeriques-1500x450

  Top