[cle1: REDIRECTION_DANS Lang:hu] [cle1: SECONDES Lang:hu]
Citroen_Ami_747x400

AMI - 100% ëlectric

AMI - 100% ëlectric, A MINDENKI SZÁMÁRA ELÉRHETŐ, TISZTÁN ELEKTROMOS MOBILITÁS

Rueil-Malmaison, 2020. február 27

A Citroën immár száz éve elszántságáról és kreativitásáról bizonyságot téve törekszik arra, hogy demokratizálja a mobilitáshoz való hozzáférést. A több mint egy évszázados múltat maga mögött tudó Citroën márka ismét nagy dobásra készül: bemutatja az Ami - 100% ëlectric nevet viselő modellt, mely az AMI ONE koncepcióautó továbbgondolt megtestesülése.

• Az Ami – 100% ëlectric a kor kihívására adott válasza egy olyan innovatív márkának, mint a Citroën,  amely legfőbb inspirációs forrását az ügyfeleiben találta meg és igyekszik figyelembe venni a megváltozott fogyasztási szokásokat, a városi közlekedés problematikáját és a környezetvédelmi szempontokat.
• Ami, az antikonformista barát: 2 ülőhely, tisztán elektromos üzemmód, kényelmes és védelmező, kompakt és fürge, személyre szabható. Igazi egyéniség, aki bátran kilép a régi kerékvágásból.
• Ami – 100% ëlectric, a mindenki számára elérhető jármű: jogosítvány nélkül, egyéni igényekhez igazodó, megfizethető, « à la carte » ajánlatokkal, a Free2Move szolgáltatáson keresztül autómegosztással vagy hosszú távú bérléssel akár havi 19,99 eurós áron. (egyelőre kizárólag Franciaországban elérhető)
• Ami – 100% ëlectric, újfajta élmény: ez a barátságos kisautó a megszokottnál sokkal közelebb megy az ügyfelekhez, akiknek lehetőségük vannak arra, hogy teljes egészében online úton bonyolítsák le az ügyintézést, illetve olyan új partnereken keresztül, mint a FNAC, a DARTY, valamint a Citroën-hálózat egyes márkakereskedései. Ami – 100% ëlectric a városi mobilitás kihívásaira kínál globális megoldást; minden elemében arra hivatott, hogy minél több ember igényeihez igazodva megkönnyítse a mozgás szabadságát.

Az immár egy évszázados múltat maga mögött tudó Citroën több antikonformista járműve is legendává vált az idők során. 2020-ban ezt a szerepet az Ami - 100% ëlectric tölti be, hogy mindenki számára megkönnyítse a városi közlekedést. A Citroën vezérelve az innováció, mely merész, váratlan megoldásokban ölt testet, sokak igényeit figyelembe véve, és nemcsak a termékek, de a szolgáltatások terén is. Az Ami - 100% ëlectric közvetlen leszármazottja a 2019 márciusában a Genfi Autószalonon bemutatott AMI ONE tanulmánynak, mely a nagy érdeklődést követően alig egy évvel később meg is valósult. Az új modell konkrét megoldást kínál a rövidtávú közlekedés terén jelentkező új elvárásokra: megkönnyíti a városközpontba jutást, sokak igényeihez alkalmazkodó mikromobilitási eszközt nyújt, igazi alternatívát kínál a roller, a bicikli, a robogó, a tömegközlekedés helyett, mindezt méltányos áron, új, a digitális kornak megfelelő fogyasztási módok alkalmazásával…

Ami - 100% ëlectric páratlan koncepció a mobilitási eszközök palettáján. A Citroën ezzel a modellel egy egészen átütő erejű mobilitási élményt kínál, melyet a szándék hívott életre, hogy ez az élmény minél több ember számára könnyen elérhetővé váljon.

A MODELLRŐL RÖVIDEN

ANTIKONFORMISTA MOBILITÁSI ESZKÖZ

 • 100%-BAN ELEKTROMOS: ezzel a könnyen vezethető csendesen suhanó kisautóval bárki számára elérhetővé válik a belváros , ráadásul - mindnyájunk örömére - CO2-kibocsátás nélkül. Az akkumulátor feltöltéséhez elég csupán 3 óra és egy standard csatlakozó, akár egy okostelefon esetében.
 • KICSI ÉS FÜRGE: ultrakompakt méreteinek köszönhetően megkönnyíti a városban való közlekedést és a parkolást: 2,40 m hosszú, fordulóköre 7,20 m.
 • KÉNYELMES ÉS VÉDELEMZŐ: a kívül kicsi, belül nagy jármű két, egymás mellett helyet foglaló személy számára nyújt teljes kényelmet zárt, fűthető, fényben úszó és biztonságot nyújtó utasterében.
 • HATÁROZOTT EGYÉNISÉG ÉS SZEMÉLYRE SZABHATÓ STÍLUS: az eredeti stílus, a játékos szimmetria és az egyedi megjelenés különleges modellt eredményez. A személyre szabási lehetőségekkel tovább fokozható az összhatás: 6 különböző színű kiegészítő csomag áll rendelkezésre.


MINDENKI SZÁMÁRA ELÉRHETŐ MOBILITÁS

 • JOGOSÍTVÁNY NÉLKÜL: Franciaországban 14 éves kortól vezethető (más európai országokban általában 16 éves kortól). Jogosítvánnyal vagy anélkül, az Ami – 100% ëlectric mindenkihez szól.
 • « À LA CARTE » : A modellhez kapcsolódó ajánlatok minden igénynek igyekszenek megfelelni, legyen szó alkalmi vagy rendszeres, egy percig vagy akár egy évig tartó autóhasználatról, mindezt bármikor elérhetővé téve, autómegosztástól bérlésen át az autó megvásárlásáig.
 • MEGFIZETHETŐ: versenyképes árszabás, hogy minden több mindenkinek megfeleljen.
 • Hosszú távú bérlés : 19,99 euró/hó (AMI AMI változat; lízing 48 hónapra, első önrész 2 644 euróért, (Franciaországban levonandó) bruttó 900 eurós környezetvédelmi bónusszal.
 • Autómegosztás : akár 0,26 euró/perc áron (a Free2Move szolgáltatás ajánlata, havi 9,90 eurós előfizetés megléte esetén, kötelezettségek nélkül).
 • Vétel: akár bruttó 6 000 eurós áron (AMI AMI változat; (Franciaországban levonandó) bruttó 900 eurós környezetvédelmi bónusszal.

ÚJ ÜGYFÉLÉLMÉNY

 • 100%-ban ONLINE ÜGYINTÉZÉS: a modell felfedezése, konfigurálása, megvétele online történik, az év bármely napján, éjjel-nappal.
 • A FORGALMAZÁS TELJESEN ÚJ MÓDJA: Az Ami – 100% ëlectric forgalmazásához olyan cégek társulnak, mint a FNAC és a DARTY, amelyek üzleteiben megtekinthető lesz a modell. Az Ami – 100% ëlectric megfordítja a bevett szokást: ő megy az ügyfelek felé, méghozzá oda, ahol azok megtalálhatóak. Ezt szolgálják az ún. mozgó tesztközpontok is. A modell elérhető lesz a Citroën-hálózatban is.
 • HÁZHOZSZÁLLÍTÁS : Továbbra is a dolgok megkönnyítése jegyében a modell átadása az ügyfél lakóhelyén történik.

A Citroën immár egy évszázada elszántságot és kreativitást mutatva arra törekszik, hogy a demokratizálja a mozgás szabadságát. A márka az idén új, mindenki számára elérhető megoldást kínál a városi mobilitás terén: egy kompakt, védelmező, tisztán elektromos, jogosítvány nélkül használható és elérhető árú közlekedési eszközt. Az Ami – 100% ëlectric igazi áttörést kíván nyújtani a városi mobilitás hozzáférhetősége terén, korunk újfajta fogyasztási módjaihoz igazodva. Ez a szép ötlet egy éve még koncepciónak is alig volt nevezhető. Ma pedig büszkék vagyunk rá, hogy megvalósult.”
Vincent Cobée, a Citroën vezérigazgatója

Top